Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Stam1naa livestriiminä, Crashia uutuuksissa ja Gojiraa, Martikaista ja Zen Cafea ennakoissa!

Stam1nan striimikeikkaliput ja -bundlevehkeet vain Äxästä uumama!

Stam1na juhlistaa Novus Ordo Mundin julkaisua striimikeikalla!

Näin on ja nyt just sinä voit ostella sekä lippuja tähän virtuaalikonserttiin että pakettiin liittyvä paita- tahi kangaskassibundleja. Tarjolla myös ns. kaverilippu, joka maksaa hiukan enemmän ja on tarkoitettu niille, jotka katsovat striimiä kaveri(e)nsa kanssa tahi muuten vaan haluavat lahjoitella enempi rahulia orkesterille nimeltä Stam1na. Keikka paukutetaan läpi perjantaina 5.3. klo 20 alkaen ja bändi soittaa siis uuden Novus Ordo Mundi -albumin kokonaisuudessaan suorassa lähetyksessä. Mahdollisissa encoreissa saatetaan kuulla lisäksi muutama vanhempi keikkaklassikko. Lippukoodi on saatavilla vain Levykauppa Äxästä ja sisältää katseluoikeuden suoraan lähetykseen sekä keikkatallenteeseen 12.3. asti. Ja hei, tärkein: LIPPU TOIMITETAAN SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI HETI TILAUKSEN JÄLKEEN! MOSH!

Stam1nan uunituoreen Betelgeus-singlen voit kuunnella tästä alta samantien:

Tiukasti kotimaisella vinyylikärjellä mennään tällä viikolla ja tarjolla on monipuolinen otanta musiikkimaailman eri laitamilta:

Crashia kaupoissa jo nyt! Kävi siis niin, että alunperin helmikuun loppuun julkaisussa oleva huikea Crashin Wildlife saapuikin etuajassa varastoomme ja sen myötä tämä levy on jokaisessa Äxässä jo tänään! Samalla on hyvä kertoa myös se että Lipposen Levyn ja Kasetin ensimmäisen Crash-julkaisun eli Comfort Deluxen painos alkaa vedellä viimeisiään. Joten jos se kiinnostaa niin nyt on aika toiminnan, levykäisenostotoiminnan! Kotimaisen räpäytyksen uudehkoa meininkiä edustaa Organ!k, jonka vain vinyylinä julkaistava levy Rakkaudesta lajiin onpi nyt kaupoissa! Kyseessä on vain 200 kipaleen painos, joten olehan nopea jos tämän mielit levyhyllyysi. Tänään Äxälöissä myös Se-yhtyeen se ehkä harvinaisin levy Lasi kirkasta vettä. Uusintajulkaisun vinyylipainos tulee olemaan vain 350 kipaletta, joten suosittelemme ottamaan tämänkin haltuun mitä pikimmin. Kaupoista löytyy toki lisäksi kotimaan raskaansarjan kärkinimeä elikkäs Viikatetta! Unholan urut ilmestyy käsinnumeroituna 350 kipaleen painoksena kirnupiimän värisellä vinyylillä. Tätä ei ole sitten enää montaa ns. kipaletta vapailla markkinoilla, joten toimintaa tämänkin suhteen suositellaan vahvasti!

Halutaan lisäksi esittää pahoittelut siitä, että tälle viikolla ilmestyväksi luvattu Samuli Putron Keskellä kesää -cd myöhästyy jonkin verran jakelijasta johtuneista viivästyksistä. Saamme sitä EHKÄ eteläisiin Äxiin perjantaina, mutta Kuopion keskusvarastolle ja pohjoisen putiikkeihin vasta alkuviikoksi. Ennakkotilaukset toimitamme heti kun levytoimitus on keskusvarastolla.

