Giant Robot : Crushing you with style

Giant Robot: Crushing you with style

Crushing you with style

Giant Robot

Levy-yhtiö
Lipposen Levy Ja Kasetti
Julkaisuvuosi
1999/2020
2LP - Äxclusive 33,99 €
Sis. ALV. 24 %

Tuplavinyyli avattavilla kansilla, rajoitettu 240 kpl:een painos, saatavilla vain Levykauppa Äxästä! Ensimmäistä kertaa saatavilla vinyylinä sitten vuosituhannen alun.

Toimitus alkaen 5,99 €

Tuotetta hyllyssä seuraavissa kaupoissa, toimitus heti

  • Kamppi, HKI 2
  • Hakaniemi, HKI 1
  • Jyväskylä 1
  • Kuopio 1
  • Kuopion varasto > 5 ?
  • Lahti 3
  • Oulu 2
  • Turku 1
  • Tampere 1

Voit myös tilata tämän tuotteen noudettavaksi lähimmästä Levykauppa Äxästä. Tämä tapahtuu siirtämällä tuote ostoskoriin ja valitsemalla kassalla tilauksen nouto kaupalta.

Kappaleet

A1 I Am Not Human 4:09
A2 S, M, L, XL 3:54
A3 Urban International 4:07
A4 Where He At? (Aleksi) 1:04
A5 Dire Straits 4:16

B1 Doubleback Flipback (T-Mu) 1:08
B2 Mrs. Black’s Husband 4:51
B3 Circus In Cirkus (Kasio) 1:09
B4 Jenny 4:36
B5 Hki Bass (Tuomas) 0:54
B6 Helsinki Rock City 4:03

C1 The Fork (Arttu) 0:44
C2 Precast Empire 3:09
C3 Giisselii Nigamiin (Zarkus) 0:55
C4 Dub Controls 5:32
C5 Petro’s Bells (Petro) 1:03
C6 Ignition 5:09

“Helsingin kaupunkikulttuuri on kovin nuorta. Vain neljä vuotta ennen Giant Robotin uhmakasta ”Helsinki Rock City” -singleä, kesällä 1995, puoli vuotta Euroopan Unioniin kuuluneen Suomen pääkaupunki vasta tutustui sellaisiin ilmiöihin kuin klubi, mitä siellä tapahtuu, miten siellä ollaan ja miten se eroaa Suomalaisesta Klubista. Katukuva oli kovin valkoinen. Graffiteihin suhtauduttiin töhryinä. Festivaalit perustettiin yhä pellolle, ei kantakaupunkiin, ja siellä soitettiin kitararokkia: jokaisen tapahtuman nimessä luki -rock.
Tai -stock, koska hehheh.
Ei Hesa mikään Perliini tai muu klubimekka ollut vielä hellekesänä 1999, ”party like it’s ninety-nine” (Prince), ”ninety-nine and a half won’t do” (Wilson Pickett), ja sitä suuremmalla syyllä Giant Robot pääsi yllättämään. Epäsuomalaisen urbaani sekstetti käytti kahta kitaraa, mutta ei rapsuttanut ennustettavaa kaljarokkia, rumpusetti ei takonut tasabiittiä, laulaja ei tankeroinut ameriikkaa vaan vieras kieli kuulosti omalta kieleltä. Bassolla oli muukin tehtävä kuin näpätä tahdin ykköselle arka muistutus siitä että tarvitsemme yläpään lisäksi myös alapäätä.
Ja ne synajutut, konejutut! Dub-tuoksuiset syvyyspommi-bassot ja tanssihaaran-nahkeat pulputukset laajensivat ajatusta sekvensserin käyttöulottuvuuksista: koneilla voi tehdä luvuttomasti muutakin kuin tahdittaa pirteää diskohumppaa.
Syksyllä ilmestynyt longari lunasti kesäsinkun nostamat odotukset. ”S, M, L, XL” oli viileästi hölmö kevytfunk. ”Urban Internationalin” itsevarmassa hi-hat-imussa kysymys-vastaus-räppi vei kuulijan Suomesta maailmaan, jonka osanen hänkin oli, mutta Giant Robot vain tiesi sen aiemmin. ”Precast Empire” napsui, pysähteli ja häivähteli. Taka-alalle miksattu puhelaulu kulki kahden sävelen väliä.
Hikihöyry kondensoitui entisen tehtaan spreijattuun tiiliseinään. Valospotti suuteli savua. Kämmenselässä oli pimeässä hohtava leimasimen jälki.”

Viikon Vinyylivinkit 20/2020

Helsinki Rock Citysta kajahtaa! Jos et tullut 20 vuotta sitten poimineeksi tätä vinyylinä haltuun niin nyt on toinen tilaisuutesi! Älä jätä sitä käyttämättä, näitäkään ei ihan joka jampalle ja jampattarelle riitä.

Raine - Pulkkinen | 1 vuosi, 4 kuukautta sitten

Jaa rakkaimpiesi kanssa