Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Nyt voit lähettää käytetyt cd:si meille postitse - lue täältä miten toimia!

Tästä hetkestä lähtien otamme isompia satseja käytettyjä cd-levyjä (ja musa-dvd:itä & -blurayta) vastaan myös postitse!

Huomioithan kuitenkin nämä lainalaisuudet ja ohjeistukset tätä toimenpidettä koskien:

 • Ensinnäkin, otamme vastaan vain yli viidenkymmenen (50) levyn eriä ja lähetyksestä pitää AINA olla yhteydessä etukäteen sähköpostitse Kuopion Äxän Mikaan ([email protected]). Lähetä hänelle levyistäsi lista, kuvia tahi selosta muutoin selkeästi millaista "matskua" kokoelmasi sisältää. Ilmoita myös samalla haluatko korvauksen suoraan rahana vai vaihdossa tuotteisiin tahi nettilahjakorttina. Vaihdossa tai lahjakorttina korvaus on sinulle jonkin verran parempi kuin suoraan rahana. Mika vastailee sinulle mahdollisimman nopeasti, riippuen meneillään olevan työn määrästä, kuun asennosta sun muusta oleellisesta. Voit kuitenkin luottaa, että hän palaa asiaan ns. kohtuullisessa ajassa. Ylärajaa levymäärälle ei ole, joten voit tarjota rohkeasti isompiakin levymällejä. Ennätys on muuten tällä hetkellä n. 11000 cd-levyä ja selvittiin siitäkin ilman ulospäin näkyviä henkisiä vaurioita.
 • Toiseksi, otamme vastaan vain ja ainoastaan aitoja cd-levykäisiä. Älä siis tarjoa meille poltettuja tahi piraattilevyjä, tai levyjä, joista puuttuu kannet tai muuta oleellista pakkaukseen kuuluvaa.
 • Kolmanneksi, levyjen on oltava silmämääräisesti hyvässä kunnossa eli niissä ei saisi olla pahemmin naarmuja tahi muita roiskeita vuosien varrelta kertyneenä. Liian naarmuisia levyjä emme siis ota vastaan eikä niistä siis hyvitetä edes "vähän pienempää hintaa" kuin hyväkuntoisesta. Vaikka naarmuinen levy olisikin soinut omassa soittimessasi läpi moitteetta, emme voi mitenkään testikuunnella kaikkia meille tarjottuja levyjä omalla soittimella, joten: älä tarjoa kovin naarmuisia levyjä ollenkaan.
 • Neljänneksi, levyjen toimitus tapahtuu vain ja ainoastaan Kuopion keskusvarastollemme osoitteeseen Levykauppa Äx / Mika, Vuorikatu 30, 70100 Kuopio. Voit toimittaa levyt Äxän asiakaspalautusnumeroa käyttäen, jolloin se on sinulle ilmaista. Numeron saat Mikalta mailitse. Muistathan kirjoittaa pakettiin Kuopion varaston osoitteen, asiakaspalautusnumeron sekä sanaparin "Asiakaspalautus". Pakkaa myös levyt hyvin, etteivät ne esim. heilu liikaa paketin sisällä. Kun pakettisi on saapunut, Mika ilmoittaa siitä sinulle ja kertoo samalla arvion aikataulusta, milloin levysi ehditään käymään läpi. Tämä riippuu mm. täysin siitä miten paljon hänellä on kulloinkin levysatseja läpi käytävänä.
 • Viidenneksi, kun levysi on käyty läpi, Mika on sinuun yhteydessä ja tekee hyväksytyistä levyistä tarjouksen, jonka todennäköisesti silmät kiiluen tulet hyväksymään. Tarjouksen hyväksyttyäsi lähetämme sinulle vielä ostokuitin, joka sinun pitää allekirjoittaa. Kuitin toimitukseen on kolme vaihtoehtoa: digitaalinen allekirjoitus, kuitin toimitus sähköpostitse tai postitse.
  • Jos haluat korvauksen nettilahjakorttina, Mika tekee sinulle "lahjiksen" sovitulla summalla ja lähettää linkin, jonka kautta kortin voi käyttää. Nettilahjakorttia voi käyttää myös kaikkien Äxien tiskillä, ilmoitat vaan myyjälle, että sinulla on tämmöinen lahjakortti netskulan uumenissa
 • Kuudenneksi, emme palauta levyjä, jotka joudumme hylkäämään huonon kunnon tai muun syyn vuoksi. Ostamme levyjä lähes laidasta laitaan, joten melkein mitä tahansa ns. järkeviä levyjä otamme kyllä vastaan. Valitettavasti klassisen musiikin tuntemus firmassamme on niin häpeällisen surkea, että klasari-cd:istä emme voi hyvittää juurikaan mitään, tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta. Samoin ilmaiseksi tai esim. lehtien mukana levitetyt mainoslevyt ja ns. "tietyn hetken" hittikokoelmat ovat sellaisia, joita emme voi ottaa vastaan.

Jos sinua jäi vielä jokin asia mietityttämään, ole rohkeasti suoraan yhteydessä osoitteeseen [email protected] ja saanet kaikkiin kysymyksiisi vastauksen aamen.

Kuvassa postin pitkäaikaisin työntekijä odottelee, että pääsisi kuskaamaan käytettyjä cd-levykäisiä kohti Äxän keskusvarastoa.

Levykauppa Äx ostaa, myy ja vaihtaa käytetyt vinyylit, vinyylisinglet, CD-levyt, CD-singlet ja musiikki-DVD:t/blurayt. Tuhansien levyjen valikoimamme elää ja vaihtuu päivittäin, ja pari kertaa viikossa vapautamme suuren määrän vasta tulleita vinyylilevyjä verkkokauppaamme. CD-levykäisiä lisäämme verkkokauppaan lähes päivittäin. Luokittelemme käytetyt vinyylilevyt normaalien standardien mukaisesti (VG, EX, Mint jne.), ja pyrimme ostamaan ja myymään vain hyväkuntoisia levykäisyksilöitä. Jos kohdallesi kuitenkin sattuu ns. maanantaikipale, sille on täysi palautusoikeus. Me Äxässä vaalimme aina oikeuksiasi sekä asiakkaana että ihmisenä!

Oletko hylkäämässä vanhat levysi? Voimme järjestää niille uuden kodin:

Käytettyjä levyjä voit tarjota myös suoraan kaupoillemme ja tässä yleisiä ohjeita levykäisten saattamiseen uusiin koteihin kauttamme:

CD / DVD / BLURAY

 • Ostetaan käytettyjä cd-levyjä ja musa-dvd:itä melkeinpä laidasta laitaan, kunhan vaan ovat hyvässä kunnossa. Levyt pitää kuitenkin ensin nähdä ennen ostotarjouksen tekemistä, joten ne pitäisi viedä tsekattavaksi jollekin Äxälle. Myyjämme ottaa sinulta yhteystiedot ja palaa asiaan kun levyt on käyty läpi. Pienet levymäärät myyjämme voi ehtiä käydä läpi jo saman tien tiskillä, tilanteesta riippuen.
 • Helsingin alueella, viethän yli 100 levyn erät suoraan Hakaniemen Äxään (Fredan sijaan) koska siellä on paremmat resurssit isompien määrien läpikäymiseen.
 • Jos otat vaihdossa jotain tuotteita tai (netti)lahjakortin, on diili sinulle edullisempi.
 • Ilmoitathan etukäteen jos levyjä on suuri määrä (yli 500 tms.) niin tiedämme varautua ottaessamme niitä kaupalla vastaan.

VINYYLIT

 • Ole yhteydessä em. sähköpostiin tahi puhelinnumeroon ja käytetyn vinyylin suurvisiirimme kertovat sinulle miten ns. homma toimii!