Leskinen, Juice / Lipponen, Kaj / Tuominen, Harri / Wallenius, Waldemar : Juice puhuu - kootut muistelmat

Leskinen, Juice: Juice puhuu - kootut muistelmat

Juice puhuu - kootut muistelmat

Leskinen, Juice / Lipponen, Kaj / Tuominen, Harri / Wallenius, Waldemar

Kustantaja
Into Kustannus
Julkaisuvuosi
2020
EAN
9789523512627
Sidottu kirja 19,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Hakaniemi, HKI 1
  • Jyväskylä 1
  • Kuopio 1
  • Kuopion varasto > 5 ?
  • Lahti 1
  • Tampere 1

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

Marilyn, Syksyn sävel, Viidestoista yö, Ei elämästä selviä hengissä… 1990-luvun alkuun tultaessa Juice Leskinen oli muuttanut suomalaisen rock-musiikin. Hän täytti 40 vuotta ja keskittyi myöhempinä vuosina musiikin sijaan kirjoittamiseen, perheeseen ja sairastamiseen. Tässä käännekohdassa toimittajat Harri Tuominen ja Waldemar Wallenius haastattelivat Juicea kuukausien ajan. Haastattelujen pohjalta tehtiin 40-tuntinen radio- ohjelma.

Juice puhuu – Kootut muistelmat perustuu leikkaamattomiin, alkuperäisiin haastattelunauhoihin, joita ei koskaan aikaisemmin ole päässyt julkisuuteen. Leskinen itse pyysi nauhat viimeisinä vuosinaan 2000-luvun alussa CD-levyille poltettuna antaakseen ne uudelle vaimolleen, koska ei itse jaksanut kertoa tälle tarinaansa.

Kirjassa puhuu mies, joka julistaa talonsa pihapiirin ydinaseettomaksi vyöhykkeeksi, vertaa massakäyttäytymistä keskitysleiriin ja herää joka aamu kuuden aikaan ja alkaa tehdä töitä. Hän kertoo lukijalle taiteestaan omalla kielellään, sekoituksella juankoskea ja tamperetta.

”Kuusyheksä. Mä vaan liftailin pitkin ja poikin ja osuin sitte Tampereelle. Tääl asu kaveri sillo, ja se oli kaunis kuvio. Se asu tuol Järvensivulla sen kesän jonkun sukulaisen luona ja me sitte yövyttii siellä. Ja kiivettii Kalevankankaan hauta­ usmaalle ja mä kattoin, semmone elokuun yöksi tummeneva ilta, joka on ihan samettisen näkönen, semmonen tumman­ sinine. Mä kattoin Tamperetta sielt aika korkeelta ja: ”Aha, tää on se juttu.” Seuraavana [vuonna] mä tulin tänne, enkä o pois lähteny.”

Jukka Tapio ”Waldemar” Wallenius on suomalainen musiikkijournalisti. Wallenius on uransa aikana perustanut viisi populaarimusiikkiin erikoistunutta lehteä (mm. Soundin), ja neljässä niistä hän on toiminut päätoimittajana. Lisäksi hän on juontanut 1980-luvun lopulla Yleis- radion TV-musiikkiohjelmaa Yölinja ja työskennellyt myös tamperelaisessa Radio 957:ssa.

Harri Tuominen on Ylen musiikkitoimittaja, joka pitää Yle Radio 1 kanavalla maailmanmusiikki ja jazz-ohjelmia. Hän toimi Radio 957:n musiikkipäällikkönä kanavan perustamisesta lähtien (v. 1985) vuoteen 1992 asti. Yle Radio Suomen musiikkitoimituksen päällikkönä Tuominen oli vuosina 1995–2003.

Kaj Lipponen on kustannustoimittaja, suomentaja ja kirja-alan jokapaikanhöylä.

Jaa rakkaimpiesi kanssa