Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Record Store Day! Jesse Markin! Tuomari Nurmio! Tolonen! Ismo Alanko! Levyt teille, rahulit meille!

RSD-huumaa perjantaina 12.6.!

RSD!

Record Store Day -hulinat vuonna 2021 jakautuvat kahteen eri settiin elikkäs ns. droppiin kuten englanniksi sanotaan. Ensimmäinen mälli RSD-erikoisjulkaisuja tykitellään kaikilla Äxillä lauantaina 12.6. jolloin kannattaa tulla penkomaan valikoimaa, josta saat vinkkejä tätä listaa selaamalla.

Äxät onpi kyseisenä juhlapäivänä auki seuraavasti:

Perinteisesti kaikilla Äxillä on ollut myös kauppakohtaisia tarjouksia RSD-päivälle, ja niistä putiikkimme tiedottelevat sitten pitkin tätä viikkoa sosiaalisen median ihmeellisessä maailmassa kunhan auringonotolta ja palanpainikkeiden särpimiseltään ehtivät. Ja tämänvuotisen RSD-päivien tarjonnan näet tosiaan näistä listoista suoraan:

  1. Kesäkuun 12. aka "part 1"
  2. Heinäkuun 17. elikkäs "kakkosmälli"

Varauksethan näistä RSD-julkaisuista ei ole mahdollisia, joten jollet pääse mihinkään Äxään paikan päälle, kannattaa olla valmiina lauantaina 12.6. klo 20 kun myymättä jääneet RSD-herkut vapautuvat nettikauppaamme myyntiin tässä osoitteessa.

****

Uutuuslevykäiset - ne salaiset "herkut" joita sinäkin himoitset

Uutuspäivä lähtee mallikkaasti käyntiin kun heti kärkeen pamahtaa tiskiin tämän kesän odotetuin kotimainen levy, eli Jesse Markinin toinen levy. Debyyttilevy Folk saavutti niin suuren ja ansaitun suosion, että siitä on jo painoskin loppunut! Nyt on vuorossa Jessen toinen levy ja homma on kehittynyt ja kasvanut edellisestä niin huimaa tahtia, että Noir-levylle on isot odotukset. Levystä on saatavilla esim. Äxclusiivinen versio kultaisilla vinyyleillä sekä nimmarikorttia! Tsekkaa itsellesi sopivin versio tästä ja toimi nopeasti, ettei tämä rajoitetun painoksen julkaisu mene ohi suun.

Myöskin tällä viikolla julkaistaan Tuomari Nurmion odotettu uutuuslevy Maailman onnellisin kansa, jolla Handen kriittinen sanan säilä ruotii miksi tuota ajatusta ei kannattane ihan purematta niellä. Astetta raivoisammin epäkohtien ja rappion äärellä on puolestaan Huora uudella seiskatuumaisellaan ja sysimustaan yöhön, jossa ysäri black metal ulvoo kuuta meidät lopulta syöksee uusi kotimainen super-kokoonpano I Am The Night debyyttijulkaisullaan.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 15 vuotta Matti Johannes Koivun debyyttisoololevystä ja mikä olisikaan parempi tapa julhlistaa kuin laittaa "Puuhastellen" tämä Suomi-folkin herkkupala saataville vinyyliformaatissa! Eipä mahtavien uusintajulkaisujen silti tarvitse noudatella mukavien tasalukujen kaavaa sillä uudet laajennetut kuosit saa myös Black Sabbathin kuudes levy, joka julkaistiin 1975! Tämä lukuisin julkaisemattomien biisien ja upean kirjasen kanssa ilmestyvä turbo-ahdettu Sabotage-paketti nimittäin julkaistaan myös tänään! Post-Grunge yhtye Garbage puolestaan rikkoo viiden vuoden hiljaiselon ja julkaisee uuden Nietzsche-fraasin mukaan nimetyn albuminsa No Gods No Masters. Kuultavaksi jää kuinka yhdistyy laumamentaliteettia ja yhteiskunnan epäkohtia käsittelevä lyyrinen sisältä taidokkaan stadion grungen kanssa!

Lipposen Levy ja Kasetti kunnostautuupi taasen ja taas saa kaksi kovaa kotimaista levyä ansaitut uusintapainokset! Jukka Tolosen klassikkolevyn julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta ja sen kunniaksi tästä herkusta julkaistaan kuvavinyylipainos. Lasse Mårtensonin alunperin vuonna 1970 julkaistu kokoelma, joka sisältää Mårtensonin käännösiskelmiä ja omaa tuotantoa, on nyt taas pitkästä aikaa saatavilla vinyylinä!

Nämä levyt on saatavilla ainoastaan Levykauppa Äxistä ja niiden painokset ovat erittäin rajoitetut, joten hoida omasi kotiin hetimiten!

Go Ahead and Die on Max Cavaleran ja vänen poikansa luotsaama uusi bändi, joka debyytillään tahkoaa perinnetietoista death/thrash metallia kunnon punk-asenteella höystettynä! Ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen sukupolvirajoja uhmaava metallilevy!

Marina saattoi tiputtaa timantit nimestään, mutta hänen uutukainen Ancient Dreams in a Modern Land todistaa, että pop-biiseissä niitä timantteja tuntuu vieläkin löytyvän!

Kiss puolestaan on kaivellut arkistojaan ja jysäyttää raakaa livemateriaalia suoraan äänipöydästä vuonna 2001 taltioituna! Ja live-hommissa on ollut myös legendaarinen Alternative-bändi Mr. Bungle, joka suuren kysynnän vuoksi päätti julkaista viimevuotisen livestriimikeikkansa ihan fyysisenäkin julkaisuna faniensa iloksi! Edelleen live-linjalla jatkaa One Desire, mutta nyt ollaan hekumallisen kasari hard rockin äärellä, jossa kertsit raikaa ja tuulikoneet pauhaa! One Nigh Only - Live in Helsinki on silkkaa elävää hyvänmielen rockia!

Go Ahead And Die kohtaa Marinan ja Kissin Mr. Bunglen ja One Desiren seuratessa perässä!

Vehkeet, joita saat vain Äxästä

Nämä ns. äxclusiiviset tuotteet ovat siis sellaisia, joita et muualta maapallukalta löydä kuin meidän nettikaupasta (tahi ilmestyttyään kivijalkaliikkeistä). Keskitytään nyt muutamaan uunituoreeseen "äxcluun", joita ollaan laiteltu ennakkotilattavaksi teidän kaikkien saataville:

  1. Nightwishin Once-klassikon uusintajulkaisu ja eritoten sen "Winter Wind Frost Bite" -vinyyliversio (300 kpl painos)
  2. Ismo Alangon tuleva levy Kaiken maailman kehtoalauluja Oulu Sinfoniettan kanssa, äxclu-värivinyylinä (300kpl), kera komean t-paitulin - sekä Ismon elämäkertakirja, jonka mukaan voit ostella maestron nimmaroimaa valokuvaa, kangaskassia tahi molempia.
  3. Mallan (Malmivaara) debyyttialbumi vinyylinä kera vain Äxästä saatavan nimmarifoton.
  4. Jarkko Aholan kirja, jonka spesuna myös nimmarifotoa Jarkon nimmaroimana.
  5. Laurenne / Louhimo -kaksikon eli Netta Laurenteen (Smackbound) ja Noora Louhimon (Battle Beast) yhteislevy ja sen mukaan vain Äxästä spesiaali t-paita.
  6. Stam1nan Taival-levyn uusintapainos vihreällä vinyylillä (300kpl).
  7. Wigwamin kokoelma Highlights ensi kertaa vinyylinä, 500 kipaleen painos uudella kansitaiteella ja vain Äxästä tämäkin ihanuus.
  8. "Se" Jokin Sinulla On - Suomalaisten Kitarayhtyeiden Levytyksiä 1964-68 - ekaa kertaa CD-formaatissa tämä hieno 70-luvun kotimainen rock'n'roll- ja rautalankamusan kokoelma.

Näkymät tulevaisuudessa ovat kaikkinensa hyvät ellei jopa mielettömän hyvät, sillä mm. tällaisia uusia levykäisiä ja uusintajulkaisuja on tuloillaan:

Vinyylitarjouksien vinyylitarjous!

Aivan kolossaalinen määrä käsittämättömän hyviä vinyylilevyjä on juuri nyt saatavilla sellaiseen hintaan, että kyllä näihin kannattaa yhden etelänmatkan verran taalereita laittaa! Katso tästä koko valikoima.

Nyt on millä mällätä, ai että!

Ensi viikolla tuomme saatavillesi taas mahtavan määrän kasettijulkaisuja, joita saat vain meiltä! Ja lisäksi nuissa ompi sellainen meininkin, että yksittäin maksavat 11,99-15,99€, mutta jos tilaat niitä 10 kpl saat ne hintaan 10€/kpl, eli mikäli merkonominkoulutuksen itsellensä keplotellutta toimitusjohtajaamme on uskominen se oli niiku kymmenen satasella! Tsekkaa Äxän kesäkassut tästä!

Käytetyn vinyylin uutisia tähän loppuun, olkaapa hyvä:

Näitä artisteja ja genrejä on viime aikoina paukuteltu merkittävät määrät verkkokauppaamme ns. saannilleen: Pink Floyd, Kiss, Loudness, Prince, Lou Reed ja Madonna.

Ollaan lisätty lisäksi paljon sekalaista vinyylilevykäistä erityisesti jazz-osastolle! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen!

Dialogia takahuoneessa Oulun kaupan henkilökunnan ja käytettyjen vinyylien ryhmän välillä:
"Ootteko nähny meidän ristipahveja? Tarvittais pakkaukseen."
- Eeeen tiiä, saattaa olla siellä välihuoneessa, siellä saatto olla, kato sieltä
"Niin siis tässä mihin ootte kantanu kaikki tulleet käytettyjen vinyylien boksit?"
- Joo saattaa olla siellä jossain joo.
"Tuuhan ite kattoon."
Kamalien sanojen ja muutamien täsmentävien lyönt-, siis kosketuksien saattelemana käytettyjen vinyylien nimeltämainitsematon hahmo "Riku" nöyrtyy, veri pakkautuu päähän, pyörryttää, farkut pilalla, pahvit löytyvät, rauha palautuu.
Viikon käytetyt vinyylit tästä kuvalinkistä.