Lisää tärppejä:

Yksi kiinnostavimmista uutuuksista on ehdottomasti Jani Matti Juhani Elviksen levytysten kimpussa. Elvistä tulkitaan CD, vinyyli, sekä kasettiformaatissa. Muista myös tämän saagan todella mainio ykkösosa! Jos hyvä livejazzi kiinnostaa niin tässäpä sinulle sellainen kattaus että: tarjolla vinyylinä kolmen levyn paketti Timo Lassyn ja Teppo Mäkysen tykittelyä vuosilta 2019-2020 jossa samassa mukana Timo Lassyn & Teppo Mäkysen debyyttilevy sekä 2lp-live. Juliet Jonesin Sydänystävät levylläkin musisoinut Juliet Jänes nyt omillaan ammentaa suomirockin lähteestä neljän biisin Avaruusmatka EP:llä. Myös Mogwai tarjoilee uutta! "As The Love Continues" julkaisu ajoittuu yhtyeen debyyttisinglen "Tuner/Lower" 25-vuotispäivälle. Lisäksi kauppoihin saatiin vihdoin Neil Youngin mahtavan The Times albumin vinyylipainos!

Ja nyt katseet tulevaan, sillä vaikka vinyyliuusintojen aika on nyt, on se sitä myös tulevaisuudessa ja siitä ovat todisteena tällä kertaa Jarkko Martikaisen Koirien taivas sekä Zen Cafen Vuokralainen, jotka keväällä julkaistaan ensi kertaa vinyyliformaatissa. Martikaisen herkkulevyn väri tulee olemaan vihreä ja painosmäärä 300kpl, Zen Cafe sen sijaan luottaa perusmustaan vinyyliväritykseen ja painoksen määräksi on korkeampien voimien kanssa sovittu 240 kipaletta. Yhteistä kummallekin vinyylille on "se", että niitä saa vain ja ainoastaan Levykauppa Äxästä. Jos törmäät niihin muualla ennen julkaisupäivää, ole varuillasi! Jarkon levy ilmestyy kauppoihin 16. huhtikuuta ja Zen Cafe löytyypi Äxälöistä toukokuun lopussa.

Toukokuussa olisi sitten myös Remun harvinaisempaa Message For You -levykäistä tarjolla kahtena eri versiona. Ekaksi punainen vinyyli, 200 kpl:een painos, avattavat kannet, Vesa Kontiaisen saatesanat sekä arkistovalokuvia! Tämä versio saatavilla vain Levykauppa Äxästä. Aika kova paukku! Vaihtoehtona myös musta vinyyli missä painosmäärä on hitusen isompi. Eikä varmasti jätä Dumarikaan kylmäksi näillä pakkasilla! Vuoden '82 klassikkolevy Punainen planeetta saa arvoisensa kohtelun, kun uusintajulkaisun avattavat kannet sisältävät tottakai punaisen vinyylin. Tämän levykäisen painosmäärä on rajoitettu 350kpl ja mukana löytyvät Raimo Pesosen saatesanat, sanoitukset sekä Antero Jakoilan sitaatteja. Tuomari tuomitsee toukokuussa.

Uutta musiikkia maailmaan tuottaa myös Gojira. Levyllisen progressiivista metallia nämä herrat päästivät ilmoille viimeksi viitisen vuotta sitten Magman muodossa, joten uutta kiekkoa onkin odoteltu ns. hiessä. Fortitudea saat soittimeesi CD sekä vinyylimuodossa. Vinyyliä saannillaan parissa eri värissä. Ompi käsillä myös sellainen asia, että tänä vuonna Mustasch juhlistaa 20-vuotista levytysuraansa julkaisemalla "A Final Warning - chapter 1" ja ”A Final Warning - chapter 2” albumit. Ykkönen löytyy Äx myymälöistä huhtikuussa ja ensimmäinen osa sisältää mm. kappaleen Contagious, jolla bändi osallistuu Melodifestivalen-kilpailuun. Tsekkaappas täältä video You Are Killing Me! No mutta mitenkäs naamavärkki laitetaan, kun eteen isketään Motörheadia live muodossa vuodelta 2012? Kyllähän tuo kelpaa, sillä Louder Than Noise... Live in Berlin paketti sisältää CDn kuunteluhommiin ja DVDn silmäilyhommiin. Täältä pääset myös yytsimään pienen maistiasen tuolta keikalta videomuodossa. Ja mitäpä olisi kesä ilman loikomista ulkosalla tuoksutellen vastaleikatun nurmikon tuoksua ja fiilistellen kotimaisen avaruusfolkin tahteja. Hidria Spacefolkin esikoislevyä ei ole ihmiskunnan historian aikana julkaistu laisinkaan vinyylillä, mutta nyt tähän asiaan tehdään muutos. Debyyttialbumin uusintajulkaisu on ulkona kesäkuussa.

