Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Hakiksen Äxään rekrytään tyyppejä kaksin kappalein ja sen lisäksi tällä viikolla aivan järjenvastainen uutukais- ja ennakkotilailuryväs! Lue blogi ja hengästy!

Tähän alkuun huikattakoon, että blogin lopusta löytyy seikkaperäinen ns. rekryteksti liittyen Hakaniemen Äxään. Eli jos haluat levykauppiaaksi Helsinkiin, lukaisehan koko blogi alusta loppuun aamen!

Uutuuksissa tosiaan piisaa ja tästä niitä lähdetään perkaamaan:

Beast In Black - Dark Connetion: Vain Äxästä saat ns. "Purple silver ink spot " -tuplavärivinyylin sekä moninaisia bundleja tulevan levykäisen kylkeen. Kuuntele uunituore single Moonlight Rendezvous tuotesivultamme ja iske sitten mieleisesi versio ennakkotilaukseen, sillä ennakkotilaus on viisaan valinta aamen.

Leevi and the Leavings - Stereogramofoni: Ensi kertaa vinyylinä tämä Leevien klassikon statuksen ansaitseva singlekokoelma jossa huikea kattaus Leevin sinkkuja ja niitten b-puolia. Rajoitettu painos mustilla vinyyleillä ja kahteen kertaan avautuvilla kansilla, saatavilla vain Levykauppa Äxästä. Mukana Gösta Sundqvistin v. 2001 kirjoittamat saatesanat sekä sinkkujen kannet ja yksityiskohtaiset tiedot.

Mokoma - Sydänjuuret / Juurta jaksain: Sydänjuuret / Juurta jaksain -väritupla niputtaa samoihin kansiin vuoden 2010 Sydänjuuret -sessioiden hedelmät. Re-masteroidulla kultaisella tuplavinyylillä on mukana sekä Sydänjuuret -albumi että sen “ylijäämien” ympärille rakennettu Juurta jaksain EP. Jälkimmäisellä kiekolla kuullaan myös Luihin ja ytimiin -albumilta tipahtanut Musta katras ja yhtyeen akustiset seikkailut aloittanut Sydänjuuret -tulkinta. Saatavilla vain Levykauppa Äxästä! 500 kpl:een rajoitettu painos.

Stam1na - SLK: Uusintapainos Stam1nan SLK-levystä värivinyylinä. Alkuperäisestä vinyylimasterista tehty valkoinen vinyyli. Rajoitettu 500 kappaleen painos, saatavilla ainoastaan Levykauppa Äxästä!

Katja Kettu - Ismo Alanko: Ismo Alangon eli tutummin Alangon Ismon uraa niputtava uutuusteos.

Ed Sheeran - = eli "Equals": No mitäpä tästä sanoisi. Supersuositun Sheeranin uutuus.

Mastodon - Hushed and Grim: Mastodon on aina ollut kova ja on sitä edelleen tällä mittavalla tupla-albumilla. 10/10-arvioita ropisee.

Tori Amos - Ocean to Ocean: Tori Amoksen kaunis uutuuslevy tunnelmallisiin hetkiin. CD ulkona nyt, vinyyli vasta alkuvuodesta. Tuotesivulla pari näytebiisiä!

War On Drugs - I Don't Live Here Anymore: Yksi vuoden odotetuimmista varmasti. Vahva veikkaus, että laadukasta menoa luvassa! Niin kuin aina ennenkin.

Elonkorjuu - Harvest time: Jos ei taskussas oo nelinumeroista summaa euroja niin tää uusinta on ihan hyvä vaihtoehto originaalille.

Danny - Kunnioittaen: Suomen legendaarisin levylaulaja on elänyt pitkän ja vaiherikkaan elämän, jonka tarinoita nivotaan nyt yhteen 11 kappaleen pitkäsoitolla.

Joe Bonamassa - Time Clocks: Blueskitarajumalan jumalaista kitarointia uuden albumillisen verran.

