Numminen, M.A. : Jazzin Meining

Numminen, M.A.: Jazzin Meining

Jazzin Meining

Numminen, M.A.

Kustantaja
Aviador
Julkaisuvuosi
2016
EAN
978-952-7063-09-5
Kirja (nidottu) 36,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kamppi, HKI 1
  • Hakaniemi, HKI 3
  • Jyväskylä 1
  • Kuopion varasto 1 ?

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

JAZZIN MEINING VALLOITTAA KLUBIT

Moni muistaa ainakin kuulleensa 1960-luvun alun jazzlegendojen Suomen-vierailuista. Jotkut olivat itse paikallakin todistamassa, miten John Coltrane, Eric Dolphy, Thelonius Monk, Count Basie, Duke Ellington ja monet muut ihastuttivat, joskus jopa vihastuttivat kriittistä helsinkiläistä jazzyleisöä.
Joillakin harvoilla paikallaolijoilla oli mukanaan kamera, kynä ja paperia. Yksi heistä oli nuori somerolainen, vastikään helsinkiläistynyt Mauri Antero Numminen, tuolloin vielä lähes tuntematon sosiologian ja lingvistiikan opiskelija. Ylioppilaslehti julkaisi nuorukaiselta muutaman jazzjutun, mutta pääosa jäi tulevan kansantaiteilijan henkilökohtaiseen arkistoon.
Arkistojen salat paljastuivat, kun Numminen ryhtyi We Jazz -festivaalin kummiksi; syntyi idea kirjasta, joka perustuisi Nummisen ainutlaatuiseen kuva-aineistoon. Kustantajaksi löytyi Aviador, ja Nummiselta tilattiin myös teksti. Siinä hän valottaa suhdettaan jazzin eri muotoihin ja käy läpi omia jazzelämyksiään sekä kuuntelijana ja dokumentoijana että kaikkien tunteman jatsinsa esittäjänä.
Huhtikuussa ilmestyvän kirjan kunniaksi M.A. Numminen esiintyy Turussa, Helsingissä, Tampereella ja toukokuussa Kajaanissa järjestettävissä Jazzin meining -konserteissa. Turussa 13.4. hän esiintyy Gong-klubilla duona Pedro Hietasen kanssa. Torstaina 14.4. on Ravintola Kaisaniemen lavalla M.A. Numminen & Uusrahvaanomainen Jatsiorkestereri kokonaisuudessaan, Nummisen ja Hietasen lisäksi Jani Uhlenius ja Pekka Sarmanto.
Tampereella 28.4. Vastavirta-klubilla järjestettävässä konsertissa on taas lauteilla Nummisen ja Hietasen duo. Jatsin meining -konserttisarjan neljäs konsertti pidetään Kajaanissa lauantaina 21.5. Kaikkiin neljään tilaisuuteen liittyy lehdistötilaisuus, johon median edustajat tulevat saamaan yksityiskohtaisen kutsun.

Jaa rakkaimpiesi kanssa