Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Ennakoissa Zen Cafen ja Tolosen vinyylejä, ennenjulkaisematonta Bowieta - uutuuksissa Metallicaa, Haaviston Markoa ja Jussi Poikineen & Kavereineen!

 Ennen uutuushulinoita otetaanpa ns. framille muutamat hienot vinyyliuusintajulkaisut, joita voit laitella ennakkotilaukseen tästä hetkestä lähtien:

Zen Cafelta pari vuosituhannen alun albumia, joita ei ole ennen vinyylinä saanutkaan: Laiska, tyhmä ja saamaton sekä Stop. Ja muistetaas myös muut jo aiemmin julkastut vinyylit kyseiseltä poppoolta Vuokralainen, Helvetisti järkeä ja Ua ua.

Ja sitten vielä tarjolle tuleepi Jukka Tolosen Hysterica. Uusintapainos avattavilla kansilla, rajoitettu 240 kipaleen painos. Ja nämä Lippo-levythän ovat saatavilla vain Levykauppa Äxästä.

Pyhimyksen Sanat ja tarinat on kokoelma Mikko Kuoppalan sanoituksia aina artistiuran alkuvuosilta nykypäivään. Sanoituksia avaavissa omaelämäkerrallisissa saateteksteissä Kuoppala palaa elämänsä käännekohtiin, pohtii artistiminänsä kehitystä ja esittelee kirjallisia ja musiikillisia vaikutteitaan. Kirja nyt kaikissa Levykauppa Äxissä ympäri maapallukan!

The Metallica Blacklist juhlistaa ikonisen yhtyeen, Metallican, ikosen Black Albumin 30 -vuotispäivää yhdellä kunnianhimoisimmista projekteista, jonka Metallica -tiimi on koskaan suunnitellut. Yli viidenkymmenen taiteilijan kavalkaadi eri genreistä, sukupolvista, kulttuureista ja mantereilta. Jokainen esittää ainutlaatuisen tulkinnan omasta suosikki Black Album -kappaleestaan. Kaikki The Metallica Black List -albumin voitot jaetaan tasaisesti All Within My Hands -säätiön ja yli viidenkymmenen hyväntekeväisyysjärjestön kesken, jotka albumilla soittavat taiteilijat valitsevat.

31 vuotta sitten debyyttinsä julkaissut Five Fifteen tekee paluun 15 vuoden tauon jälkeen! Perinteistä progea kunnioittava yhtye jysäyttää tiskiin laadukasta soitantaa ja tarttuvia biisejä onnistunein lauluin kruunattuna. Psychedelic Chorus Rock for the Whole Family -uutuusalbumin lisäksi tilattavissa on nyt myös uusintapainokset vinyylillä albumeista Progressive Hardrock Beyond the Mainstream sekä Alcohol.Love for Sale on uusi Lady Gagan ja Tony Bennettin duettolevy! Edellisestä yhteisestä Cheek to cheek albumista onkin vierähtänyt jo vuosia. Love for Sale jää Tony Bennettin viimeiseksi äänitykseksi, joten historiallisesta tapauksesta on kyse.

Al Jourgensenin industrial-partio Ministry läimii tiskiin uutta rieskaa ja nyt tätä Moral Hygiene -tittelillä nimettyä levyä saapi ennakkotilailtua myös meiltä. Tarjolla on CD:n ja mustan vinyylin lisäksi spesua "Flesh Pink" -vinyyliä, jota painetaan vain 300 kpl maailmanlaajuisesti eli sen kanssa kannattaa olla nopea, jos hyllyynsä meinaa saada.

Black Sabbathin seitsemäs albumi Technical Ecstasy lienee katalogin aliarvostetuin albumi. Sen tekemistä varjostivatkin yhtyeen jäsenten päihdeongelmat, managerikuviot ja taloudelliset ongelmat. Albumi ei yltänyt aikaisempien levyjen myyntilukuihin, mutta se nauttii kriitikoiden arvostusta. Nyt albumista saadaan 4CD kattava super deluxe -julkaisu sekä 5LP versio, jotka sisältää vaihtoehtoisia miksauksia sekä livetaltiointeja.

Dire Straits -keulakuvan Mark Knopflerin soolotuotantoa nyt yksissä kansissa komeina bokseina. Viisi ensimmäista albumia 6cd -lodjuna tai muhkeana 11LP -pakettina.

Marko Haavisto & Poutahaukat -yhtyeen kuudes albumi Hollolasta Teksasiin julkaistiin alun perin vuonna 2007. Nyt albumi julkaistaan ensimmäistä kertaa saataville vinyylinä! Yhtyeen muitakin aikasempia levyjä on keretty saada vinyylinä tarjolle ja ne kantsii tsekata tästä.

Ensi kertaa vinyylinä sitten 70-luvun Jussin, Poikien ja Kaverien hieno levytys Kehä kaartuu. Erittäin rajoitettu 100 kpl:een käsinnumeroitu painos kyseessä eli olehan nopea tämän kanssa! Saatavilla vain Levykauppa Äxästä.

Katatonia julkaisee levyllisen harvinaisempaa tuotantoaan. Mnemosynean albumi sisältää kattauksen harvinaisempia biisejä, sinkkujen B-puolia yms. Levykäinen on tilattavissa Levykauppa Äxästä 2-cd ja 3-LP versioina.

Judas Priestin ex-kitaristi KK Downingin uusi bändi KK's Priest julkaisi uuden levynsä ja siitä saatiin tarjolle spesiaali kultainen vinyylipainos, jota et Suomessa muualta saa. Tämä ilmestyypi lokakuun eka päivä eli NYT. Erittäin rajoitettu painos on tuo kultainen elikkäs tiiät mitä tehdä jos tämä KK:n ja Ripper Owensin tähdittämä joukkio on metallisydäntäsi lähellä.

Kesäkuussa Pykäri julkaisi digitaalisesti sooloalbuminsa Pygäri, millä taiteilija on ensimmäistä kertaa äänessä itse ja laulaa suomeksi. Vinyylinä ja vain 200 kipaleen rajoitettuna painoksena tämä levykäinen on saatavilla just nyt. Otahan siis haltuun ennen kuin on liian myöhäistä.

Surf-kitaroihin, suomalaiseen melankoliaan ja makaabereihin sanoituksiin uskovasta yhtyeestä Pääkallo löytyy runsain mitoin osaamista, kun muusikoiden taustalta löytyy orkestereita (mm. Deathchain, Jess and The Ancient Ones, Cosmo Jones Beat Machine) occult rockista rämebluesin kautta death metalliin. Nyt saatavilla Pääkallon ensimmäinen sinkku Kuoleman taikaa seiskatuumaisena vinyylinä.

Tarjolla myös tuoreelle James Bond -leffa No Time To Die tehty virallinen soundtrack. Tämähän kuuluu yleissivistykseen ja jokaisen elokuvan ystävän levykokoelmaan. Virallinen soundtrack on saatavana 2LP versiona sekä CD versiona.

Katatoniaa, KK's Priestiä, Pykäriä, Pääkalloa ja uuden Bondin soundtrackia tästä näin pussukkaan!

Ennakkotilattavia uutuuslevyjä ja uusintajulkaisuja ei voi koskaan olla liikaa, sanomme me. Tässä taas otantaa mitä voipi ennakkotilata eli mihin ns. upottaa rahulinsa:

Black Fridayn levykäisvalikoimasta saat vinkkejä tätä kuvaa naksimalla!

Käytetyn vinyylin uutisia, olkaapa hyvä:

Ollaan lisätty paljon sekalaista vinyylilevykäistä sellaisten legendaaristen artistien kuin ABBA, Frank Zappa ja Elton John kohdalle, sekä erityisesti kotimaiselle osastolle ja funk/soulin laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen!

RIP hämähäkki, tai mikä lie monijalkainen siinä useassa osassa lepäilee! Harvemmin tällaisia tulee vastaan, kohtuu ällöittävää mutta joskus hyönteis- ja muut kohtalot ovat sellaisia. Lääkkeeksi suruun voi selailla viikon 39 käytettyjä vinyylejä.