Kylli, Mauno / Torkko, Markku : Lapin kaskukirja

Kylli, Mauno: Lapin kaskukirja

Lapin kaskukirja

Kylli, Mauno / Torkko, Markku

Kustantaja
Mauno Kylli
Julkaisuvuosi
2013
EAN
9789529312818
Kirja (sidottu)
Tuote ei ole myynnissä

Lappilaisen huumorin vuosikymmenet

Kuvaus

Lappi on saanut oman kaskukirjansa. Kirjan ovat toimittaneet noin puolitoista vuotta kestäneen keruutyön tuloksena rovaniemeläiset Mauno Kylli ja Markku Torkko. Kirja on ensimmäinen laatuaan, sillä yhtenäistä Lapin kaskujen kokoelmaa ei ole tähän mennessä koskaan julkaistu.

228-sivuisessa kovakantisessa neliväriteoksessa on kaikkiaan yli 750 kaskua, anekdoottia, vitsiä, sutkausta ja hauskaa aforismia Lapista ja Peräpohjolasta. Kirjassa on valokuva- ja piirroskuvitus. Teoksen ulkoasusta ja kuvituksesta vastaa rovaniemeläisen mainostoimiston Seven-1:n graafinen suunnittelija Anna Pakkanen. Kirja on painettu Erweko Oy:ssä Rovaniemellä ja Oulussa.

Kaskut on jaettu aihepiireittäin, ja osiot ovat saaneet nimekseen Ennen vanhaan, Herrat, Jätkät, Lapinmiehet, Erällä, Meän kielellä, Lappia ympäri ja Sanottua.

Lapin kaskukirjan alaotsikkona on Lappilaisen huumorin vuosikymmenet. Kirjan sivulta löytyvätkin vuosikymmenten varrelta, 1940-luvulta alkaen, monien Lapin väärtien ja pohjoisten legendojen lisäksi huumoria ymmärtävät Länsirajan meänkieliset, Sompion kalastajat ja metsästäjät, jätkät, herrat ja taiteilijat, virkamiehet ja yrittäjät, kullankaivajat, sotilaat, rajamiehet ja sairaanhoitajat, toimittajat, poliitikot ja poromiehet, tuomarit ja lääkärit sekä – ennen kaikkea – legendaariset etelän herroja ja turisteja hyväntahtoisesti juksaavat lapinmiehet.

Jaa rakkaimpiesi kanssa

Muut katsoivat myös näitä tuotteita