Leskinen, Juice / Juice Leskinen Slam : xv yö (tauko iii)

Leskinen, Juice: xv yö (tauko iii)

xv yö (tauko iii)

Leskinen, Juice / Juice Leskinen Slam

Levy-yhtiö
Lipposen Levy Ja Kasetti
Julkaisuvuosi
1980/2020
LP - Äxclusive 29,99 €

Ekaa kertaa vinyylinä sitten 80-luvun! 240 kpl:n rajoitettu käsinnumeroitu painos, vain Levykauppa Äxästä! Mukana liite. Korjattiin myös takakanteen oikeat biisit.

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kamppi, HKI 2
  • Hakaniemi, HKI 2
  • Jyväskylä 3
  • Kuopio 1
  • Kuopion varasto > 5 ?
  • Lahti 1
  • Oulu 2
  • Turku 1
  • Tampere 2

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kappaleet

A1 Rock’n Roll’n Blues’n Jazz 3:12
A2 Viidestoista Yö 4:09
A3 Pieni Kalmistosarja (1. Kuollut Mies – 2. Ex-vainajan Muistelmat – 3. Ruumishuone Goodbye) 4:28
A4 Haetarirock 3:20
A5 Edestakaisin (Laihia-Heinäpää) 3:17
B1 Outoon Valoon 3:14
B2 Mene Kotiin 2:59
B3 Mies Joka Rakastaa Itseään 2:56
B4 Ei Elämästä Selviä Hengissä 2:27
B5 Naisellinen Nainen 2:57
B6 Lauloin Miehen Maisemaan 3:50

“Juice Leskinen Slam: XV yö (tauko iii) (1980)

Sanotaan se heti: XV yö on Leskisen parhaita levyjä. Hänen kompastuskohdikseen usein muodostuneet huumorikappaleetkin toimivat: ”Haetarirock” hypystelee kirjoittajansa Savo-juuria ja ”Rock’n Roll’n Blues’n Jazz” pöhköilee absurdiikassa, jossa mitä vain voi tapahtua. Jos tuplakokoelmalle pantaisiin kaikki tämän levyn kappaleet, asiaa tarkemmin tuntematon ei pitäisi valintoja yhtään kummallisina. Älppärillä on vain yksi raita jonka mielellään skippaa: ”Viidestoista yö” on niin kovin pidetty, että se on soinut jo liikaa. Biisi on myös ymmärretty väärin, tai ainakin ohi, kuten Bruce Springsteenin ”Born in the USA”.
Slam-yhtye hengitti vapaammin kuin muutaman levyn päästä aloittanut Juice Leskinen Grand Slam, joka soi turbosti kuin 80-luvun E Street Band. Jos vielä ratsastetaan Brucella (jonka ”Born to Runin” Leskinen käänsi Pate Mustajärven käyttöön), Tauko-sarjalla soittava Slam muistuttaa Springsteenin kakkoslevyn kokoonpanoa, joka tavoitteli Van Morrisonin spirittiä.
XV yöllä Van the Man mainitaankin, ”Edestakaisin (Laihia–Heinäpäässä)”, Leskisen toisinnossa Morrisonin Them-yhtyeen ”Gloriasta”. ”Kiitin kaikesta, enkä syyttä.” Patti Smith oli ammentanut Them-klassikosta ensilevynsä starttiraidan, ”Gloria (in excelsis deo)”, ja Slam levytti XV yön jälkeen Kuusessa ollaan -joululevylle oman sovituksensa kristillisestä hymnistä ”Gloria in excelsis deo”.
Tämän aasinsillan (tai roomalaisten portaiden) kautta huomautettakoon, että Tauko-sarjan lisäksi Leskisellä on neljäskin levy jonka nimessä on roomalainen numero, vuoden 2000 albumi L.
Abba – The Albumilla on kolmen kappaleen pienoisteos ”Girl with the Golden Hair”, XV yöllä myös: ”Pieni kalmistosarja.” On Leskinen naisen hiuksistakin laulanut jos kuolemastakin, ja kiekon B-puolella hän kehottaa ei-kaivattua leidiä poistumaan. Jussi ei nyt avaa ovea: ”Älä nojaa ovikellon nappulaan.”
Itseään rakastava mies ajelee sääriään hinattavalla koneella ja lukee rietasta julkaisua, yrittää vain selvitä elämästä, saada selon tästä kaikesta johon osallinen on.”

Viikon28 uutuuspöhinät

Tätä edellinen vinyylipainos 80-luvulta, eli johan oli korkea aika ja Lippo tarttui toimeen.

Anne - Jyväskylä | 11 kuukautta, 3 viikkoa sitten

Jaa rakkaimpiesi kanssa