Meiltä on varastettu vinyylilevyjä, se tuntuu emäpahalta!

Levyjen rosmoilu on kamalaa touhua. Sen lisäksi että harvinaisten levyjen pölliminen tietenkin harmittaa kauppiasta, se myös tuntuu musiikinystävän sielussa, kun ajattelee minne hönöyden pesään levyn tie on vienyt ja miten sitä mahdollisesti kohtellaan kaltoin. Myös levykauppakoiramme Dave on harmistunut kovasti pitkäkyntisten vierailuista Helsingin liikkeillämme.

Daven ilme sen jälkeen kun hän kotimatkalla kuulee että Fredan Äxästä varastettiin nippu arvokkaita vinyyleitä kesken työpäivän. Rosmo oli niin livakka luikku liikkeissään että hänen kenkänsä jäivät kauppaan mutta levyt perkele kerkesi sujahtaa pitkäkyntisen kainaloon.
Kaiken hyvän lisäksi nämä levyt edusti tuota arvokkaampaa osastoa ja loppusummaksi varastetuista levyistä tuli rapiat 700 euroa. Mukana oli mm. Beheritin Oath of the Black Blood, Emperorin IX Equilibrium, Darkthronen Ravishing Grimness ja Hate Them sekä Bon Jovin Let it Rock -maksi testipressinä. Äärimmäisen harvoin missään saannillaan olevia käytettyjä vinyylejä siis, varsinkin ykköspainoksina.
Ikävä totuus on kyllä se että varkaat on valitettavan paljon aktivoituneet syksyn aikana (varsinkin Helsingissä) ja kyllähän se vituttaa ihan kunnolla. Viimeksi tällä viikolla Hakaniemen myymälässä yritti veijari viedä nipun räppivinyylejä mutta jäi kiinni ja saatiin levyt takasin. Meillon käytössä sellanen “Pääkaupungin levykauppiaat” -meilirinki jossa on mukana kaikki Helsingin levykauppiaat sekä vähän muitakin maan levykauppoja ja kerrotaan toisillemme jos epäilyttäviä hahmoja on liikkellä. Tähän meiliryhmään tulee valitettavan paljon viestejä joka kertoo siitä että ongelma on laaja ja varkauksia (tai ainakin niitten yrityksiä) tapahtuu liian usein. Mutta ollaan myös saatu ehkäistyä näitä varkauksia ja roistoille tulee hankalammaksi myydä näitä myymälöihin kun kaikki levykaupat tietää heti mitä anastettua tavaraa on liikkeellä. Jos sinä satut asiakkaanamme joskus varkauden liikkeessämme näkemään ja “huikkaat” hänet myyjällemme on selvää että olet ansainnut vähintäänkin lahjakortin.
Ai niin, Dave piti tämän rosvoilijan kiireessä hukkaamat kengät itellään – niistä ei oo enää kyllä paljon jälellä Daven käsittelyn jälkeen. Jos tämä ns. “luuhake” tuleekin katumapäälle ja haluaa palauttaa varastamansa levyt (joka on varmasti “erittäin” todennäköistä…) luvataan ostaa hälle uudet Niket vanhojen syötyjen tilalle. On nimittäin jo aika kylymät ilimat juosta karkuun paljain jaloin asfaltilla, voi tulla verenkiertohäiriötä, nirhaumia ja muita ikäviä kuolemantauteja – ei kannata paleltaa jalkoja tiesi jo isomummukin kertoa.

****

Iloisempia asioita levykäisten maailmassa edustavat tietenkin uunituoreet uutuusjulkaisut, joita nyt perjantaina 28.9. alkaen löytyvi Äxien hyllyistä. Uutta musiikkia puskee mm. Ricky-Tick Big Band & Julkiselta Sanalta , Rytmihäiriöltä , Wolfheartilta , Klamydialta ja Jannalta.

****

Miltä näyttää levyjulkaisujen tulevaisuus? Hyvältä, sanomme me, ja tästä todisteena taas nippu uusia ääniä sisältäviä levykäisiä, joita ollaan laiteltu ennakkotilattavaksi verkkokauppamme syövereihin.

Uunituoretta musaa:

Uusintajulkaisuja klassikkolevyistä yms.:

Muistatko Noidan käsikirjan? Nyt saatiin ennakkotilattaviksi myös samaan sarjaan kuuluvat 80-luvun nostalgiaklassikot Vakoilijan käsikirja ja Salapoliisin käsikirja! Pari muuta vinkkiä tulevista kirjoista tähän lisäksi: opukset Suomen tunnetuimmasta hiphop-jengistä Rähinästä sekä Andy McCoysta , miehestä joka ei esittelyjä kaipaa.

****

Muistahan että suuri ja mahtava Svart-tarjouskamppiksemme onpi vielä voimassa kuun loppuun saakka eli sunnuntaina 30.9. irtoaa vielä yli 400 herkkuvinyyliä ja -cd:tä älyvapaan halvoin hinnoin!

****

Tämän viikon synttärisankareita ovat mm. seuraavat artistit sekä klassikkolevyt:

26.9.
Beatles – Abbey Road (julk. 1969)
AC/DC – Ballbreaker (julk. 1995)

27.9.
Avril Lavigne 34v.

28.9.
Stevie Wonder – Songs in the key of life (julk. 1976)
Jori Hulkkonen 45v.

29.9.
Les Claypool 55v.

2.10.
Sting 67v.
Pink Floyd – Atom Heart Mother (julk. 1970)
Oasis – What’s the story (julk. 1995)
Mumford & Sons – Sigh no more (julk. 2009)

****

Äxän musakulttuuritoimituksesta vinkattiin Ylen Areenalla tänä viikonloppuna alkavan seuraavaa:

Näistä tunnelmista jatketaan, muista ettet ikinä hölmöile tahi hönöile!

2 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä