Inkinen, Juha / Etholen, Katriina : Punk on kuollut, eläköön hardcore

Inkinen, Juha: Punk on kuollut, eläköön hardcore

Punk on kuollut, eläköön hardcore

Inkinen, Juha / Etholen, Katriina

Kustantaja
Like
Julkaisuvuosi
2009
EAN
9789520101022
Kirja (nidottu) 26,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kuopion varasto 1 ?

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kuvaus

Punk, punkimpi, hardcore!

Punk on kuollut, eläköön hardcore! kartoittaa räväköiden muistelmatekstien ja loistavien kuvien kautta alakulttuurihistoriamme mustaa aukkoa, hardcorea, joka eriytyi punkista musiikillisesti raskaammaksi, nihilistisemmäksi ja poliittisemmaksi alakulttuurihaaraksi. Sen ympärille kehkeytyneen skenen ytimessä oli elämäntapa-aktivismi, ja sen jäljet näkyvät edelleen paitsi suomihardcoressa, myös gootti- ja glamkulttuurissa sekä poliittisessa aktivismissa.

Estetiikaltaan fanzine-henkinen teos päästää ääneen skenen keskeiset tekijät. Omia muistojaan hc-ajoistaan tilittävät omaehtoisina kulttuurivaikuttajina nykyään tunnetut hahmot, kuten kulttuurin moniottelija Nalle Virolainen, laulaja Läjä Äijälä, kirjailija Päivi Alasalmi, joogaopettaja Petri Räisänen, taiteen ja muotoilun tutkija Kaj Kalin, toimittaja Jaakko Selin ja taiteen tohtori Marko Pyhtilä.

Valokuvaaja ja valokuvataiteilija Juha Inkinen kuvasi 80-luvulla hc-punkkareita konserteissa, kodeissa ja kaduilla. Hc-skenen synnystä ja kehityksestä kertovat kuvat tallentavat kiinnostavaa ajankuvaa alueelta, jota Suomessa ei juuri ole dokumentoitu.

Tekstit toimittanut Kivi Larmola on sarjakuvataiteilija, kuvittaja ja muusikko, joka on soittanut kitaraa useissa bändeissä.

Opus nostaa keesin pystyyn entisiltä ja nykyisiltä punkkareilta ja antaa taattua potkua kaikille musiikista, historiasta, muodista, populaarikulttuurista, journalismista ja valokuvataiteesta kiinnostuneille.

Jaa rakkaimpiesi kanssa