Tolonen, Jukka : Tolonen!

Tolonen, Jukka: Tolonen!

Tolonen!

Tolonen, Jukka

Levy-yhtiö
Lipposen Levy Ja Kasetti
Julkaisuvuosi
1971/2021

50 vuotta sitten
Lisää kampanjan tuotteita.

Kuva-LP - Äxclusive 31,99 €
Varaa Osta

Tänä vuonna tämän levyn julkaisusta 50 vuotta, katso muut vuonna 1971 julkaistut levyt.
Lisää kampanjan tuotteita.

Odotettu uusintajulkaisu tästä Tolosen klassikosta joka täyttää tänä vuonna 50 vuotta, nyt kuvalevynä ekaa kertaa! Saatavilla vain Levykauppa Äxästä, rajoitettu 240 kipaleen painos.

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kamppi, HKI 2
  • Hakaniemi, HKI > 5
  • Jyväskylä 5
  • Kuopio 5
  • Kuopion varasto > 5 ?
  • Lahti 4
  • Oulu 3
  • Turku > 5
  • Tampere 3

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kappaleet

A1. ELEMENTS: EARTH FIRE WATER AIR
A2. RAMBLIN
B1. MOUNTAINS
B2. WANDERLAND
B3. LAST NIGHT (LIVE)

“Tasavallan Presidentin kitaristilahjakkuus, tämän ensisoolonsa aikaan häkellyttävästi vain 19-vuotias, oli kaksivuotisen (!) levytysuransa aikana ehtinyt herättää ihailua maamme musa-sauhuajissa – puuttui vain seinäspreijaukset ”Clapton is God” -tyyliin. Tämän levyn huudahdus-otsikko on omanlaisensa graffiti, ja huutomerkki on tässä musiikissa paikallaan.
Love Recordsin Atte Blom tuli Tolosen! kohdalla tehneeksi kaukokatseisen päätöksen: hän tarjosi artistikunnalleen mahdollisuuden ilmaista itseään myös emoyhtyeen ulkopuolella. Tämän linjauksen ansiosta saimme jo seuraavana vuonna debyyttisoolot Pekka Pohjolalta ja Jim Pembrokelta. Blom sovelsi jazz-puolen solistiajattelua pop-puolelle: levyn auteur ja ”tähti” ei olekaan laulaja vaan soittaja. Paradoksaalisesti Loven perustajista juuri Blom oli vähiten jazzmies; Christian Schwindt oli, mutta hän taas vastusti Tolosen soolohanketta. Blom joutui äänityttämään levyn salaa yhtiökumppaniltaan. Kun Tolonen! sitten osoittautuikin suureksi menekkilevyksi, Schwindt käänsi kelkkansa ja liittyi onnittelijoiden joukkoon.
Tolonen! on pitkäsoitoksi hiukan lyhyt, 32-minuuttinen, ja jotta päästiin edes tuohon mittaan oli B-puolelle lisättävä Tavastia-klubilla äänitetty ”Last Night” -jami. (Tämä leikattiin samasta raakanauhasta kuin Wigwamin Fairyportilla samana syksynä julkaistu ”Rave-Up for the Roadies”.)
Mutta loput 28 minuuttia ovat sitten täyttä tavaraa. ”Elements” näyttää Tolosen, Reiska Laineen ja Heikki Virtasen kiehuvan yhteispelin – joka keskeytyy Tolosen (!) soittamaan pianosuvantoon, jota kohta täydentää Pekka Pöyryn huilu.
”Ramblin’” kuulostaa vahvemmin Pressalta; Laineen rumputyö menee täydestä Vesa Aaltosena, ellei ole perillä siitä että Aaltosen hi-hat-taide poikkeaa Laineen vastaavasta.
B-poskella Pöyryn kaiutettu foni kommentoi ”Mountainsin” akustista kitaraa hitain piirroin. ”Wanderland” on sekin rauhallinen numero, jossa piano ja bongot rupattelevat kevyen svengin ympärillä. Jo mainittu ”Last Night” esittelee Tolosen vierailijana Wigwamin keikalla. Ja Tolosessa! onkin myös kysymys ystävyydestä: soittamisesta läheisten toverien kanssa. On säveltäjä, jonka nimi lukee kannessa, ja on sävellysten ilmaisijat, jotka tuovat kuvaan omat värittelynsä.”

Viikon 23 uutuudet!

Klassikko suomiproge kuvavinyylinä!

Matias - Helsinki | 2 viikkoa, 2 päivää sitten

Jaa rakkaimpiesi kanssa