metal-äx

Lokakuun metalli

Päivien päivää!
Nyt on kesä saatu vihdoin taputeltua kasaan ja festarit oksennettua läpi. Eli myös levyjen julkaisu tahti muuttuu noususuhdanteeseen ja sama pätee myös metallin saralla. Tässäpä katsausta lokakuun monipuoliseen pieksentään.

Jussi & Mynni - Äx | 4 vuotta, 7 kuukautta sitten
 • Amberian Dawn : Innuendo

  limited first edition digipak

  Toimitusaika n. 1-2 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Napalm Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  27,99 € Osta
   -
  Ämpäreiden seitsemäs pitkäsoitto tuo hyvän mielen etenkin Nightwishin, Epican ja Leaves' Eyesin ystäville. Kaunista meloheviä naikkoshoilailulla kuorrutettuna, tarinoita fantasioista ja tosielämänkin tragedioista.
 • Antimatter : Judas Table

  2CD digibook incl. bonus CD with album commentary by Mick Moss

  Toimitusaika n. 3-4 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Prophecy Productions
  Julkaisuvuosi
  2015
  2CD
  19,99 € Osta
   -
  Syksyllä ei aurinko paista ja lehdetkin tippuu puista jättäen jäkeensä vain kynityt ja ankeat puunrungot. Vuodenajan melankoliaan erinomaisesti osuva Antimatter julkaisee uuden albuminsa Judas Table ja levystä on saatavilla normi CD:n ja LP:n lisäksi digipak bonuskiekolla, jossa on pääjehu Mick Mossin kommenttiraita.
 • Bloodred Hourglass : Where the Oceans Burn

  Levy-yhtiö
  OneManArmy
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Mikkelin oma turpasaunapartio hyökkää kimppuun kakkoslevyn voimin ja tutuilla kovistelutaktiikoilla saadaan tämä isku maaliin. Panteran hengessä, melodioita säästämättä laadukasta nykymetallia ja potkulla sisään a-vot!
 • Borgne : Règne des Morts

  Toimitusaika n. 2-3 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Those Opposed Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  19,99 € Osta
   -
  Borgne ponnistaa Sveitsin köyhistä oloista ja tuo korviin synkkää ja utuista mustaa metallia, jota on ruokittu pienillä konehöysteillä. Mukana tällä uutukaisella ovat Spellgoth ja Hex Inferi Hornasta joten suomalaisen mustan liekin paloa saatiin tähänkin julkaisuun!
 • Children Of Bodom : I Worship Chaos

  Samassa paketissa I worship chaos cd+dvd digibook ja t-paita. Rajoitettu painos, tilaa omasi ajoissa. Nopeimmille tilaajille taiteltu juliste mukaan.

  Levy-yhtiö
  Nuclear Blast
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD + DVD + T-paita
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Viikatemies on kahden vuoden jälkeen taas taiteiltu levyn kanteen eli Children of Bodomin uusin levy on käsillä! Kymmenen murskaavan biisin voimin otetaan niskalenkillä haltuun metallimaailma ja pistetään epäilijät polvilleen. Bodom-järven kaaoksen palvonnasta nouseva Alexin virtuoosimainen kepittely pistää kitarahiplaajat haukkomaan henkeään, samalla kun muu orkesteri antaa tuntuvan ja näkyvän taustatulen koko komeudelle. Armoa ei tällä levyllä anneta, vaan turpaan tulee koko rahan edestä!
 • Entwine : Chaotic Nation

  Toimitusaika n. 2-3 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Spine
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  19,99 € Osta
   -
  Entwine on palannut! Kuuden vuoden hiatuksen jälkeen Lahden ex-goottimetallistit työstävät nyt rokahtavampaa musiikkia, tunnelmapitoisuutta kuitenkaan unohtamatta. Levyn kera saapi vain Äxästä myös paidan, joten noudapa myös sellainen kehosi koristeeksi!
 • Grave : Out of respect for the dead

  Limited edition 2cd

  Toimitusaika n. 5-7 arkipäivää.

  Levy-yhtiö
  Century Media
  Julkaisuvuosi
  2015
  2CD
  26,99 € Osta
   -
  Grave ei hellitä! Uutta laatukuoloa pukkaa taas Ruotsin död-keisareilta ja paiskominen on juuri sitä mitä pitääkin: vanhaa liittoa, julmaa möyrintää ja murskaavia death metal -riffejä. Cd-spesuversiossa mukana bonuskiekko, jossa parin vuoden takainen, vain silloin vinyylinä julkaistu ep. Osta tai kuole. Kuolet kumminkin.
 • Hooded Menace : Darkness Drips Forth

  Toimitusaika n. 1-2 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Relapse Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  18,99 € Osta
   -
  Doom/death-keisari Hooded Menacen neljäs albumi Darkness Drips Forth valuu luoksemme hitaan kuoleman lailla 30. lokakuuta eli juuri sopivasti Halloweenia ihastuttamaan. Sivuillamme on kuultavissa mätänevän raikas näyte tulevan levyn annista, joten käyhän kuuntelemassa ja pistä tuomiokuolemaa ennakotilaukseen! CD tahi LP, se on sinun valintasi. Muista myös viime vuonna julkaistu Gloom Immemorial, joka kokoaa yhteen nippuun yhtyeen aiemmat ep-julkaisut.
 • Horna : Hengen Tulet
  Enää 3 kpl

  Horna : Hengen Tulet

  Kymmenes albumi suomalaisen black metallin pioneereilta!

  Tuotetta hyllyssä, toimitus heti

  Levy-yhtiö
  World Terror Committee
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  15,99 € Osta
   -
  Vuonna 1993 perustettu Horna on saanut valmiiksi uuden kokopitkänsä, joka kantaa nimeä Hengen Tulet. Kaksi vuotta on kulunut viime levystä Askel Lähempänä Saatanaa ja uusi tuotos Saatanan kunniaksi on saatu manattua esiin ja saavuttanut fyysisen muotonsa. Tällä levyllä on poikettu hieman edellisistä rutiineista joten uusi levy on todella vahva näyttö bändin nykyisestä kunnosta. Tamperelaisessa Black Vox -studiossa suotuisien henkien ympäröiminä levyyn on saatu todella vahva tunnelma niin musiikillisesti kun sanomallisestikin. Levyn on myös masteroinut Abigorin primusmoottori T.T. joten myös tämä on antanut levylle aivan uutta ulottuvuutta.
 • Horna / Acherontas : Atavistic Resurgence

  Levy-yhtiö
  World Terror Committee
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Hornan ja Acherontaksen split-julkaisulle on nyt oikein otollinen hetki, koska tovi sitten Acherontas julkaisi viimeisimmän levynsä Ma IoN (Formulas of Reptilian Unification) ja Hornalta tuli vasta uusi levy, Hengen Tulet, pihalle. Joten rauta on helvetillisen kuuma kummallekin bändille juuri tällä hetkellä. Haltuun kannattaa myös ottaa Hornan uutukainen Hengen Tulet, sekä uusintajulkaisut Musta Kaipuu- ja Sanojesi Äärelle -levyistä, jotka World Terror Committee on teille järjestänyt. Herran haltuun!
 • IC Rex / Saturnian Mist : Liber Saturni - Apochryphon of Saturnian Rex -split
  Enää 4 kpl

  IC Rex / Saturnian Mist : Liber Saturni - Apochryphon of Saturnian Rex -split

  Tuotetta hyllyssä, toimitus heti

  Levy-yhtiö
  Saturnal Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  12,99 € Osta
   -
  Pitkää hiljaiseloa viettänyt IC Rex nousee tuhkista lailla aamutähden ja yhdistää voimansa tamperelaisen Saturnian Mistin kanssa, jolta tuli hiljattain uusi kokopitkä, nimeltään Chaos Magick. Saturnian Mist ja IC Rex on tunnettu vakavasta hengellisyydestään ja perehtymisestä salatieteisiin. Tämän vuoksi tämä parivaljakko sopii loistavasti yhteen. Tämä kollaboraatio oli tähtiin kirjoitettu ja nyt se ilmestyy fyysisessä muodossa täyttäen kuulijoiden korvakäytävät tiedolla ja voimalla.
 • Kauan : Sorni Nai

  Toimitusaika n. 3-10 arkipäivää.

  Levy-yhtiö
  BLOOD MUSIC
  Julkaisuvuosi
  2015/2018
  CD
  21,99 € Osta
   -
  Venäläinen Kauan tulee taas uuden, kuudennen albuminsa kanssa tietoisuuteemme. Maalailevaa, kaunista ja kylmäävääkin musiikkia on jälleen luotu tunnin verran lisää tähän maailmaan. Tällä levyllä pöytään isketään tarina Uralilla 50-luvulla sattuneesta omituisesta tapahtumasta, joka johti yhdeksänhenkisen vaellusryhmän kuolemaan. Tapausta ei ole koskaan selvitetty. Venäläisestä taustastaan huolimatta Kauan esittää kappaleensa suomeksi. Ehdoton suositus esim. Tenhin ja Negura Bungetin faneille!
 • Mansion : Altar Sermon

  Black vinyl, 500 pcs. Two exclusive tracks!

