Joulun tiukin infopaketti löytyypi täältä - lahjakortit, parhaimmat joululahjat, vinyyliherkut jne.!

Täältä löydät kaiken olennaisen jouluun liittyen – on sitten hakusessa Äxän lahjakortit, Best-säljaret, Äxäläisten suositukset, joululevyt, myymälöitten aukioloajat tahikka postin toimituslupaukset. Jos et löydä vastausta “ongelmiisi” tästä blogista huomaathan että voit ottaa yhteyttä helpdeskiimme joko puhelimitse arkisin klo 8-18 numeroon 09-2512 7780 tai kokeilla chattipalveluamme, jonka pitäisi vilkkua sivun alakulmassa kun siellä joku on paikalla. Jos taas ei ole voit iisisti laittaa myös meiliä tätä kautta: x-miehet@levykauppax.fi

No niin mutta nyt asiaan:

ÄXÄN LAHJAKORTIT, VEHKEISTÄ KOVIMMAT JA KULUTUSTA KESTÄVÄT!
Viime vuosien hittilahja, VINYYLILAHJAKORTTI, jossa on kiva keskikokoinen reikuli keskellä, pelasti vuosi sitten monen levyaddiktin joulun. Valittavana on siis ihanainen seiskatuumainen pahvilärpäke, jossa pääosaa näyttelevät joko Räyhäävä Käärme, Hitukka & Göbykkä tahikka Isukki Ponin Selässä. Näitä Vinyylilahjakortteja voit tilata joko netistä tahi käydä hakemassa omasta lähi-Äxästäsi. Tämä kortti on mitä parhain lahja niille jotka ovat seonneet levykäisiin tahikka ovat muuten vaan hankalia ja raskaita tapauksia. Muista myös perinteitä kunnioittava jo vuodesta 1997 toiminnassa ollut Lahjäx-kortti, niille jotka tykkäävät hartaammasta toiminnasta. Näitä vehkeitä saat sekä pahvisena että nettiversiona. Muistathan että tuon nettiversion osto on helppoa kuin mikä – jos ei meinaa onnistua niin kyseleppä helpdeskin väeltä apua ja myös epäilyksiä herättävä myymälähenkilökuntamme voi varmasti auttaa.

JOULUN BEST-SÄLJARET ELI JOULUN MYYDYIMMÄT LEVYKÄISET JA MUSAKIRJAT
Täältä voit nuuskia iisejä lahjavinkkejä vuoden 2018 eniten myydystä levyistä, sekä cd:t että lp-levyt eli vinyylit löytyypi täältä. Näitä myydään ja mätetään lahjapussukkaan niinkuin huomista ei tulisikaan, myös jouluna!

Muista myös kovimmat musakirjat joita tuli tänä vuonna ennätysmäärä sekä lisäksi joka piltin toivelahja nro 1: Noidan käsikirja, jolla varmistat että yöt valvotaan ja lakanat kastellaan myös joulupyhinä.

JOULUMUSIIKKIA, SITÄKIN LÖYTYYPI
Täältä näet tämän joulun “isoimmat” joululevyt ja täältä taas kattavampaa listaa kaikista saatavilla olevista joululevyistä. Mainittakoon että Äxästä löytyy yksinoikeudella myös Vesa-Matti Loirin Sydämeeni joulun teen -levystä vinyyliversio ai että. Tämä levyhän julkaistiin tasan 30 vuotta sitten ja on suomen kautta-aikain myydyin joululevy ja nyt siis vinyylinä meiltä. Helppo levy lahjaksi lähes kelle vaan!

ÄXÄLÄISTEN SUOSIKIT ELI VUODEN PARHAAT LEVYT 2018
Täältä löydät kaikkien Äxäläisten kuumimmat joululahjavinkit, jos näihin ei voi luottaa niin ei sitten mihinkään. Listoja lisätään koko joulun ajan ja tästä näin alkuun löytyypi jo ekat listat ou jeah:

ÄXCLUSIIVISET JULKAISUT ELI IHANAT VÄRIVINYYLIVERSIOT LEVYKÄISISTÄ JOITA SAAT VAIN ÄXÄSTÄ
Näitäkin alkaa olla Äxästä saatavilla ihan merkittäviä määriä. Saimaa, Vesa-Matti Loiri, Eppu Normaali, Popeda sekä liuta tulevia julkaisuja. Katso koko lista, sisältää paljon muitakin vehkeitä kuin vinyylejä.

KÄYTETYT VINYYLIT
Viime vuonna myytiin ennätysmäärä käytettyä vinyyliä joululahjaksi ja oletus on että tänä vuonna myydään vielä enempi. Tänne osastolle tykitellään pari kertaa viikossa uutta kamaa ja viimeksi tulleet näet näppärästi tästä näin. Isosta osaa myymälöistämmehän löytyy myös ns. vitosen laarit, joista voi löytyä vaikka mitä herkkuja herkkuja ja näitähän ei ole lainkaan listattuna nettisivuillamme. Elikkä vanhanliiton pöyhintä & penkominen levykaupassa on tässä homman nimi!

KÄYTETYT CD:T
Täältä löydät paljon levyjä, joita ei välttämättä ole enää lainkaan uutena saatavilla. Elä huoli, myös käytetty cd voi olla kova lahja sillä meillä kaikki käytetyt ovat takuukuntoisia eli naarmusia ei kaupustella. Näitä käytettyjä lisätään meille valikoimaan joka ikinen päivä ja monella kaupallamme löytyy myös paljon ns. halpuleita, joita ei nettikauppaan ole listattu.

TARJOUSLEVYJÄKIN TARVITAAN SE ON SELVÄÄ!
Tänä jouluna tarjoukseen ovat päätyneet mm. seuraavat hommelit: Metallica | Beatles | Pink Floyd | Spinefarmin metallitarjous | Suomi-iskelmätarjous | Nuclear Blastin kovuuksia halvalla | Mascot Recordsin rokit, hevit ja bluussit | ZZ Toppia emäedukkaasti | Monipuolinen Universalin vinyylitarjous ja muista myös varastoalemme sekä varasto-outlet -tarjoukset.

VIIKON UUTUUSLEVYKÄISET LÖYTYVI TÄÄLTÄ
Joulua edeltävien perjantaitten uutuusherkut, ennakkotilaukseen tulleet levykäiset sekä muut uutiset löydät tätä linkkiä naksimalla.

JOS RAHULIT ON LOPUSSA, KLARNAN JOULUKAMPPANJA SAATTAAPI AUTTAA
Jos ostat nyt niin maksat vasta helmikuussa, valitset vain maksutavaksi kassalla Klarnan joulukampanjan.

LIIKKEITTEN AUKIOLOAJAT SEKÄ TOIMITUSLUPAUKSET
Myymälämmme ovat normaalisti auki jouluaikaankin ja vähän turaillaan myös sunnuntaisin:
Kaikki maapallon Äxät ovat auki myös vikana sunnuntaina 23.12. ja osa Äxistä myös 16.12. sunnuntaina. Normaalisti maanantaisin kiinni olevat kaupat ovat avoinna maanantaina 17.12.
Poikkeavat aukioloajat menevät näin:

  • Freda ja Hakaniemi: su 16.12. ja 23.12. klo 11-17
  • Jyväskylä: ma 17.12. klo 11-18 / su 16.12. ja 23.12. klo 11-16
  • Kuopio: ma 17.12. klo 10-17 / su 23.12. 11-16
  • Lahti: ma 17.12. klo 10-17 / su 23.12. 11-16
  • Oulu: ma 17.12. klo 11-18 / su 23.12. klo 11-16
  • Tampere: su 16.12. klo 12-16 ja 23.12. klo 11-16
  • Turku: su 16.12. 12-16 ja 23.12. klo 11-16

Jouluaattona 24.12. ollaan kiinni ja imeskelemässä kotosalla glögiä ja lanttulooraa.
Nettitilauksista: Posti lupailee että varastossa olevat levyt ja muut vehkeet kerkeävät jouluksi perille, kun tilaat ne viimeistään keskiviikkona 19.12. klo 15 mennessä mutta toki ei ihan noin tiukille kannata hommia jättää koska ruuhkaa on, se on varmaa.
Muistathan myös, että kaikki tuotteet voit tilata myös lähimmälle Äxällesi ja säästät postikuluissa. Varastossa olevat tuotteet saat itsellesi ennen joulua mille kaupalla tahansa, kun teet varauksen viimeistään tiistaina 18.12. klo 10 mennessä. Kauppavarauksia voit tehdä helposti myös kaupoillamme ja myyjät osaavat kertoa sinulle tarkasti toimitusajat ja muutenkin auttaa sinua elämäsi eri ongelmatilanteissa.

Ja tosiaankin, tänne blogiin täydennetään kaikkea jouluun liittyvää sekä tuohon alle voit esittää hyviä tahikka huonoja kysymyksiä jos sellaisia ilmenee. Jos jännittää kysellä julkisesti voit myös rusautella meiliä meidän helpdeskin iloisille pojille ja tytöille osoitteeseen x-miehet@levykauppax.fi tai soitella puhelimella arkisin klo 8-18 numeroon 09-25127780, ja myös se chatti toimiipi!

