Lehtonen, Jussi : This Time

Lehtonen, Jussi: This Time

This Time

Lehtonen, Jussi

Levy-yhtiö
Prophone
Julkaisuvuosi
2013
CD 9,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Hakaniemi, HKI 1
  • Kuopion varasto 1 ?
  • Oulu 1
  • Turku 1

Päivässä perillä

Tämä tuote kotiisi jo huomiseksi, kun tilaat ennen klo 15. Lue lisää
Päivässä perillä tuotteet pyritään toimittamaan sinulle kotiisi seuraavaksi arkipäiväksi, kun teet tilauksen arkisin ennen klo 15:00. Tämä koskee siis kotiin tilattuja tuotteita (ei siis varauksia, postiennakkoa tai Smartpostia).

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kappaleet

Jazzrumpali Jussi Lehtonen uudella levyllä hänen kanssaan esiintyy nimekäs kansainvälinen ryhmä. Kvartetin muodostaa Lehtosen kanssa hollantilainen kitaristi Jesse van Rullen, saksofonisti Joonatan Rautio sekä jazzurkuri Mikko Helevä. Uuden Prophone-levymerkille ilmestyvän levyn julkaisukonsertti 25.4.2013 on osa April Jazz -festivaalin ohjelmistoa.

Levyllä esiintyvä kokoonpano soitti ensimmäisen kerran yhdessä keväällä 2011, jolloin kitaristi Jesse van Ruller tuli vierailemaan Suomeen Sibelius-Akatemian jazzosastolle. Niin ikään Sibelius-Akatemialla työskentelevä Lehtonen kertoo kutsuneensa ryhmän koolle uudestaan myöhemmin ja tällä kertaa mukaan liittyi myös saksofonisti Joonatan Rautio. “Levy on oikeastaan yhtyeen kesän 2012 aikana soitetun keikkarupeaman tulos”, kertoo Lehtonen nyt julkaistavan albuminsa taustoista.

Uuden This Time -levyn musiikki on Lehtosen mukaan svengaavaa ja perinteitä kunnioittavaa tämän päivän jazzmusiikkia. Sävellykset ovat pääosin Lehtosen käsialaa, mutta ohjelmistoon on sovitettu myös Van Rullerin sävellyksiä sekä jazzstandardeja. Lehtosen omalle pojalle omistetulta levyltä löytyvästä avausraidasta “Bouncing With Julius”, säveltäjä kertoo seuraavaa: “Tämä nopeatempoinen sävellys voisi hyvin kuvata pienen yksivuotiaan lapsen liikkeitä”.

Levyltä löytyy myös kaksi van Rullenin alkuperäistä sävellystä. Lehtosen mukaan muun muassa kitaristin sävellys “Circles” on todella hauskaa ja groovaavaa soitettavaa. Levyltä löytyy myös rahallisempaa materiaalia muun muassa Richard Rodgersin kaunis levyn julkaisuajankohtaan sopiva balladi “Spring is Here”. Kappaleen sovitus on Lehtosen käsialaa ja se on tehty alunperin Bill Evansin tulkitseman sovituksen inspiroimana.

Jussi Lehtonen (s. 1977) on käytetyimpiä kotimaisia jazzrumpaleita. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten kotimaisten ja kansainvälisesti tunnettujen artistien kanssa sekä johtanut omia yhtyeitään. Lehtonen toimii tällä hetkellä Sibelius-Akatemian jazzosaston lehtorina sekä yhtenä Helsingissä toimivan Koko Jazz Clubin johtohahmoista.

Jaa rakkaimpiesi kanssa