Mitä tapahtuikaan Jyväskylässä vuonna 2005

Lue kohutarina Jyväskylän Äxän perustamisesta joka lienee merkittävissä osin tottakin!


Jyväskylän Äxä. Ennen kun tämä kauppa aikoinaan perustettiin (vuonna 2005) niin lievästi sanottuna Äxällä meni suht’ päin persettä. Oltiin aikasemmin samana vuonna perustettu Turun Äxä, joka ei sitten kuitenkaan toiminut mitenkään juhlavasti, savolaisen dressman -farkkuisen maalaisen oli aika haastavaa pärjätä Turun kaltaisessa kaupungissa. Kuullun mukaan oli ns munakarvan varassa että koko Levykauppa Äx lopettaa toimintansa kesällä 2005 mutta miten kävikään:
Merkonomin koulutuksen suorittanut Toimitusjohtajamme oli eräänä loppukesän 2005 viikonloppuna viettänyt päänsisäisiä keskustelujaan siitä mikä Äxän kohtalo olisi, lisäksi hän oli pitänyt palaveria silloisen kirjanpitäjänsä kanssa joka oli todennut että “ei tässä teidän firman pyörityksessä ole kyllä taloudellisesti yhtään mitään järkeä”. Siinä sitten Merkonomimme oli muhkeassa päässään miettinyt mitä tehdä – rahat kassasta loppu/finito, laskuja iso nippu maksamatta ja töitä tehtiin joka helvetin päivä minimissään 15 h päivässä. Kulut oli jo karsittu niin minimiin että ei ollut mitään mistä enää karsia. Viikonlopun rajun alkoholinkäytön siivittämänä Merkonomimme totesi että eiköhän tämä ole tässä, pannaan Turun kauppa kiinni ja yritetään jotenkin repiä edes minimitoimeentulo aikaisemmin perustetuilla Kuopion ja Oulun kaupalla (jotka eivät nekään olleet mitään kultakaivoksia ja velkasaldoa oli isosti). Tämän “lopettamispäätöksen” tehtyään Merkonomimme lähti alakuloisena ajelemaan viininpunaisella Toyotallaan Kuopiosta kohti Turkua ja viemään suru-uutisia henkilökunnalle siitä että Turun Äxä ajetaan alas. Jostain syystä hän kuitenkin päätti pysähtyä Jyväskylän keskustaan kahville (joka ei ollut hänen tapaistaan sillä rahulia oli niin vähän että kahvillakaan ei raaskittu käydä) ja kahvilta palattuaan hän huomasi Väinönkadulla tyhjän liiketilan ikkunassa “VUOKRATAAN” -kyltin. Kyltissä oli tietysti myös vuokraisännän puhelinnumero ja sinnehän Merkonomimme päätyi samointein soittamaan ja 2 tuntia myöhemmin vuokrasopimus oli allekirjoitettu. Mitä helvettiä, voisi joku kysyä – Toimitusjohtajamme oli juuri päättänyt alkaa ajaa firmaansa alas ja samaan hengenvetoon kirjoittelee uusiin kaupunkeihin vuokrasopimuksia, tilit miinuksella, laskut maksamatta, hommat päin persettä – vain mielipuoli toimiin näin!
“Ihan sama saatana, menkööt sitten vittu kaikki” -oli Merkonomimme kuullun mukaan todennut ja alkanut järjestää rahoitusta Jyväskylän Äxälle ja jotenkin hän sai hoidettua kasaan liikkeen perustamiseen tarvittavat rahat, paskaa puhumalla mitä ilmeisemmin. Siinä rytäkässä Turun sulkemiset unohtui (Turkukin alkoi yllättäen kasvaa) ja joulukuussa 2005 Jyväskylän Äxä aukaisi ovensa sillä seurauksella, että siitä tuli samointein Äxän kovin myymälä, kauppa kävi kuin huomista ei olisikaan. Mistä tämä taas johtui, siitä kerromme ehkä lisää seuraavalla kerralla.
Tätä nykyä Jyväskylän Äxän toiminnasta vastaavat Anne, Mynni sekä Markus ja terveisiä heille vaan sinne! Onneks tuli Jyväskylä aikoinaan perustettua amen.

Ja jottei totuus eli se levykäisten myyskentely unohtuisi, on hyvä muistaa että täältä löydät vuoden 2018 viikon 10 kovimmat uutuudet, ne sinulle kertovi Tampereen Liisa

Lisäksihän tälle viikolle viriteltiin jotain kovia kamppiksiakin käyntiin, mm. Sakaran tarjous – sen ja kaikki muut tarjouksemme löydät ihanaisesti täältä näin kun painat hiirulaisen napukkata

Ja viimeisempänä muttei vähäisimpänä juttuna haluamme sanoa sinulle että Record Store Day 2018 -blogi on nyt myös auki, mene sinne hus-hus ja heippati-hei

10 kuukautta, 1 viikko sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä

Uusimmat listat

Top 20 vuodelta 2018!
Markus - Jyväskylä
Ihastuttavimmat 2018
Anne - Jyväskylä
Vuoden kovimmat!
Hurja - Tampere