****

Lue tästä vielä jouluinen tarina ns. verosuunnittelusta:

Vuonna 2008 (välittömästi Helsingin Levykauppa Äxän avajaisten jälkeen) verottaja muisti yhtiömme terävintä kärkeä, eli Veljekset Lipposia, kivalla pikku tratalla: Veljistä nuorimmainen eli Jyri oli määrätty maksamaan jälkiveroja 68 000 euroa ja veljesparin vanhimmainen Jari sai alkaa miettimään mistä kuveesta kaivaisi 62 000 euroa rästiin jääneisiin veroihin. Maksuaikaa molemmilla laskuilla oli kaksi viikkoa ja oli tiedossa että veljekset eivät olleet tuohon maailman aikaan eläneet herroiksi eivätkä nostelleet mielettömiä palkkoja vaan kyse oli typerästä verosuunnittelusta. Kerroimme aikasemmin keväällä teille miten Veljekset selvisivät näistä mätkyistään mutta emme kertoneet sitä mistä nämä suht’ tanakat jälkiverot saivat alkunsa:
Ennen Helsingin Äxän perustamista Äxän liiketoiminnat olivat olleet hienossa nousukiidossa viimeisen parin vuoden ajan, lähinnä johtuen joka vuosi räjähdysmäisesti kasvavasta verkkokauppamyynnistä. Kivijalkaliikkeitäkin oli jo neljä (Kuopio, Oulu, Turku ja Jyväskylä) mutta ennenkaikkea nettimyynti oli lähtenyt kasvamaan siihen malliin että lippaaseen kolahti kasvua miljoonan euron verran muutamana vuonna peräkkäin. Firma kasvoi vauhdilla mutta se ei tarkoittanut sitä että Veljesten verenkierto päässä eli ns järjenjuoksu olisi yhtään paremmalla tolalla kuin aikasemminkaan. Äxähän oli alunperin perustettu henkilöyhtiöksi (kommandiittiyhtiö) ja tämä taas tarkoitti sitä että yhtiötä verotetaan kuin yksityishenkilöä ikään. ELI: Kun Äxän liiketoimet olivat lähteneet nousukiitoon ja kassaan oli tullut kivasti rahulia Veljekset keräsivät rohkeutensa ja perustivat näillä rahoilla 500 neliön megamyymälän Helsinkiin, toisin sanoen ostivat kaikilla mahdollisilla firman (sekä erinäisten rahalaitosten) rahoilla levykäisiä, levyhyllyjä sekä palkkasivat Helsinkiin isosti väkeä töihin. Kuulostaa lähtökohtaisesti järkevältä mutta niinhän asia ei lopulta pelkästään ollut.
Kun Äxä oli vuosina 2006-2007 takonut mukavaa tulosta ja yhtiömuotona oli kommandiittiyhtiö tämä tarkoitti sitä että jokaisesta eurosta joka oli jäänyt ns “viivan alle” tulisi yhtiön pääomistajien maksaa verot, riippumatta siitä nostavatko nämä omistajatahot näitä voittoja itselleen. Ja niinhän siinä kävi – omistajamme EIVÄT olleet nostaneet näitä voittoja itselleen MUTTA silti he joutuivat (henkilöyhtiön verolainsäädöksien mukaisesti) maksamaan näistä voitoista verot henkilökohtaisesti. Toki näitä veroja olisi joutunut maksamaan myös jos Äxä olisi hyvissä ajoin muuttanut yhtiönsä osakeyhtiömuotoon (kuten he jälkijättöisesti tekivätkin episodin jälkeen) mutta verojen suuruusluokka olisi ollut merkittävästi pienempi ja verot olisi tulleet maksuun yhtiölle, eikä meidän sankari-veljeksille henkilökohtaisesti.
Toisin sanoen, mistä nämä mätkyt johtuivat? Toki myös siitä että Veljekset olivat hönöjä mutta ennenkaikkea siitä että he ostivat KAIKILLA MAHDOLLISILLA RAHOILLAAN levykäisiä perustaakseen Helsingin Äxän ja täten velvoitteet verottajaa kohtaan jäivät unholaan. Verottajahan sai siis rahansa ajallaan mutta mielestämme näin veronpalautuspäivänä tekin voisitte kantaa kortenne kekoon ja tehdä kuten suuret johtajamme tekivät jo vuonna 2008 – elä huoli liikaa huomisesta vaan osta kaikilla liikenevillä rahuleilla levyjä tahikka muita tarpeellisia vehkeitä jotka vaan tekevät sinut tahikka läheisesi onnelliseksi. Kiitos ja heippa.

Oheisessa kuvassa (talvi 2008) veljekset ovat matkalla metsään etsimään käpyjä jotta selviäisivät velvotteistaan verottajalle. Vain toisella oli varaa suksiin, veljistä nuorempi tarpoi umpihangessa.

1 viikko, 6 päivää sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä