Rantanen, Ilpo : Vuonna -85 (+cd)

Rantanen, Ilpo: Vuonna -85 (+cd)

Vuonna -85 (+cd)

Rantanen, Ilpo

Kustantaja
Siltala
Julkaisuvuosi
2012
EAN
9789522341426
Sidottu kirja 28,99 €

Manserockin lyhyt oppimäärä

Toimitusaika n. 2-5 arkipäivää.

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

Näin lauloi Juice Leskinen Slam-yhtyeensä kanssa vuonna 1980. Silloin käsitteen “Manserock” tunsivat jo kaikki, mutta suurimmat kulta-ajat olivat vielä tulossa. Juice, Eppu Normaali, Popeda ja muut Tampereen alueella vaikuttavat bändit levyttivät seuraavan vuosikymmenen aikana kymmeniä klassikkokappaleita, jotka soivat ympäri Suomen yhä edelleen.

Vuonna 85 – Manserockin lyhyt oppimäärä heittää lukijansa suoraan keskelle takatukkien, olkatoppausten ja pastelliväristen collegepaitojen aikakautta. Tuolloin Heikki Vihinen ei ollut teatterinjohtaja vaan Catwalk-yhtyeen laulaja Pote. Rike Jokela ei ohjannut ja tuottanut Pulkkista vaan soitti kitaraa Pyhät nuket -yhtyeessä. X-Dreamsin tiskin takana bändipaitoja myi Tampereelle muuttanut Olli Lindholm ja Aulabaarin nurkassa istui Juice-patsaan sijaan Juice itse. Kultaisen vuoden -85 lisäksi kuljetaan ajassa ennen sitä ja sen jälkeen: Coitus Intistä, Tabula Rasasta ja Alwari T:stä Negativeen ja Bloodpitiin, Ikurin autotalleilta Ratinan stadionille, Akun Tehtaalta Epekseen ja Aulabaarista Tillikkaan.

Manserockin syvintä olemusta etsiessään Ilpo Rantanen on tätä teosta varten haastatellut kyseisen ilmiön ikoneja ja legendoja, kysynyt heiltä miten asiat menivät ennen ja mitä kuuluu nyt. Lisäksi kirjassa kerrotaan Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaalista Vuonna 85 ja joulukuussa 2012 elokuvateatterit valloittavasta, Timo Koivusalon ohjaamasta samannimisestä elokuvasta.

Aikalaiskertomusten ja haastattelujen lisäksi Vuonna 85 sisältää runsaasti graafikko Kari Lahtisen kokoamaa kuvamateriaalia sekä uniikin cd-levyllisen aikakauden suurimpia hittejä.

Jaa rakkaimpiesi kanssa