Älä visko levyjäsi roskiin, se on sulaa hulluutta!

Keskuudessamme elää suuri ja kiihkoisa joukko ihmisiä jotka ostelevat ja keräilevät cd- tahikka vinyylilevyjä enemmän kuin koskaan ja syitä tähän on lukuisia: soundit ovat muhkeat, kansia on ihana hiplailla, levykaupoissa vietetty aika on laatuaikaa ja kotona 1000 cd:n tai vinyylin kokoelma näyttää vaan ihan helevetin hyvälle.

On totta kai myös paljon heitä, jotka eivät enää fyysisistä äänitteistä välitä mutta heille sanommekin: tuo levykäisesi meille niin saat niistä vaihdossa rahulia ja me etsimme vanhoille levyillesi uuden, rakastavan ja lämpöisen kodin. Roskiin ei siis pidä sinun levyjäsi heittämän, se olisi täyttä hulluutta!
Toki jopa me ymmärrämme sen että fyysisten levykäisten kokonaismyynti on tullut radikaalisti alas markettien ajettua alas levyosastojaan ja striimauksen kasvattaessa mielenvikaisen paljon suosiotaan. Mutta tämä ei tarkoita sitä ettäkö fyysiset levyt olisivat kuolemassa. Kyseltiin nimittäin just Äxän talousosastolta miltä cd-levyjen myynti on viime aikoina näyttänyt ja kuullun mukaan esimerkiksi elokuun aikana myyntimme tulee olemaan suurin mitä Äxän historiasssa on yhtenäkään elokuuna aikaisemmin ollut – myytyjä levyjä on pitkälti yli 30 000 kpl uutta ja käytettyä cd:tä.


Oheisessa kuvassa mukaillaan levynkeräilijöitten
perus-olotilaa: rahulit on taas tuhlailtu ja yöt sekä
päivät menee levyjä ja niiltä kuuluvia ääniä miettiessä.

Syksyn kuikuillessa ihan nurkan takana alkavat myös levykäismarkkinat paisua kuin pullataikina: erikokoiset ja -tyyliset artistit puskevat uutta musiikkia pihalla kuin huomista ei olisikaan ja Äxänkin tuoteluontiosastolla ollaan lähes hätää kärsimässä. Elokuun viimeisen päivän kovimmista uutuuslevykäisistä vastaavat ehdottomasti kotimainen kolmikko Jarkko Martikainen Luotettuine Miehineen , pitkän linjan melodeath-suuruus Omnium Gatherum sekä miehemme maailmalla, Steve’n‘Seagulls . Muita mainioita uutuustärppejä tällä viikolla ovat mm. Funky Kingston , Mantar sekä Pineapple Thief . Unohtaa ei myöskään sovi Suomen suurimpiin poppareihin lukeutuvan Antti Tuiskun omaelämäkertakirjaa!


Muita mikroaaltouuninkuumia uutuuslevykäisiä listailee Turun Äxän Veikko tässä osoitteessa.

Spesuvehkeistä kun puhutaan niin jutut kääntyy usein ns. “äxclusiivisiin” tuotteisiin elikkäs levyjen mukana ostettavien paitojen, kassien tahi muiden oheiskamppeiden maailmaan. Tässä niistä muutama tuorein esimerkki, joita onpi laiteltu ennakkotilattavaksi:

Ja tässä otantaa muista tuoreista ennakkotilattavista vehkeistä:
Juurevaa Joulua -kokoelma (16.11. – tulevan joulun erikoishitti?!) | Northward: Northward (19.10.) | Hovatta, Vuokko: Pysykää sängyssä sunnuntaisin (21.9.) | Räjäyttäjät: Flossing To The Fall EP (9.11.) | Aphex Twin: Collapse (14.9.) | Suistamon Sähkö: Etkot, pectopah ja etnoteknoa (28.9.) | Uncle Acid And The Deadbeats: Wasteland (12.10.)

Uusintajulkaisukentällä liigan ykkösjoukkueen muodostavat nämä uudemmat ja vanhemmat klassikot:
John Lennon: Imagine BOXI (5.10.) | Ulver: Childhood’s end LP (21.9.) | Within Temptation: Enter ja The Dance -vinyylit (12.10.) | Dark Buddha Rising: Abyssolute TransfiniteEntheomorphosisRitual IX (26.10.) | Skepticism: Stormcrowfleet (26.10.) | John Fogerty: Eye of the Zombie ja Deja vu (26.10.)

Svart Recordsin julkaisuja tuleepi tällä viikolla mukava nivaska, tuosta haltuun esim. Wigwamin 2CD-spesupainokset sekä ensimmäistä kertaa cd:nä julkaistavat Juhani Aaltosen & kumppanien Nana , Day Is Overin eponyymi albumi ja Sukellusveneen Vesi- ja lintumusiikkia.

Lisäksi Svartin uutuuslevykäisten rintamalla tilaa ottavat haltuun Throat ja Ghost World uusilla albumeillaan sekä punkkilegendat Mellakka ja Sehr Schell seiskatuumabokseillaan.

Saatiin myös TODELLA spesiaali erä japanilaisia anime-leffojen soundtrackeja ennakkotilattavaksi ja nämä siis ekaa kertaa vinyylinä, kutakin painetaan vain 1000 kipaletta ja ennakkotilaukset onpi tehtävä 14.9. mennessä (julkaisu 2.11.). Ole siis nopea jos näitä halajat!

Kuluneella viikolla oltaisiin 29.8. juhlittu Michael Jacksonin 60-vuotispäivää, jollei 9 vuotta sitten olisi käynyt niinkuin kävi. Miehen vaikutusta pop-musiikkiin tuskin kukaan väheksyy ja nyt onkin saatavilla muutamista Jacko-klassikoista komeita uusintapainoksia kuvavinyyleinä – myös käytetyn vinyylin sekä käytetyn cd:n osastolta löytyy nippu herkkulevykäisiä Jacksonin hienosta tuotannosta.

Loppuun vielä perinteiset vinkit Yle Areenan tämänviikkoisesta tarjonnasta:

  • Mokoma livenä akustisesti – 31.8. alkaen
  • I’m Not in Love: 10cc:n tarina – 1.9.
  • Kaija Koo livenä – 2.9.

4 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä