Record Store Day kohta valloillaan - lue tärkeimmät selviytymisohjeet täältä

Vuoden 2018 Record Store Day ryskytellään menemään lauantaina 21. huhtikuuta, varsinkin vinyylinkeräilijöiden ilo on silloin ylimmillään (kuten kuvasta näkyy) ja kaikkien maailman Äxien hyllyistä löydät silloin vaihtelevia määriä ihania erikoisjulkaisuja!

Sivuillamme on listattuna nyt tämän vuoden Record Store Dayn erikoisjulkaisut . Tuotekuvia ja -tietoja päivitellään myös parhaan kykymme mukaan.
Ennakkovarauksia ei näistä tuotteista ole mahdollista tehdä ja valikoima vaihtelee kauppakohtaisesti. RSD-julkaisut vapautuvat myyntiin lauantaina 21.4. Äxien suljettua ovensa, joten silloin kannattaa olla kärppänä RSD-sivuamme naksimassa. Lauantaina voit kaupoillamme myös varata muissa Äxissä olevia RSD-tuotteita ja jos niitä on jäljellä päivän jälkeen, hoidamme levykäisen sisäisen logistiikkamme avituksella haltuusi.

Record Store Dayna Äxät ovat auki seuraavasti:
Helsinki: Freda & Hakaniemi 8-17
Tampere & Turku 8-16
Jyväskylä & Oulu 11-16
Kuopio & Lappeenranta 10-15
Lahti 11-15

Vinyylivinkit hallitsevan Rainen RSD-tärppilistan löydät tästä osoitteesta , tsek!

Käyhän ihmeessä osallistumassa Record Store Day Suomen Facebook-sivuilla arvontaan, jossa voipi voittaa satasen lahjakortin vaikkapa meille Äxään!

Turun Äxän RSD-eventti Facebookissa – paina rohkeasti “join”-namiskaa, se ei tällä kertaa liity kosanderihommiin! Tänne eventtiin lisätään tärppejä mitä RSD-julkaisuja onpi Turun kaupalle jo saapunut.

Loppuun vielä leppoisa tarina miten levykauppojen perustamisessa asiat kuten “budjetti” näyttelevät yllättävän merkittävää osaa:

Kun Helsingin Äxä perustettiin kymmenisen vuotta sitten, oli jo alettu tottua siihen että hommat menee tässä puulaakissa enempi tai vähempi päin persettä. Oli siis selvää että jotain kauheuksia tapahtuu tämän Helsingin suur’operaation myötä:
Helsingin Äxä oli siis saatu auki ja noin kuukausi avajaisten jälkeen (toukokuussa 2008) Äxän silloinen kirjanpitäjä soitteli muhkeapäiselle Toimitusjohtajallemme, eli ns Lippos’ Jyrille, ja kyseli että no mitenkä se kauppa käypi. Toimitusjohtajamme totesi että kauppahan käy helevetin hyvin. Kirjanpitäjä tuumasi siihen että “hyvä niin sillä rahaa tarvitaan, parin viikon päästä erääntyy Helsingin Äxään perustamiseen liittyviä levykäislaskuja reilun 250 000 euron edestä ja tili on jo nyt miinuksella”. “Onpa kiva kuulla” totesi Toimitusjohtamme vähemmän positiiviseen sävyyn.
Kirjanpitäjän selvittäessä tilannetta kävi ilmi, että Toimitusjohtajaltamme oli unohtunut yksi pikku seikka Helsingin suur’myymälää perustaessa – budjetti! (TOIM HUOM! Wikipedia kertoo budjetista seuraavaa: Budjetti tarkoittaa talousarviota eli tulo- ja menoarviota. Myös yksityishenkilöt, kotitaloudet ja yritykset voivat tehdä budjetteja. Rahan varaamista tiettyihin tarkoituksiin kutsutaan budjetoinniksi).
Tämä kyseinen budjetti oli siis jätetty tekemättä, tai jos sellainen oli tehty niin se oli kirjoitettu talteen esim lumihankeen. Ja näin kuukausi avajaisten jälkeen selvisi että rahulia oli käytetty levyihin liikaa neljännesmiljoonan verran. Lähtökohtaisesti se ei ollut pelkästään hyvä juttu, huomioon ottaen sen että Helsingin Äxän perustamista varten oli jo otettu pankista massiiviset lainat.
Tilannetta ei myöskään helpottanut se että SAMALLA VIIKOLLA kun selvisi että budjetti (jota ei siis oltu ikinä tehty) oli ylitetty 250 000 eurolla, myös verottaja muisti Veljekset Lipposia “kivalla pikku yllärillä” ja totesi että yhtiömme perustajien tulisi erinäisten typerien virheidensä seuraamuksena maksaa ylimääräisiä veroja valtiolle 130 000 euroa. Oltiin siis tilanteessa jossa piti muutamassa viikossa haalia kasaan 380 000 euroa ja tilillä oli kolme euroa. Tässä vaiheessa muuten niin leppoisa ja nallekarhumainen Toimitusjohtajamme oli todennut että “pikkuhiljaa alkaa vituttamaan tämä homma”. Siitäkin huolimatta hän kävi tuumasta toimeen ja niin uskomattomalta kun se tuntuikin, kolme viikkoa myöhemmin kyseiset rahat olivat kasassa. Miten tämä on mahdollista, sitä kukaan kuolevainen ei tiedä.
Yksi huomionarvoinen seikka on kuitenkin syytä tästä kaikesta vielä kertoa: Rahulit, eli nämä 380 000 euroa, saatiin erinäisistä rahoituslähteistä hommattua kesäkuun lopussa vuonna 2008. Kaksi kuukautta myöhemmin maailmalla puhkesi ennennäkemätön finanssikriisi joka aiheutti sen että maailmalla meni pankkeja ja yrityksiä nurin kuin heinää. Sen seurauksena rahoituksen saanti oli vähintäänkin haasteellista ellei jopa mahdotonta. Jonkun kuullun tarinan mukaan ainut tapa hankkia lisärahoitusta pien’yrittäjälle tuohon aikaan oli mennä pankkiin haulikon kanssa. Joten jos joku Teistä miettii miten Äxä on pärjännyt täällä levybisneksen koukeroissa jo 20 vuotta, niin vastaus on: Rimaa hipoen ja tuurilla!

9 kuukautta sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä