Mama Africa

Mama Africa

Mama Africa

Julkaisuvuosi
2011
Tekstitys
suomi
Käytetty DVD 5,00 €

Miriam Makeba

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Turku 1

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

MAMA AFRICA on Mika Kaurismäen dokumenttielokuva poikkeuksellisen lahjakkaasta ja karismaattisesta eteläafrikkalaisesta muusikosta Miriam Makebasta (1932-2008). Ikonin aseman eläessään saavuttanut laulaja ja ihmisoikeustaistelija kiersi maailmaa vastustaen
rasismia ja köyhyyttä ja puolustaen tasa-arvoa sekä rauhaa.

Rasismin vastaisen elämäntyönsä takia Makeba joutui elämään 30 vuotta maanpaossa Etelä-Afrikasta. Makeba kuoli marraskuussa 2008 traagisesti Italiassa pidetyn konsertin jälkeen. Hän sai sydänkohtauksen esitettyään suurimman hittinsä Pata Patan.

Mama Africa on kunnianosoitus upealle ja vaikuttavalle artistille, joka oli koko Afrikan ääni muuhun maailmaan. Mama Africa on palkittu Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla yleisöpalkinnolla (Panorama, Audience Award 2011) ja esitetty myös mm. Tribecan elokuvafestivaalilla New Yorkissa, Hot Docs -festivaaleilla Torontossa, Sheffi eld Doc/Festillä, DOK.fest Münchenissä, Würzburgin Afrikkafestivaaleilla sekä kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Seattlessa, Edinburghissa, Sydneyssä ja Durbanissa. Suomessa elokuva sai ensiesityksensä Sodankylän elokuvajuhlilla kesäkuussa.

Jaa rakkaimpiesi kanssa