Vuoden yritysjohtajat on valittu, yllättäen Toimitusjohtajamme ei ole yksi heistä

Kauppalehti uutisoi tänään isosti että “Vuoden yritysjohtajat” on nyt valittu. Emme ole järin yllättyneitä että firmamme muhkeapäinen Toimitusjohtaja Jyri Lipponen EI LÖYTYNYT kyseiseltä listalta.


Kuva: Lipposten perhearkistot (kesä 2018)

Listoilla pyörii monenlaista herraa miljardiluokan pörssiyhtiöistä kuten Kone, Nokia ja Finnair – he kaikki ovat varmasti tunnustuksensa ansainneet. Onnittelut siitä ja tsemppiä tulevaan! Jos tarvitsette joskus kovia vinkkejä siitä miten asioita ei kannata hoitaa, niin kysykää toki meidän Toimitusjohtajaltamme, hän on todellinen asiantuntija.
Näitten “Vuoden yritysjohtaja” -listojen yhteydessä Kauppalehti kertoo luonnehdintaa näistä voittaja-johtajista, heidän osaamisestaan, koulutuksestaan sekä toimialan haasteista. Yleisesti ottaen he kaikki ovat korkeakoulutettuja diplomi-insinöörejä, maistereita tahikka tohtoreita. Heitä kuvaillaan mm sanoilla “raskaan sarjan talousvaikuttaja” tai “hän jolle soitetaan kun tehdään isoja päätöksiä” sekä “periksiantamaton visiönääri joka ei pelkää muuttaa strategiaa jos tilanne niin vaatii”. Heillä kaikilla on pitkät, menestyksekkäät urat eri yhtiöissä ja lisäksi he kaikki ovat tehneet mieletöntä tulosta ja täten tärkeää arvonnousua johtamilleen yrityksille. He ovat myös tasapainoisia, välittömiä ihmistuntijoita ja heillä on hienoja harrastuksia kuten purjehdus ja golf.
Vaikka tänä vuonna ns “Lippos Jyri” ei listoille päässytkään (Wahlroosien, Herlinien ja Ehrnroothien seuraan), päätettiin tehdä Jyristä tällainen vastaava analyysi mikä hän on miehiään johtajana – ehkä Kauppalehden toimitus viimein herää ja tämä pikku raporttimme siivittää Jyrin jo ensin vuoden listoille mukaan kärkikahinoihin, kahinoihin joihin hän eittämättä kuuluu:

Jyri Lipponen (s.1976) on Merkonomin koulutuksen huijaamalla suorittanut taantunut hönö ja Levykauppa Äxän Toimitusjohtaja. Hän on luotsannut Levykauppa Äxää sen alkutaipaleesta lähtien kyseenalaisin metodein ja seuraukset ovat usein olleet katastrofaaliset. Ennen levykauppahommia Jyri oli kioskihommissa namujen pussittajana, irtotupakkikauppiaana sekä viinankätkijänä.
Levykauppa Äx on harva se vuosi roikkunut löysässä hirressä, velkasaneerauksen partaalla, verottajaa ja velkojia pakoillen. Jos yrityksessä on ollut ongelmia, Jyri on se viimeinen tyyppi jollekka kannattaa soittaa, sillä hän tuskin vastaa ja ei palaa asiaan koskaan. Ihmistuntijana Jyri on surkea, häntä on luonnehdittu erakoksi joka ei kestä tavata ketään kasvokkain päivänvalossa. Hänet on nähty usein harhailevan Kuopion metsissä, ravintoa ja huumaavia sieniä sieltä etsien ja sekavia puhuen. Harrastuksia hänellä ei liiemmin ole, ellei kosanderin vetoa ja levykäisten kuuntelua sellaisiksi lasketa.

Kaikesta huolimatta, ilman Lippos-Jyriä tuskin olisi Levykauppa Äxää ainakaan tässä muodossa ja ehkä voitaisiin vain haaveilla esim. ns. “äxclusiivista” vehkeistä elikkäs tuotteista, joita ei muualta maailmasta saa.
Tällaisia erikoiskamppeita ollaan tällä viikolla lisäilty verkkokauppaan:

Syksyn lähestyessä myös kovia, puolikovia sekä emäkovia uutuuksia tupsahtaa ennakkotilattavaksi yhä enenevässä määrin. Tällä saralla tilaa haltuun ottavat mm. seuraavat vehjekset:
Cheek – TIMANTIT on IKUISIA 2CD-kokoelma (24.8.) | Funky Kingston – Hyvät ja Parhaat (31.8.) | Crippled Black Phoenix – Great Escape (14.9.) | Grave Digger – The Living Dead (14.9.) | Stratovarius – Enigma: Intermission 2 (28.9.) | Tom Petty – An American Treasure (28.9.) | Cher – Dancing queen (28.9.) | Windhand – Eternal return (5.10.) | Lindsey Buckingham – Solo Anthology: The Best of (5.10.) | Soulfly – Ritual (19.10.) | Jaska Lukkarinen Trio / Black Motor / Bowman Trio – Berlin 27.10.17 (26.10.) | Haken – Vector (26.10.)


Uutuuksia, niitäkin tarjoamme kuten joka perjantai, ja tällä kertaa esille nostetaan tämä kolmen kärki:
Doro – Forever Warriors / Forever United
Trio Niskalaukaus -kirjan päivitetty uusintapainos
Death Cab For Cutie – Thank You For Today

Uusintajulkaisujen kentällä huomiomme keskittyy tällä kertaa pelureihin nimeltä Kinks , Sarcofago , Bad Religion , Anthrax, Neil Young sekä Obituary .
Käytetyn vinyylin laareihin ollaan saatu lisäyksiä mm. ABBAn , Eric Claptonin , Creamin , Pink Floydin ja Queenin tuotannosta.

ÄXTT:n uutiskatsauksessa pari klassikkoa, joiden ns. vuosipäivät osuvat tälle viikolle:
Bon Jovi – Slippery when wet (18.8.1986)
Led Zeppelin – In through the out door (15.8.1979)
Muista myös “Zepukan” How the west was won -soundtrackin uusintapainokset! Julkaisu 7.9.
Ja hei, superhypermegakultaturbo-onnittelut popin kuningattarelle Madonnalle, joka täyttävi 16.8. tasan 60 vuotta! Käytetyn vinyylin vastaavamme ottivat tämän myös huomioon ja Madonnan älppyjä ja makseja löytyykin nyt messevät määrät valikoimastamme. Samoin käytettyjä cd:itä sekä cd-sinkkuja.

  • Samaiselle päivämäärälle tasan 41 vuotta sitten osui toisen kuninkaallisen, nimittäin Elviksen poismeno. Ja vastaavia ikäviä uutisia vielä samaan päivään saimme tällä viikolla kuulla kun soul-legenda Aretha Franklin menehtyi pitkän sairauden uuvuttamana.
    Syvästi komeaa uraa kunnioittan, Äxän henkilökunta.

3 kuukautta sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä

Tapahtuu Kuopion Äksässä

Tapahtuu Lahden Äksässä