Metallica / McIver, Joel : To Live Is To Die

Metallica: To Live Is To Die

To Live Is To Die

Metallica / McIver, Joel

Kustantaja
Like
Julkaisuvuosi
2011
EAN
9789520105440
Kirja (sidottu) 23,99 €

Metallican Cliff Burtonin tarina

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Lahti 1
  • Turku 1

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

Metallica on yksi maailman tunnetuimmista metallibändeistä, mutta harva tietää, että bändin musiikillisen kehityksen takuumiehenä hääri kokoonpanon alkuperäinen basisti Cliff Burton. Hänen elämäkertansa on traagisesti päättyvä tarina äärimmäisestä lahjakkuudesta.

San Franciscossa syntynyt ja varttunut Cliff Burton piiskasi Metallican kokonaan uusiin musiikillisiin sfääreihin armottomalla asenteellaan, sävellystyöllään ja häikäisevillä soittotaidoillaan. Vuonna 1986 bändin kiertuebussi kuitenkin kaatui ruotsalaisella vuoristotiellä ja vasta 24-vuotias Burton menehtyi. Metallican muut jäsenet vaipuivat epätoivoon eivätkä sittemmin enää ole koetelleet luomisvoimiensa rajoja yhtä radikaalisti kuin Burtonin aikana.

To Live Is to Die on intiimi ja paljastava henkilökuva tästä metallin jättiläisestä. Se valottaa palvotun basistin elämää ja kuolemaa, avaa uusia näkökulmia maailman suurimman metallibändin luomisvoimaisimpiin vuosiin ja luotaa Burtonin taiteellista perintöä. Esipuheen on laatinut Burtonin hyvä ystävä, Metallican soolokitaristi Kirk Hammett.

Joel McIver (s. 1971) on haastatellut teosta varten lukemattomia Burtonin läheisiä ja lähipiiriläisiä, joista monet puhuvat basistista ensimmäistä kertaa julkisesti. McIver on kirjailija, muusikko ja rocktoimittaja, jonka teoksista tunnetuin on vuonna 2004 ilmestynyt arvostelu- ja myyntimenestys Metallica.

Jaa rakkaimpiesi kanssa