  Levy-yhtiö
  Svart Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  MLP
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Mansionin Altar Sermon mLP sisältää kaksi kulttirokkijärkälettä. Nimikkokappaleessa vierailee vaeltava saarnaaja Matteus, joka laulaa duetin Alman kanssa. Kappale käsittelee kartanolaista rituaalia, alttarisaarnaa. Traitor's Dirge levyn b-puolella kertoo miten käy lahkolle selkänsä kääntävälle jäsenelle. Silmät päätyvät rottien ruuaksi. Varaa 500 kappaleen rajoitettu levy hetimiten niin et jää ilman tätä laadukasta paatosta.
 • Mörbid Vomit : Doctrine Of Violence

  Levy-yhtiö
  Ranka Kustannus
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Mörbid Vomit on tällä hetkellä yksi kovimmista death metal -pumpuista Suomessa! Jätkät on rumempia kun Johanna Tukiainen tankotanssin pyörteissä mutta jumalauta että musiikki toimii! Torture Killer -junttausta yhdistettynä vauhtiin ja vaaraan. Nyt tämä perkele haltuun tai Mörbid Vomitin solisti muuttaa teille asumaan!
 • RAM : Svbversvm

  Limited Deluxe Edition Digipack incl. Bonus-DVD

  Levy-yhtiö
  Metal Blade Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  2CD
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Ruotsin speed/heavy metal -kuninkaat RAM julkaisee kuunvaihteessa uuden Svbversvm-titteliä tottelevan albumin. Judas Priestin viitoittamalla tiellä ollaan edelleen, tuoden mukaan omia ruotsalaisen nykyheviskenen laadukkaita vaikutteita. Perusversion lisäksi tarjolla on dvd-bonarilla varustettua digipäkkiä sekä kolmea eriväristä vinyyliä, rajoitetuin painoksin totta hitossa.
 • Sacrificium Carmen : Ikuisen tulen kammiossa

  Levy-yhtiö
  Saturnal Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Sacrificium Carmenin ulosannista huokuu vahva suomi black metal -tunnelma melodioineen ja sointukulkuineen, raakuutta ja synkkyyttä unohtamatta. Hyviä vertauskohteita on esimerkiksi Horna ja Sargeist. Myös bändin lyyrinen ulosanti on kotimaan kielellä mikä vahvistaa entisestään tunnelmaa laadukkaasta suomalaisesta black metalista.
 • Temple Of Baal : Mysterium

  Levy-yhtiö
  Agonia Records
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  Tuote ei ole myynnissä
   -
  Ranskalainen Temple of Baal on toiminut jo vuodesta 1998 milloin se sai alkunsa yhden miehen bändinä, laulaja-kitaristi Amdusciasin toimesta. Ukkoja kerättiin saatanallisesta Aosothista, röyhkeästä Hell Militiasta ja verisestä Antauksesta ympärille lisää ja niin saatiin nykyinen Temple of Baal. Joten nyt on kovia ukkoja tekemässä kovempaa musaa! Black metallia mikä on karaistu death metallin rujoudella ja turpaanvedolla. Sopivassa suhteessa kumpaakin genreä ja ranskalaista kieroutta päälle niin saadaan tämä väkevä keitos aikaan.
 • Tyranny : Aeons in Tectonic Interment
  Enää 4 kpl

  Tyranny : Aeons in Tectonic Interment

  Tuotetta hyllyssä, toimitus heti

  Levy-yhtiö
  Dark Descent
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  13,99 € Osta
   -
  Pääkaupunkiseudulta tuomitseva Tyranny palaa levytyskantaan kymmenen vuoden semikooman jälkeen. Uusi levy Aeons in Tectonic Interment ilmestyy piakkoin ja Äxän sivuilta voit jo nyt käydä kuuntelemassa lyhyen teaserin tulevan kiekon annista. Muista myös vastikään julkaistut komeat tuplavinyylilaitokset bändin kahdesta ensimmäisestä levystä Bleak Vistae ja Tides Of Awakening. Tervetuloa hautajaisiin.
 • Vreid : Sólverv

