Veljekset Lipponen ja 'juliste-gate' - Äxän perustajien muistelut jatkuvat

Ennen levykauppaketjunsa perustamista Lipposen Veljekset joutuivat luonnollisesti olemaan aika paljon tekemisissä toistensa kanssa. Olivathan he veljeksiä ja asuivat samassa osoitteessa.

Luoja ei ollut paiskannut (älynpuutteen lisäksi) näitä velikultia siinä määrin tuurilla, että he olisivat syntyneet rikkaseen perheeseen ja täten he joutuivatkin viettämään lapsuutensa sekä varhaisnuoruutensa jakaen pienehkön huoneen yhdessä. Kuten tiedetään, konflikteja syntyy mitä pienempi ja ahtaampi tila ja omasta elintilasta kamppailtiin toisinaan kynsin hampain, verenmaku suussa ja nivuset mustelmilla.
Yksi toistuva kiistanalainen asia Veljesten kesken oli tämän 9-neliöisen yhteishuoneen seinäpinta-ala: Millä julisteilla oli soveliasta täyttää seinät ja KUKA määräsi mitä seinillä sai olla ja mitä ei. Tuleva vinyylineuvos, eli Veljeksistä vanhempi Jari, oli isoveljen elkein ottanut julisteoperoinnin haltuunsa ja kuullun mukaan hän päätti TÄYSIN siitä millä seinäpinnat täytetään lattiasta kattoon. Tämä oli luonnollisesti isopäisestä pikkuveljestä, eli Merkonomin koulutuksen tulevaisuudessa huijaamalla suorittavasta Toimitusjohtajastamme Jyristä, vähintäänkin “ihan emä väärin”. Seinät olivat siis täynnä (isoveljen käskystä) Kissin , Waspin , Iron Maidenin , Twisted Sisterin ja King Diamondin julisteita. Ehkä mukaan oli eksynyt jokunen Rushin juliste mutta ei siitä nyt sen enempää.
Pikku-Jyri halusi omia julisteita seinälle mutta fuhrerin elkein huoneen sääntöjä ylläpitävä Jari-veli ei tähän suostunut. Mikä tähän neuvoksi, tottakai kertomaan äitille! (TOIM. HUOM. Taannoin kerroimme teille Helga-mummosta , kyseessä siis sama henkilö). Äiti tietenkin teki sen mikä äidin kuuluu tehdä: Myös Jyrillä kuuluu olla oikeus laittaa haluamiaan julisteita seinälle ja pitkin hampain isoveli joutui suostumaan pikkuveljensä sekä äidin tahtoon. Kompromissiksi sovittiin että Jyri saa seinälle YHDEN haluamansa julisteen. Ja minkä julisteen Jyri valitsisikaan kun ajatellaan ympärillä olevaa hienoa klassikko-hevibändien -ja artistien taidemonumenttia jonka Jari oli huolella rakentanut: Jyri oli löytänyt Suomen Kuvalehdestä silloisen istuvan presidenttimme, Mauno Koiviston 4-sivuisen julisteen, jossa hän istuu työpöytänsä äärellä naama peruslukemilla ja Suomen lippu pöydän nurkalla liehuten. Näin ollen Jari joutui ottamaan seinältä pois yhden julisteen (joka tarun mukaan oli King Diamondin juliste) ja tilalle täräytettiin siis Mauno Koivistoa ou jeah! Hyvä Jyri, hienosti tehty. Tämän episodin jälkeen mikään ei ollut entisensä Veljesten suhteessa, Jari ymmärsi sen että myös pikkuveljellä on oikeuksia ja häntäkin on kuunneltava vaikka onhan se ihan vitun rasittavaa. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!
P.S. Kuvan Dave-koiruliini ei liity muuten tähän tapaukseen mitenkään kuin että hän kertoo ilmeellään mitä tuumaa King Diamondin julisteista. Hän pitää niistä mutta haluaa pitää tunteensa kurissa!

Kaiken tämän jälkeen lienee aika kaivaa ns. ostohenkselit kaapista ja uppoutua siihen mikä tänä päivänä on tärkeää: nimittäin uutuuslevykäiset.
Ns. kärkituotteena 25.5.2018 ilmestyneistä levykäisistä hehkutamme nostamme esiin Mokoman Hengen pitimet -uutukaisen. Tuosta noinikkäänsä aah!

Muista myös Mokoman Äx-vierailut elikkäs perjantaina 1.6. Jyväskylän kaupalla nimmarointia klo 16:30 ja lauantaina 2.6. Turun putiikin päälavalla akustinen ilmaiskeikka klo 15 (+ nimmarit päälle).
Lisäksi suosittelemme seuraavia ihanuuksia/komeuksia:

Emäkovaa ennakkotilattavaa on tullut taas ns. kehiin ja kaikki tulevat julkaisuthan näet aina täältä mutta tässä pari näppärää tärppiä:

Megalomaanisen mainio Iron Maiden soittelee muutaman päivän päästä taasen Suomessa ja sen kunniaksi laiteltiin mega-annos käytettyä Maiden-vinyyliä myyntiin. Nämä vapautuvat verkkokauppaamme tänään 25.5. klo 18 eli sormet valmiina naksimaan silloin!
Kaikki Iron Maiden -levykäiset tästä linkistä ja muu Maiden-fanikama täältä !

Nämä mahtikilpailut ovat loppusuoralla just nyt eli otahan haltuun jos ilmaisia keikkalippuja mielesi tekevi:
Voita liput Convulsen keikalle – päättyy 28.5.
Voita liput Sideways-festarin lauantaille 9.6. – A Perfect Circlen soittopäivälle – päättyy 28.5.
Voita liput Kesän keikalle – päättyy 28.5.
Voita kolmen päivän liput Tuska-festareille – päättyy 31.5.

Alussa Daveliinin suosittelema Diamondin Kinkku kiekaisee pihalle kuuden ensimmäisen klassikkokiekkonsa kuvavinyylit tässä kesäkuun aikana.
Tulossa siis kuun alussa Fatal Portrait , Abigail ja Them sekä lopussa The Dark Sides , Conspiracy ja The Eye .

Record Store Day -jäämistöjen tarjousprosentteja hivuteltiin ylös ja hinnat ovat siis voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää!

Loppuun piinkova vinkki pimeimmän hiilikellaribläkkiksen ystäville: tästä linkistä löydät Drakkar Recordsin tarjouslevykäiset, jotka antavat kylmää kyytiä tahi pieksävät helvetin lieskoilla. Kummassakin tapauksessa lompuukin raottaminen suuntaamme vähentää rahavarojasi pienemmässä määrin kuin normaalisti, koska näissä levyissä alennusprosentti onpi kolmekymmentä aamen.

7 kuukautta, 4 viikkoa sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä