Ilmainen kosanderi johti erikoistilanteisiin Turun Äxän alkuaikoina

Ollaan kerrottu meiän printtimainontaan liittyen tarinoita mm. Nyt-liitteissä olleista Äxän mainoksista, jotka herättivät lähes aina enempivähempi ns. suivaantumista lehden tyypeissä. Nytin, Soundin, Rumban ja Suen lisäksi ollaan joskus ainakin kertaalleen mainosteltu myös printtimediana edesmenneen City-lehden sivuilla, nimittäin silloin kun Turun kauppaa oltiin perustamassa.

Tietenkin uuden yrityksen ilmestyttyä kaupunkiin, oli Cityn mainosmyyjänä kärppänä paikalla ja sai myytyä meille jonkinnäköisen sivunreunan kakkapylly-aiheiselle tahi muunlaista vastaavaa henkevyyttä huokuvalle mainokselle. Eipä aikaakaan lehden ilmestymisestä kun Cityn porukoilta tuli kutsu lehden synttäribileisiin, jotka juhlittiin luonnollisesti keskellä viikkoa torstaina. Koskapa ilmainen kosanderi oli ja on edelleen äxäläisten lempijuoma, suuntasivat näihin tuomiopäivän juhliin kieli häpeämättömän pitkällä sekä firman Toimitusjohtaja, Merkonomin tittelin itselleen kepulikonstein hankkinut Jyri Lipponen että Turun Äxän perustamisesta asti kuin ihmeen kaupalla edelleen mukana hyörivä, epäilyttävä kutale, kutsutaan häntä vaikka “Jussiksi”. Kuten tavallista, heti sisään pelmahtaessaan kaksikon valmiiksi hikisiin kouriin tungettiin nippu drinkkilippuja saatesanoilla “jos loppuu, tulkaa hakemaan lisää”. Ilta eteni yhä vauhdikkaimmissa merkeissä, palanpainikkeet kumoutuivat kurkuista alas, puolituttujen tyyppien kanssa oltiin kohta parhaita kavereita, velat muuttuivat saataviksi ja niin edelleen. Myöhään yöstä kumpikin viimein sai jollain moukan tuurilla itselleen taksin ja sängynpohja kutsui.

Kuvassa Äx-kaksikko suuntaa kohti boolitarjoilua. Etualalla tuntemattomaksi jäänyt elostelija.

Aamulla vaihdeltiin tekstiviestejä, joiden lopputulema oli, että Merkonomeista ylempiarvoinen elikkäs Toimari jäi vielä lepuuttamaan sieluaan ja koskettelemaan itseään sängynpohjalle kun taas firman ns. rookie lähti aamupäivällä taksilla kohti Turun keskustaa ja availemaan puotia, sillä levykäisten myyntihän se mielessä vilkkui vaikka pään tilalla saattoikin sillä hetkellä olla Myytinmurtajien testausalue. Kaupalle päästyään tämä Jussiksi nimeämämme hyypiö kaiveli taskujaan ja tajusi että ei helevetti, ei avaimia missään, koko avainnippu teillä tietymättömillä. Siitä sitten soitot Toimarille, tyttöystävälle, Karpolle ja City-lehden kontaktihenkilölle, että “moido, ei mittä avaimi olis?” Jotain kautta selvisi, että Jussilta oli jäänyt takki City-lehden bileiden narikkaan ja siinä vaiheessa kiitettiin kaikkia luonnonvoimia, koska kyseinen juhlapaikka sijaitsi vain muutaman korttelin päässä silloisen Turun Äxän Eerikinkadun osoitteesta. Takki ja sen taskussa olleet avaimet oli lopulta viety Börs-hotellin respaan, josta sankarimme ne viimein löysi ja saatiin sinäkin päivänä Äxä auki. Ei ehkä ihan just siihen aikaan mitä ovessa luki, mutta kuitenkin.

****

Nyt kaikki yli 50€ tilaukset postikuluitta viikonlopun ajan, lue täältä miten saat postikulut tilauksestasi pois.

****

Ilmaisen kosanderin ihanuudesta sitten uutuuslevykäisten vähintään yhtä ihanaan maailmaan – tämän viikon uutuustärpit on teille listannut Hakiksen Äxän Tuomas ja niistä nostetaan vielä terävimmät kärjet esiin tuosta noin:

Svart Recordsin uusintajulkaisujen saralla tällä viikolla hyllyjämme koristavat ensimmäistä kertaa Skepticismin debyyttialbumi (ekaa kertaa vinyylinä!), diskojumalatar Emilia sekä futurock-bändi Stressin koko tuotanto yhdellä julkaisulla.

****

Muista aina, että tulevia uutuusjulkaisuja listaamme tämän linkin taakse. Ja tulevia uusintajulkaisuja taasen tänne. Nämä linkit eivät tule ikinä muuttumaan ja niihin voit aina luottaa.
Tässä joitain viimeisen viikon aikana ko. listoille lisättyjä herkkuja:

Uutuudet:
Joni Mitchell: Love has many faces – a quartet (2.11.)
Ted Nugent: The music made me do it (9.11.)
Laura Jane & the Devouring Mothers: Bought To Rot (9.11.)
Neal Morse: Morsefest 2017 (16.11.)
Kikattava Kakkiainen: Juostaan diskoon (16.11.)
Eros Ramazzotti: Vita ce ne (23.11.)
Cardi B: Invasion of Privacy (23.11.)
Eleanoora Rosenholm: Talvipalatsin puutarhassa (30.11.)
Emigrate: A Million Degrees (30.11.)
Neil Young: Songs For Judy (30.11.)
Mansion: First Death of the Lutheran (7.12.)

Uusintajulkaisut:
Rush: Hemispheres (16.11.)
King Gizzard & the Lizard Wizard: 12 bar cruise | Eyes like the sky | Float along, fill your lungs | Oddments | Willoughby’s beach (23.11.)
Archgoat: Heavenly vulva | Whore of Bethlehem | Apocalyptic Triumphator | Luciferian Crown (23.11.)
Joy Division / New Order: Total – from Joy Division to New Order (30.11.)
Paul McCartney & Wings: Red Rose Speedway & Wild Life (7.12.)

Svartin uusimmat lisäykset tuleviin:
Eppu Normaali: Aknepop (7.12.)
Popeda: Popeda (7.12.)
Hanoi Rocks: Complete Johanna 7ʺ singles (7.12.)
Renegades: Pop (7.12.)
Ronski & Satanic: Täältä tullaan, kuolema! (7.12.)
Swallow the Sun: Emerald forest and the blackbird (7.12.)
Swallow the Sun: New moon (7.12.)
Trees: Trees (7.12.)

****

Käytetyn vinyylin valtakunnassa valtikkaa heiluttavat eli tällä viikolla “isoilla mälleillä” valikoimassamme mellastavat seuraavat artistit ja orkesterit: AC/DC | Aerosmith | Anthrax | Def Leppard | Doors | E.L.O. | Eppu Normaali | Iron Maiden | Janis Joplin | Judas Priest | Carole King | Lynyrd Skynyrd | Thin Lizzy ja WASP.

****

Merkkipäiviä tällä viikolla viettävät mm. Judas Priestin ex-kitaristi Glen Tipton (25.10. 71 vuotta, onnittelut!) sekä Amy Winehousen läpimurtolevy Back to Black , joka julkaistiin 27. lokakuuta 12 vuotta sitten.

Yle Teemalta (ja Areenasta) kannattaa tänä viikonloppuna katsoa mm. Goldfrappin livekeikka (26.10.) ja hieno Janis Joplin -dokkari (27.10.). Muutoin suosittelemme itse kullekin sopivien levyiltä kuuluvien äänien kuuntelemista ja niiden pauloihin kietoutumista.

2 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä