Kinnunen, Laila : Iskelmiä vuosien varrelta

Kinnunen, Laila: Iskelmiä vuosien varrelta
Saatavat versiot
29,99 €
Sis. ALV. 24 %

Ekaa kertaa vinyylinä sitten 70-luvun! Rajoitettu 240 kpl:een käsinnumeroitu painos, vain Levykauppa Äxästä tämä. Kerrassaan hieno Lailan kokoelma jota käytettynä vinyylinä näkyvi todella harvoin. Sisältää mm: Kellä Kulta Sillä Onni, Pieni Kukkanen, Pikku Pikku Bikineissä, Pojat ja Ipaneman Tyttö.

Toimitus alkaen 5,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kamppi, HKI 2
  • Jyväskylä 4
  • Kuopio 2
  • Keskusvarasto > 5
  • Lahti 1
  • Oulu 1
  • Turku 3
  • Tampere 3

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kappaleet

A1: Kellä Kulta Sillä Onni
A2: Pieni Kukkanen
A3: Josef
A4: Käy Ohitsein
A5: Lauantai
A6: Kurkota Kuuhun
A7: Lazzarella

B1: Pikku, Pikku Bikineissä
B2: Rakkautta Kööpenhaminassa
B3: Rinnakkainen
B4: Ipaneman Tyttö
B5: Marina
B6: Pojat
B7: Neidon Oikut

“Laila Kinnunen (1939–2000) oli etevä, muuntautumiskykyinen laulaja, jonka aktiivikausi levyttävänä taiteilijana osui vuosiin 1957–1969. On sääli, että vuoden 1965 Laila jäi hänen ainoaksi alkuperäisalbumikseen; toki hän aikakaudelle tavallisesti levytti myös runsaasti singlelevyjä, ja hänen levytuotantonsa on siten niinkin laaja ja tasokas, että siitä on vuosien mittaan julkaistu peräti parikymmentä kokoelmaa.
Iskelmiä vuosien varrelta on Kinnus-kokoelmista ensimmäinen. Sen ilmestyessä oli 35-vuotiaan laulajan ura jo ohitse, edellisestä levytyksestä puolenkymmentä vuotta. Levylle valitut kappaleet esittelevät 50-luvun varhaista huipputuotantoa (”Lazzarella”, ”Marina”, ”Pieni kukkanen”, ”Kellä kulta, sillä onni”), duettoja Ritva-sisaren kanssa (”Pojat”, ”Rinnakkain”), osoituksia jazzillisesta vaivattomuudesta (”Ipaneman tyttö”) – ja viattoman-uskalletun kujeilun ”Pikku-pikku bikinissä”.
Kinnunen pääsi jo alta kaksikymppisenä parhaaseen mahdolliseen seuraan, Olli Hämeen kvintettiin. Hän seurasi tehtävässä Brita Koivusta; toisen äitiysloma on toisen onnenpotku. Hämeen orkesterin jälkeen Kinnunen sai taakseen Erkki Melakosken orkesterin, varta vasten solistille kootun. (Melakoski tunnetaan myös pystyvänä säveltäjänä, mm. ”Erotessa” Tauno Palon albumilla Kulkurin kannel, 1972.) Kinnusen ja Melakosken nelivuotinen yhteistyö tuotti 60-luvun alussa Kinnusen suurimmat levymenestykset. Näitä on kuultavissa edellä mainitulla Laila-albumilla, joka sekin on 60-luvun iskelmätuotannolle tyypillisesti ”kokoelmalevy” sisältäen joitakin edellisvuosien singlekappaleita. Sinkku oli kuningas, älppäriltä ei kalliina ylellisyystuotteena odotettu vastaavia myyntimääriä.
Laila Kinnunen oli single-artisti, lyhyen mitan mestari, nopea haltuunottaja, joka harjoitteli uusia kappaleita vaikkapa televisio-ohjelmaan ja esiintyi myös musiikkipitoisissa elokuvissa.
Yhteistyö levy-yhtiö Scandian kanssa päättyi 60-70-luvun vaihteessa, mutta yhtiö odotti peräti viitisen vuotta ennen kuin uusiopakkasi entisen artistinsa tuotantoa. Iskelmiä vuosien varrelta ei ole kattava kokooma, mutta kiintoisa se on: nämä kappaleet Scandia siis katsoi uudelleenjulkaisun arvoisiksi vuonna 1974, joka ei ollut Laila Kinnusen parhaita: hän mm. joutui skandaalilehti Hymyn riepoteltavaksi.
Mitäpä siitä nyt enää. Lailan laulu elää!”

Levy-yhtiö
Lipposen Levy Ja Kasetti
EAN
6430077090279
Julkaisuvuosi
1974/2020

Viikon 32 uutuuksia!

Kattavan hieno kokoelma Kinnusen Lailaa!

Tuomas - Helsinki | 3 vuotta, 8 kuukautta sitten

Laila Kinnunen: Kellä Kulta, Sillä Onni