Eero Koivistoinen - Altered Pictures: The Complete New York 1983 & 1991 Recordings

Lisäksi hyllyistä löytyy nyt uusi P.F.M, Ressu Redfordin Hölmö sydän, Floydin Pinkin Momentary -levy uudelleen miksattuna (josta löytyy jos jonkinlaista laitosta!), Motörheadin uutta kokoelmaa, Whitesnaken Restless heart -levystä 25th anniversary -julkaisu, sekä viiden tähden arvioita kerännyt ja hehkutettu Linda Fredrikssonin Juniper. Eikä sovi unohtaa näitäkään päivän uutuuksia:

Ennakkotilaushommissa esiin nostetaan kova nelikko, kaikki kotimaisia herkkupökäleitä:

  1. Battle Beast: Circus Of Doom - uutta Battle Beastia tuloillaan tammikuussa ja vain Äxästä saat siitä eksklusiivisen sini/valko/marmori-vinyylin (ltd. 300) sekä spesiaalia paitulia, jota myöskään ei muualta tule olemaan saatavilla.
  2. Chisu: Alkovi - ensi kertaa vinyylinä, 300 kpl:een kirkkaanvärinen vinyyli ja toki mustanakin tarjolla.
  3. Jukka Hauru: Information - ensi kertaa sitten taas CD:nä tämä kotimaisen progen himoittu teos. Rajoitettu 200 kpl:een painos.
  4. Pekka Pohjola: Keesojen lehto - jälleen tarjolla CD:llä tämä suomiprogen klassikko, 200 kipaleen painos tämäkin.

Ja lisää ennakkotilattavia uutuuksia ja uusintajulkaisuja, tästä näin:

Kilpailut, ne parhaat ja etenkin niissä voittaville mieluisat!

Ollaan taas isketty pari ihanaista skabailua tulille: voit voittaa lippuja Lost Societyn joulukuisen kiertueen keikoille sekä Pasan levynjulkkareihin Helsingin Korjaamossa 27.11. - naksimalla em. linkeistä näet lisätietoa "siitä" mistä on kyse. Ja kaikki Äxässä käynnissä olevat kilpailuthan löytyy aina ja iankaikkisesti tämän linkin takaa.

Käytetyn vinyylin uutisia, olkaapa hyvä:

Ollaan lisätty paljon sekalaista vinyylilevykäistä sellaisten legendaaristen artistien kuin SLAYER!, Rush, Alice Cooper ja Beatles kohdalle, sekä erityisesti funk/soulin, jazzin, progen ja hevin laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen! Äxän käytetyt vinyylit löytyy myös Facebookista!

"Kevyt homma" sanoi ympärivuotis-esa Joonatan kun jysähti sellaset 1400 kiloa käytettyä vinyyliä kadulle. Vettä satoi, kollegat sattumoisin "muualla" ja eiku hommiin, puolitoista tuntia jumppaa ja tarina kertoo että suihkuun oli sitten mentävä. Laatikkojumpankin ohella puserrettiin käytettyä vinyyliä myös kaupoille ja nettiin, kuvan linkistä avautuu viikon 43 käytetyt vinyylit!
Ja sitten niihin rekryhommiin:
 
MEILLÄ ON NYT SINULLE TÄRKEÄ KYSYMYS. HALUATKO SINÄ LEVYKAUPPIAAKSI HELSINKIIN JA JOS HALUAT NIIN KERROPPA MEILLE MIKSI?

Ja siis tosiaankin; meillä on nyt sellainen tilanne että pitkäaikainen luottopelurimme ja mieletön levyseppä, Hakaniemen Tuomas, muuttaapi helmikuussa takaisin kotiseudulle Jyväskylään ja siirtyy samalla Äxän markkinointi- & ulkomaankaupan kehitysosastoille hommiin. Tämän myötä Hakaniemen Äxässä vapautuu täydennettäväksi ns ”Tuomaksen mentävä aukko” ja jokainen Tuomaksen palveltavaksi joutunut taho tietää että hänen jättämää aukkoa ei niin vaan paikkaillakkaan. Mutta tässä ei vielä suinkaan ole kaikki: Todettiin että Hakaniemen Äxään tarvitaan kaikkinensa KAKSI uutta työntekijää joten kysymys lopulta kuuluukin: HALUATKO SINÄ LEVYKAUPPIAAKSI HELSINKIIN JA VIELÄ KAHTEEN KERTAAN VOI HERRAN PIEKSUT!

Itse työpaikasta sen verran että Tuomaksen pestiin hakevan tahon työtehtävistä se ihan tärkein on asiakaspalvelu: notkut päivät pitkät tiskillä, purat levypaketteja kun asiakkaat hakevat varauksiaan jatkuvalla syötöllä ja alati kiihtyvällä tahdilla. Ihmisistä tykkääminen ja heidän palveleminen on tässä se juttu ja lisäksi kyllä levykäisistäkin on syytä tietää ”ihan jonniin verran”.

Toinen avoin työpaikka taas nivoutuu enempi tuonne käytettyjen cd-levyjen maailmaan ja niitten ostamiseen & myyntiin saattamiseen, tässä hommassa räväkkä tietokoneen käyttö ja ”virkeä mieli” on isossa roolissa. Toki molemmissa duuneissa tehdään kaikkea ”sitä” mitä voi kuvitella levykauppiaan töissä tehtävän - hoidetaan nettitilauksia, puretaan paketteja, siivoillaan ja järjestellään jne. Niin ja molemmat työpaikat ovat täyspäiväisiä ja palkkasi palvelualan hommiin kytkeytyvä eli ei kovin kummonen. Mutta jos levyistä pidät, niin niitä todellakin pääset hiplaamaan näissä työpaikoissa niin että järki lähtee.

Jollekihan voi olla muotoutunut kuva että levykauppiaan duuni on vaan savujen polttelua ja musan fiilistelyä mutta muustakin tässä on kyse - meillä työpäivät on tiukkaa vääntöä ja hikuliini ohimolla hommia paiskitaan että kaikki tarvittava tulee päivän aikana tehtyä. Joten tekijämiehiä ja -naisia tässä haetaan! Koulutuksen työtehtäviisi sinulle suorittaa Tuomas sekä muut Äxän tyypit ja toiveenamme on että pääset aloittamaan joulukuun aikana.

Itse hakuprosessista sen verran että kannatamme vapaamuotoisten hakemusten tekemistä. Tämän myötä elä suotta kaiva arkistoista mukaan koulutodistuksiasi koska Äxän johtoryhmän koulutustasohan on ”nippanappa peruskoulusta selviytymistä” tai ”merkononin paperit keploteltuna” -osastoa. Samaan aikaan kuitenkin todettava että Äxässä työskentelee väkeä peruskoulupohjalta diplomi-ekonomiin ihan näissä kaupan työtehtävissä. Saat olla siis koulutettu tai kouluttautumaton ja myöskään iällä ja sukupuolella ei ole tässä pelissä merkitystä vaan sillä on merkitystä millasen fiiliksen saat aikaan hakemukseesi. Olethan rehellinen ja jos sinulla esim liian laaja rikosrekisteri tai vakava päihdeongelma niin se olisi hyvä kuulla jo näin ennakkoon. Hakemus tulee laittaa osoitteeseen [email protected] ja hakuaikaa sinulla on viikko eli viimeinen hakupäivä on keskiviikkona 3.11. Aiotaan toimia näitten rekryjen osalta niin nopeasti että hakijoitten joukosta valitaan 10-15 henkilöä haastatteluihin jotka järjestetään Helsingissä 12.11. Tiedetään jo nyt että hakemuksia tulee ihan järjenvastainen määrä ja keretään valitettavasti vastaamaan vain haastiksiin valituille joten panosta hakemukseesi. Jos haluat käydä ”kyttäämässä” millaista työtä Tuomas Hakaniemen yläkerrassa tekee, sitä emme toki voi estää. Toki jos kyttäilysi kestää liian kauan ja silmissäsi kiiluu painostava tuijotus tämä ei välttämättä lupaa hyvää hakemuksesi läpimenoon.

Se vielä todetaan että meillä Äxässähän on tätä nykyä töissä liki 50 henkilöä ja eritoten tänä vuonna ollaan palkattu reilusti väkeä lisää taloon. Ja tätähän ei tehty pelkästään huviksemme vaan johtuupi siitä että taotaan tänä vuonna ylivoimaisia ennätyslukemia levyjen myynnissä ja sehän on mahtavaa se - levy liikkuu ja käy pyydykseen!

Haluatko Tuomakseksi Tuomaksen paikalle? Raamit ainakin pitää olla kohillaan.