  cd+patch

  Toimitusaika n. 1-2 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Indie Recordings
  Julkaisuvuosi
  2015
  CD
  12,99 € Osta
   -
  Kun Windirin laulaja Valfar hortoili talviseen Norjan yöhön vuonna 2004, kadotti suuntavaistonsa ja antoi henkensä Valhallan hoviin, hautasi hän samalla myös silloisen bändinsä eli Windirin taru oli sitä myöten lopussa. Mutta Windirin soittajien luomisvimma ei hyytynyt vaan tästä kohtalokkaasta tapahtumasta sai alkuunsa Vreid. Norjalainen Vreid julkaisee nyt jo seitsemännen levynsä ja vahvaa norjalaista mustaa metallia on kyseessä. Paikoin tulee mieleen tietenkin Windir sekä Kampfar Enslaved-vivahteilla ryyditettynä, joten laadukasta kamaa on nyt kyseessä. Melodista ja tarttuvaa, mistä aistii syvän kumarruksen legendaarisille 90-luvulla nauhotetuille norjalaisille black metal -levyille ja niiden äänimaisemille.
 • Watain : Satanic Deathnoise From The Beyond

  4-CD jewelbox incl. the first 4 albums with bonustracks

  Toimitusaika n. 1-2 viikkoa.

  Levy-yhtiö
  Season Of Mist
  Julkaisuvuosi
  2015
  4CD
  23,99 € Osta
   -
  Tällä hetkellä yksi suurimmista black metal -bändeistä on kiistatta ruotsalainen Watain eikä se esittelyjä kaivanne. Watain on ollut aina tunnettu tinkimättömästä ideologiasta sekä raivokkaista live-esiintymistämistä mitkä eivät ole jättäneet kylmäksi jättäneet. Verta, tulta ja kuolemaa, hajusta tinkimättä. Nyt julkaistaan huokean hintainen Satanic Deathnoise from the Beyond -kokoelma, joka sisältää Watainin neljä ensimmäistä levyä samoissa kansissa bonusbiisien kanssa!

Muita listojani - Jussi & Mynni, Äx

Jussi & Mynni - Äx

Viikon Bäst Säljaret

Päivän Bäst Säljaret

Soitetuimmat levyt

Suosittelemme

Viimeksi lisätyt tulevat uudelleenjulkaisut
Anne - Jyväskylä | 1 päivä, 5 h sitten
Viimeksi lisätyt tulevat uutuudet
Anne - Jyväskylä | 1 päivä, 12 h sitten
Viikon 23 uutuudet!
Thomas - Kuopio | 2 päivää, 15 h sitten
Kalijaa pittää juuva!!
Hurja - Tampere | 3 päivää, 7 h sitten
Kesäkuun kesäiset metalliset uutuudet!
Mynni - Jyväskylä | 3 päivää, 12 h sitten
Vinkkejä vinyylinpöyhijöille
Ansku - Kuopio | 3 päivää, 15 h sitten
T-paitaselektio
Ville - Oulu | 1 viikko sitten
Hevitärppejä kesän vinyylikamppiksesta!
Joni - Äx | 1 viikko, 1 päivä sitten
Live! Top 20+
Olli - Helsinki | 1 viikko, 2 päivää sitten
TOP 20 Soundtrackit
Jaakko - Turku | 1 viikko, 3 päivää sitten
Viikon 22 uutuudet
Lauri - Äx | 1 viikko, 3 päivää sitten
Top-20 punaiset levyt!
Tuomas - Helsinki | 1 viikko, 5 päivää sitten
Räppärit ei hymyile pt.1
Kriso - Hakaniemi | 2 viikkoa, 4 päivää sitten
Viikon 21 uutuudet
Danne - Turku | 2 viikkoa, 4 päivää sitten
Viikon 20 uutuudet!!
Kriso - Hakaniemi | 3 viikkoa, 2 päivää sitten
Viikon Vinyylivinkit 20/2020
Raine - Pulkkinen | 3 viikkoa, 3 päivää sitten
Heja Sverige!
Danne - Turku | 3 viikkoa, 3 päivää sitten
Touko-metallit!
Mynni - Jyväskylä | 1 kuukausi sitten
Viikon 19 uutuudet!
Petteri - Kuopio | 1 kuukausi sitten
Alkavan auringonpaisteen top 20
Jarno - Kuopio | 1 kuukausi sitten
Masin Top 20 surinat
Masi - Helsinki | 1 kuukausi sitten
Viikon 18 uutuudet!
Hurja - Tampere | 1 kuukausi, 1 viikko sitten
Metallikamppiksen tärppejä
Lauri - Äx | 1 kuukausi, 1 viikko sitten
Vapun parhaat systeemit!
Thomas - Kuopio | 1 kuukausi, 1 viikko sitten
Top 15 MONSP levyt
Riku - Kuopio | 1 kuukausi, 1 viikko sitten