Vaasankadun Äxä muuttaa Hakaniemen Äxän tiloihin. Liikkeen nimeksi tuleepi Hakaniemen Vaasankadun Äxä.

No niin. Tiedotimme tuossa reilu viikko sitten että Anna Cadian pyörittämä Vaasankadun Äxä muuttaapi Hakaniemen Äxän yläkerran tiloihin ja että uudesta myymälästä tulee nimeltään Hakaniemen Vaasankadun Äxä. Kyseinen myymälä aukeaapi 30.6. ja hyvälle varmasti tuntuu kaikista.

Anna Cadia (Hakaniemen Vaasankadun Äxän yläkerran myymälävastaava), pakko kysyä nyt myös sinulta – mitä tämä pelleily taas on?

Ulkopuolisen silmistä tämä saattaa näyttää aika sekoilulta ja hulluttelulta ja sitähän tämä myös on. En usko että Merkonomin koulutuksen suorittanut Toimitusjohtajamme tulee tästä Helsinki-seikkailustaan taloustieteen Nobelia pokkaamaan, mutta eihän tässä kenelläkään ainakaan tylsää ole ollut.
Jos kelaillaan hieman taaksepäin tapahtunutta, niin Äxän matka Helsingin talousalueella on mennyt seuraavanlaisesti (oheinen kaavio helpottanee myös tämän kaiken ymmärtämistä):

1. Äxä perustaa ensimmäisen liikkeensä Helsinkiin vuonna 2008 Fredrikinkadun ja Arkadiankadun kulmaan. Ensimmäiset vuodet menee ihan kivasti, mutta vuonna 2012 alkaa tapahtua.

2. Kallion Äxä, eli Vaasankadun Äxä (osoitteessa Vaasankatu 8) aukeaa loppuvuodesta 2012, lue sen ajan kohublogi tästä linkistä: https://www.levykauppax.fi/blog/2012/11/levykauppa_ax_avaa_neuvontapisteen_vaasankadulla_ja_haastaa_osuuspankin_ja_nordean_kilpailuun_niiden_omalla_maaperalla_kalliossa/

3. Äxä aukaisee Asematunneliin ns kompassitorin myymälän kesällä 2013, Bitcoin -automaatista nousee kohu ja poru.

4. Äxä sulkee Fredan ns “suurmyymälän” alkuvuodesta 2014 ja aukaisee uuden myymälän Fredrikinkadulle osoitteeseen Freda 59 ja siellä se jötköttääpi edelleen.

5. Äxä vuokraa Hakaniemestä Kolmannelta Linjalta pienen tilan levykaupalle ja tilaa sen levyjä täyteen mutta jostain tuntemattomasta syystä kauppa ei koskaan aukea, ajankohta on 2014 alkuvuosi.

6. Vaasankadun myymälä muuttaa uusiin tiloihin korttelin päähän osoitteeseen Vaasankatu 6. Kukaan ei muista tarkalleen miksi ja milloin muutto tehtiin.

7. Vaasankadun myymälä muuttaa jälleen uusiin tiloihin 2015, sentään viereiseen liiketilaan joten muuttokulut eivät ole ihan mielettömät. Tällä kertaa muuton syyssä on joku järkikin = tilat ovat isommat!

8. Eletään alkuvuotta 2016. Päätetään hetken mielijohteesta yhdistää Asematunnelin ja Vaasankadun myymälät joista syntyy Hakaniemen Äxä ja sen avajaisia vietetään tammikuussa 2016. Eli Vaasankatu ja Asematunneli pannaan kiinni tällöin.

9. Äxän johtoporras unohtaa irtisanoa Vaasankadun vuokrasopimuksen ja Vaasankadun myymälä jää ns “roikkumaan” lähes vuoden ajaksi tyhjilleen.

10. Anna Cadian Vaasankadun Äxä aukeaa lokakuussa 2016.

11. Anna Cadian Vaasankadun Äxä pannaan kiinni muuttoa varten kesäkuussa 2017.

12. Vaasankadun ja Hakaniemen Äxä penetroituvat rajusti kesäkuun lopussa 2017 ja niistä syntyy samaan liiketilaan Hakaniemen Äxä sekä Hakaniemen Vaasankadun Äxä. Liikkeitä pyörittävät Anna Cadia, Petri Pirtilä sekä Olli “Lallukka” Laamanen. Avajaisia vietetään 30.6. ja toivomme että jotain kahvia/pullaa tms on tarjolla.

No mites nyt sitten tämä uus myymälä Anna, mitä helvettiä sinne oikein tulee? Onko vinyylejä kans yläkerrassa, uutta ja käytettyä?

-Uusi Hakaniemen myymälä tulee olemaan stadin paras levykauppa. Yläkerrasta, eli meitsin valtakunnasta löytyy tolkuttoman hyvä valikoima räppiä ja hiphoppia, rytmimusaa, punkkia ja kaikki uudet julkaisut genreen ja formaattiin katsomatta. Alakerta on edelleen metallin, vanhan rockin ja jazzin mekka, ilmeisesti siitä syystä, että Olli ja Petri haluaa hiplata levyjään siellä mihin aurinko ei paista.

Jaahas, ollaan kuultu kans jotain huhuja ihan vitunmoisesta räppikokoelmasta?
-Todellakin pyydän nyt huomioimaan NIMENOMAAN räppivalikoiman, koska Hakiksen yläkertaan tulee sikana räppikasettia, -vinyyliä, cd:tä sekä elokuusta alkaen ihanata käytettyä räppivinyyliä niin että kassinkahvat irtoaa. Ja sitä sitten tulee aina joka viikko lisää.

Millä keinoin meinasit houkutella kaikki vanhat Vaasankadun asiakkaat uuteen liiketilaan?
-Moni asiakas on saanut arjen keskellä turvaa seurankipeästä pitbull-terrieristäni Nakista, ja hän on myös tavattavissa Hakiksen uudessa myymälässä.

Onko vielä mielessä muuta mainitsemisen arvoista asiaa?
-Ei ole.

Hei vielä kommentit Petriltä ja Ollilta, miltäs teistä kaikki tämä tuntuu?
Olli: Ihan tosi kivalta.
Petri: Meille tulee koira tänne. Mulla on kyllä nyt aika hyvä fiilinki tästä kaikesta. Alakerrassa jatketaan entiseen malliin. Tai siis hommathan paranee koko ajan. Tai niin me ainakin uskotaan. Ton Ollin kanssa. Kiva kun toi Cadia tulee. Se on tosi mukava. Kunhan ei rupea mitään kukkasia tänne istuttelemaan.

Ja näin, yksi luku on jälleen saatu päätökseen Äxän monenkirjavassa historiassa. Muistakaa tekin myös se ettette ikinä hölmöile ja sen että pelleily kanssamme on turhaa amen.

10 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä

Tapahtuu Helsingin Äksässä