Maratone Quintet : Finding The Way

Maratone Quintet: Finding The Way

Finding The Way

Maratone Quintet

Levy-yhtiö
Prophone
Julkaisuvuosi
2012
CD 19,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Hakaniemi, HKI 1

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kappaleet

Nuoren sukupolven jazzyhtye Maratone Quintetin uusi albumi edustaa tämän hetken pohjoismaista jazzsoundia parhaimmillaan. Yhtyeessä soittavat trumpetisti Martti Vesala, kitaristi Markus Tiiro, pianisti Petri Rahikkala, basisti Mikko Pellinen sekä rumpali Juho Peltoniemi. Kotimaista jazzia julkaisevan Prophone–levymerkin kautta 24.9.2012 ilmestyvä albumi on jatkoa yhtyeen vuonna 2008 ilmestyneelle Setting Out –levylle.

Maratone Quintetin muusikoiden omista sävellyksistä koostuva pitkään hauduteltu albumi äänitettiin Järvenpäään Kallio–Kuninkalan studiossa kesäkuussa 2011. Levyn miksauksesta vastasi maaliskuussa 2012 Hannu Lamminmäki ja se masteroitiin vante Forsbäckin toimesta Chartmakersilla loppukeväästä 2012. Yhtye on erinomaisen tyytyväinen lopputulokseen, live–esiintymiselle ominaisen energian ja jännitteen välittyessä myös äänitteeltä.

Vaikutteita levylle haettiin useilta yhtyeen arvostamilta artisteilta muun muassa Dave Douglasilta, ja Esbjörn Svensson Triolta. Myös Maratone Quintetin erityispiirre, trumpetista ja kitarasta muodostuva frontline tuo yhtyeen sovituksiin persoonallisen sävyn. Monipuolisen levyn instrumentaatioissa on käytetty myös runsaasti eri tekniikoita. Näistä esimerkkinä trumpetin eri sordinot, basson arco– ja pizzicato–tekniikat, eri perkussiosoittimet, sekä albumin viimeisellä raidalla Sleepless käytetty preparoitu piano.

Yhtyeen sointi ja soittajien yksilöllinen solistinen ilmaisuvoima on kehittynyt edellisen levynjulkaisun jälkeen aktiivisesti keikkailun tuloksena. Kaikki yhtyeen jäsenet ovat kypsyneet myös säveltäjinä ja musiikkiin on tullut runsaasti lisää vivahteita. “Inspiroivan musiikin kuuntelu ja sen analysoiminen toimii sävellystyön sytykkeenä. Pyrin peilaamaan omaa äänimaailmaani inspiroiviin esikuviin”, trumpetisti Martti Vesala kertoo albumilta löytyvien kappaleidensa sävellysprosessista.

Maratone Quintet on esiintynyt kotimaisten festivaalien lisäksi muun muassa Norjan Lillehammerissa järjestetyllä Dølajazz –festivaalilla. Vuonna 2010 yhtye edusti Suomea kansainvälisen Getxo International Jazz Competition –jazzyhtyekilpailun finaalissa.

. Avena
Music by Martti Vesala
2. Bonfire
Music by Markus Tiiro
3. New Beat
Music by Martti Vesala
4. True Meaning
Music by Mikko Pellinen
5. Finding The Way
Music by Mikko Pellinen
6. Wheels For Ken
Music by Juho Peltoniemi
7. Undercurrent
Music by Martti Vesala
8. Sleepless
Music by Martti Vesala

Jaa rakkaimpiesi kanssa