 Katso tästä uunituore Gojira-video!

Tulevia uutuuksia sekä uusintajulkaisuja tässä vielä nippu lisää, silvuplee:

Käytetyn vinyylin viimeisimmät kuulumiset:

Näitä artisteja ja genrejä on viime aikoina paukuteltu merkittävät määrät verkkokauppaamme ns. saannilleen: Bruce Springsteen, David Bowie, Rolling Stones, Camel, Rush, Pink Floyd, Jethro Tull, Saxon, Uriah Heep ja The Darkness.

Ollaan lisätty lisäksi paljon sekalaista vinyylilevykäistä näihin genreihin: proge, heavy ja blues! Lisäksi pieni nippu räppimakseja lävähti nettikauppaan. Kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen!

Tässä vielä terveiset yleensä harvasanaisilta käytetyn vinyylin veijareiltamme:

"Ei, tässä ei ole käytettyjen vinyylien osasto lempilevyineen, vaan esittelyn aiheena on Äxän viime vuoden myydyimmät käytetyt vinyylilevyt! Ykkös- ja kakkossijaa hallitsee edesmennyt orkesteri nimeltään Dire Straits, levyillänsä "Brothers In Arms" (1.) ja "Dire Straits" (2.). Ns. "pronssipalli" menee Bruce Springsteenin suhteellisen tunnetulle ameriikka-nimiselle levylle ja jaetulta neljänneltä sijalta löytyvät Pink Floydin "Wish You Were Here" ja Beatlesin "1962-1966" -kokoelma, nekään eivät mitään outoja tapauksia ole. Näitä ollaan laitettu tiskillä pussiin ja paketissa postiin huolella ja näin tullaan tekemään jatkossakin amen."

Kilpailuja ja arvontoja!

Niitäkin on vaikka toisin voisi luulla. Tässä nyt Äxän sivuilla käynnissä olevat skabailut yhteen niputettuna:

Kelpaisko Fleet Foxes -testipressivinyyli ja liput nettikeikalle? No osallistuhan kisaan ja voita Fleet Foxesin Robinin nimmaroima testipressivinyyli bändin uusimmasta levystä! Arvomme lisäksi 10 kpl pääsylippukoodeja bändin privaatille instore-keikalle, joka järjestetään virtuaalisesti 24.3.

Skabailun aiheena myös Yonan uusi levy Uni johon herään. Kaikki tämän levyn ennakkoon Äxästä tilanneet tai varanneet osallistuvat arvontaan, jossa on palkintona levyn partituurivihko sekä liput Yonan keikalle Helsingin Musiikkitalolle 22.11. (voittaja + avec).

Ostamalla Alice Cooperin Detroit Stories -levyn osallistut arvontaan, jossa on palkintona t-paitaa sekä julistetta.

J. Karjalaisen Hartwall Arenan keikan lippuskaba on edelleen käynnissä ja jatkuu siihen asti kunnes konsertti lopulta tapahtuu.

Tarjouslaareista löytyy tuoretta kamppista kun iskettiin n. 150 soundtrack-cd:tä nauruhintaan tarjolle! Napsihan herkuimmat tästä listasta ja voidaan sanoa heipat sen jälkeen!