Pökälemestari I kertoo Sinulle viikon kuumimmat juorut

Taannoin ympäri ämpäri Suomea sukkuloinut keltainen metallipötkylä elikkäs Äxän Levykauppabussi Pökälemestari I kätkee sisälleen monia tarinoita. Kaikkia emme toki voi teille kertoa, mutta tässä hieman muisteloja näistä ns. “pökäleajoista”.

Keväällä 2011 saatiin idea, omasta mielestämme tietysti helevetin hyvä. Pohdiskelimme johtoryhmämme kanssa sitä, että nyt kun näitä levykauppoja on availtu sattumanvaraisesti ympäri suomea, niin kohta ollaan sen tosiasian edessä että enää kauppoja ei voi enää kovin monta perustaa, sillä suurin osa isoista kaupungeista oli jo “valloitettu” ja pienempiin taas ei oikein enää ollut taloudellista järkeä liikettä perustaa. Johtoryhmämme (johon siihen maailman aikaan kuului Lipposen Vajukki-Veljekset sekä pari muuta hönöä) tuumasi että mitäpäs jos levykauppa olisikin renkaitten päällä ja kiertäisimme sillä ns haja-asutusalueita ja muita levykaupan puutteessa olevia syrjäseutuja.
Eipä siis kun ostohousut jalkaan ja linja-autokaupoille: Bussi löytyi, remontteja ns “vehkeeseen” tehtiin ihan vitunmoisilla rahasummilla ja kesälle 2011 laadittiin tiukka keikkakalenteri festivaaleille ja muille kissanristiäisille. Samassa rytäkässä tämä maailman ensimmäinen ja ainut levykauppa-auto ristittiin (tietysti) Pökälemestari Ykköseksi.
Idea tuntui kaikin puolin nerokkaalta ja ajattelimme että tästä tulee elämmme kesä, vähintäänkin. Tulihan siitä, muttei toivomallamme tavalla – siitä tuli painajainen! Painajainen joka kesti vuosia ja lähes ajoi muhkeapäisen Toimitusjohtajamme lopulliseen hulluuteen ja yhteiskuntakelvottomuuteen. Näin jälkikäteen voidaan todeta että eihän kaikki ollut kuitenkaan tämän Keltaisen Jättiläispökäleen vika vaan siitä tuli ennemminkin tämän katovuoden ruumiillistuma. Tai bussillistuma.

Mutta MITÄ sitten oikeastaan tapahtui? MITÄ kauheuksia sinä kesänä jouduttiin tämän levykauppa-auton ristiretken aikana kestämään? Siitä kerromme teille ehkä lisää ensi kerralla senkin pikku pökäleiset.

Pökälemestarin uumenista löysimme kaikki menneet ja tulevat päivämäärät sisältävän kalenterin, joka kertoo meille, että tällä viikolla mm. seuraavat klassikkolevyt täyttävät vuosia:

Vilpittömät onnittelut näille hienoille levykäisille sekä niille, joilta ne jo hyllystään löytyvi. Kaikki muuthan voivat korjata tilanteen ns. käden käänteessä!

Tuon keltaisen jättiläispökäleen perusvarusteluun kuuluu myös tiedot ns. musa-aiheisista tv- ja nettilähetyksistä ja halutaankin mainita tässä yhteydessä Yle Areenassa nähtävä sarja Suomihittien näkymättömät duunarit , jossa perehdytään soittajiin kotimaisten suosikkilaulujen takana.

Ja “kuin sattumalta” meillä alkoi juuri kotimaisen iskelmän kampanja , josta löydät 30 Suosikkia -tuplakokoelmia lähes sata kipaletta naurettavaan 7,95 euron yksikköhintaan. Katsele Areenasta dokkarisarjaa ja ota selvää keitä näiden levytysten studiosessioissa onkaan häärinyt!

Ja iskelmähommiin
vielä liittyen mainittakoon,
että Paula Koivuniemen
uusi levykäinen Elämästä

on vastikään ilmestynyt oujes!

Robottien ja muun automatiikan lisäksi meillä on töissä myös ns. ihmisiä ja yhden heistä peitenimeksi on valittu Anne. Anne vastaa hyvin pitkälti Äxän verkkokauppaan ennakkotilattavaksi tulevien levykäisten luomisesta – häntä voidaan siis hyvällä syyllä kutsua Luojaksi. Luoja-Annen viime aikoina ennakkomyyntiin tykittelemiä julkaisuja ovat mm.:

Loppuun vielä kovimmista kovimmat uusintajulkaisut vinyyliformaatissa, otahan näistä koppia:
Amorphis: Tales From The Thousand LakesKarelian Isthmus (20.7.) | Sentenced: North From Here (15.6.) | Orange Goblin: The Big BlackCoup de graceThieving from the house of godTime Travelling BluesFrequencies from planet ten (27.7.) | Rage: Execution guaranteed (29.6.) | King Crimson: Discipline (15.6.) | Def Leppard: Vault – Greatest Hits 1980-1995 (15.6.)

7 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä