Pajuniemi, Matti : Prog Finlandia

Pajuniemi, Matti: Prog Finlandia

Prog Finlandia

Pajuniemi, Matti

Kustantaja
Matti Pajuniemi
Julkaisuvuosi
2016
EAN
9789529375905
Kirja (nidottu)
42,95 € Osta

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kuopio 1

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

Prog Finlandia kertoo suomalaisen progressiivisen rockin koko tarinan 60-luvun lopulla aloittaneista edelläkävijöistä tämän päivän nuoreen muusikkosukupolveen asti. Tärkeissä rooleissa ovat legendaarisen Love Recordsin huomassa vaikuttaneet maestrot kuten Pekka Pohjola, Jukka Gustavson ja Jukka Tolonen Wiguineen ja Pressoineen. Kansainvälisesti arvostettujen klassikkojen lisäksi kirja käsittelee kymmeniä vähemmän tunnettuja artisteja paitsi varsinaisen progerockin, myös psykedelian, folkrockin, fuusion, elektronimusiikin ja taidepopin suunnalta. Esiteltyjen artistien määrä puolen vuosisadan ajalta lähenee kolmeasataa.

Kultakautensa jälkeenkin kotimainen proge on kaupallisesta marginaalisuudestaan huolimatta pysynyt sinnikkäästi elossa, ja tällä vuosituhannella progehenkisiä yhtyeitä on toiminut enemmän kuin koskaan. Mediapimentoon uhkaa jäädä lukemattomia mielenkiintoisia ja taitavia artisteja, jotka kukin tavallaan yhdistelevät progen traditiota ja uudenlaisia sointi-ideoita. Musiikkiin itseensä keskittyvä kirja palvelee sekä musiikillisena matkaoppaana että tietolähteenä. Matti Pajuniemen edellinen kirja, vuosien 1967-1979 ulkomaista progea käsitellyt Aamunkoiton portit (2013) sai kiittävän vastaanoton ja sen ensipainos on myyty loppuun.

UUTUUKSIA PERJANTAINA 23.9.

Heti metallin jälkeen maailmalla on varmasti tunnetuinta kotimainen proge. Tässäpä tietoteos asiasta. Elä ja opi.

Petri - Helsinki | 1 vuosi, 6 kuukautta sitten

Jaa rakkaimpiesi kanssa