Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Devin Townsendin megaennakot, Swallow The Sunia livenä, Princeä postuumisti, Kotiteollisuuden 7-tuplavinyyli ja nippu lippo-cd:itä - näistä leivotaan tämänkertainen blogitorttu!

Täyslaidallinen Deviniä!

Uutta Devin Townsendia ja morjesta pöytään!

Mestarismies Townsendin Devin julkisti tulevia levysuunnitelmiaan ja luvassa onkin kaksi erillistä albumia, sekä yhdessä että erikseen julkaistuna. The Puzzle ja Snuggles julkaistaan lokakuussa ja tarjolla onkin vain meiltä Äxästä kumpaankin spesut värivinyylit (200kpl painokset) sekä paitabundlea, joita et muualta tule saamaan. Perusmustien vinyylien ja 2CD+Bluray -version (jossa molemmat levyt samassa) lisäksi levystä tuleepi myös mieletön boksimällykkä kaikilla herkuilla ja lisukkeilla varustettuna - boksia tehdään maailmanlaajuisesti vain tuhat kipaletta, joten varaa omasi ennen kuin muut Devin-fanaatikot ehtivät ensin!

Swallow The Sunin odotettu livepläjäys löytyy nyt kaikissa versioissaan ja komeudessaan Äxien hyllyistä ja eritoten halutaan mehustella tuota spesua värivinyylipakettia, jonka painoksesta yli puolet onkin jo myyty. Myös julistebundleja löytyy jonkin verran, joten otahan haltuun jollet vielä ole "sitä" tehnyt.

Princen ennenjulkaisematon albumi Welcome 2 America näkeepi myös päivänvalon, samoin Rammsteinin Tillin ihmisläheinen seiskatuuma sekä Sunrise Avenuen kiipparistinakin tunnetun Osmo Ikosen kolmas sooloalbumi - jota löytyy vielä jokuset kipaleet miehen nimmareilla varustettuna, vain Äxästä tämä versio.

Uutuuksia niputtaa tällä viikolla tärppilistaansa juuri lomilta palannut Tampereen Ari.

Saatiin myös jo hiukan etupainotteisesti nippu ns. lippo-cd:itä varastoon ja näitä uudelleen julkaistuja kotimaisia herkkuja löytyy tästä hetkestä eteenpäin kaikista Äxistä kautta maapallukan, 200kpl:n painokset kutakin:

Ennakkotilaushommissa kannattaa rajoitettujen painosten suhteen olla tarkkana, sillä esim. Kotiteollisuuden 7-levykäisen vinyylipainos tullaan todennäköisesti repimään käsistä, sekä mustana että keltaisena vinyylinä. Tuplavinyylille levitetty kokonaisuus sisältää alkuperäisen albumin lisäksi muutamat sinkkubonukset. Julkaisuun on syypää eräs Lipposen Levy Ja Kasetti, samoin kuin Hectorin klassikko Herra Mirandoksen ja Ernosin Rutto ja romu -vinyyliuusintoihin, ja näitähän ei vinyylinä ole miesmuistiin saanutkaan.

Uutta kotimaista herkuttelua tarjoaa Erika Vikman debyyttialbumillaan, jonka kylkeen voit vain Äxästä ostella myös Erikan nimmaroiman spesiaalin valokuvan.

Juuri saamamme tiedon mukaan televisiostakin tuttu Vexin Lauluja -tribuuttilevy iskettiin ennakkomyyntiin  sekä CD:nä että vinyylinä, ja tässä kommenttia Topi Salmen suunnalta:

"Ajatus tribuuttialbumista sai alkunsa, kun tapasin Vexin muistotilaisuuden yhteydessä säveltäjä Jussi Rasinkankaan ja selvisi, että pelkästään häneltä löytyi valmiiksi sävellettyjä, mutta julkaisemattomia Vexin sanoituksia satakunta. Sovimme kuuntelusession lokakuulle 2020. Ahneus on hyve -kappale loi vahvan mielleyhtymän Palefaceen ja tämän myötä selkiytyi myös ajatus albumin Hämeenlinna-teemasta. Kaikilla albumin kymmenellä artistilla on siis vahva side Vexin synnyinkaupunkiin. Koko projekti on purjehtinut onnellisten tähtien alla jo alusta alkaen. Yhtäkään laulajaa ei tarvinnut maanitella mukaan, vaan kaikki pitivät osallistumistaan kunnia-asiana. Hienoa oli myös seurata demojen muokkautumista lopullisiin, esittäjiensä näköisiin muotoihin."

Ja lisättiin vielä tähän blogiin jälkikäteen Metallican 12"-vinyyli, jonka ennakkomyynti alkoi ns. puun takaa.

Lisää tulevia uutuuksia ja uusintajulkaisuja, tästä tärpitellen:

Käytetyn vinyylin uutisia tähän loppuun, olkaapa hyvä:

Näitä artisteja ja genrejä on viime aikoina paukuteltu merkittävät määrät verkkokauppaamme ns. saannilleen: Joe Cocker, Doors, Rory Gallagher, Michael Jackson, Tom Petty, Todd Rundgren, Scorpions, Simon & Garfunkel / Paul Simon ja Tom Waits.

Ollaan lisätty lisäksi paljon sekalaista vinyylilevykäistä erityisesti hevin ja progen laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen!

Niin se vain elämä heittelee ihmisiä ja levyjä paikoista toiseen, nyt kävi niin että Simonin Paulin Graceland romanttisine nuoren rakkauden tunnustuksineen on Äxän käytetyn vinyylin kellarissa käsittelyssä, mutta miksi levy on naarmittu piloille? Syitä voimme vain arvailla, levyjen tiet ovat joskus tutkimattomat ja joskus emme edes halua tietä missä "sitä" on pidetty. Emme kuitenkaan masennu tai lannistu, viikon 30 käytetyt vinyylit, olkaa hyvä!