Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Lippo-kesäkasetit tulevat taas! Lue myös tiukkaa faktaa Ismo Alangosta, Ursus Factorysta, Type O Negativesta, suomihevikirjasta ja monesta muusta päivänpolttavasta aiheesta.

Kasetteja kesään oujes!

Jos olet joskus miettinyt miksi Lipposen Levy Ja Kasetti -puulaakin nimessä on se kasetti niin juurikin siitä syystä että "sieltä" tuppaa putoamaan vinyyli- ja cd-levyjen lisäksi myös c-kasettia. Uutta ja vanhaa kasettia tipahtelee kauppojen hyllylle sopivasti juhannukseksi 18.6. eli uusia ns. kesäkassuja on nyt ennakkotilattavissa parinkymmenen julkaisun verran. Tässä vielä suorat linkit kuhunkin uuteen lippokassuun, olkaapa hyvät:

Uutuuksia, uutuuksia ja vielä kerran uutuuksia

Suomirockin tuleva ykkösnimi Ursus Factory julkaisee uransa kolmannen albumin Onnellinen Sukupolvi vinyylinä. Johanna Kustannukselle kiinnitetty rock-duo on julkaissut levyltä aiemmin kolme singleä "Enneunia", "Tytär radiojuontajan" sekä viimeisin kehuja kerännyt "Mitä mies mitä äijä". Tässä paketissa mukana myös spesiaali 13x19cm valokuva, jonka Ursus-tyypit onpi nimmaroineet. Saatavilla vain Levykauppa Äxästä, rajoitettu painos totta kai!

ZZ Topin nokkamies, Billy Gibbons, julkaisee kolmannen soolo levynsä Hardware. Levy sisältää kaksitoista ehtaa aavikon tuoksuista Gibbons rallia! Maaliskuussa jo ennakkoon tipahtanut tyylikäs video "West Coast Junkie" löytyy täältä!

Melodisen hardcoren veteraanit Rise Against julkaisevat kymmenennen studiolevynsä! Uusin levy Nowhere Generation sisältää myös saman nimisen singlen jonka videon voit katsastaa täältä!

Musiikkiaan astro-beatiksi tituleeraava Hidria Spacefolk palaa vuoden 2001 debyyttilevylleen. Aiemmin vain CDnä julkaistu albumi, Hidria Spacefolk 1, saa ansaitsemansa uuden painoksen ensi kertaa vinyylinä!

Paradise Lostin yhdeksäs studioalbumi saa uutta tuulta purjeisiinsa kun vuoden 2002 päräyttävimpien metallilevyjen joukkoon lukeutuva Symbol Of Life saa vihdoin ansaitsemansa LP-painoksen!

Arizonan thrash-legenda Flotsam & Jetsam iskee taas! Neljättätoista kertaa, jos kukaan laskee. Bändin uusin albumi kulkee nimellä Blood In The Water. Rumpali Ken Mary kuvaili levyn nimikkoraitaa sekä itse levyä sanoin "vuosi on ollut vaikea ja traaginen monille meistä ja päätimme käyttää kaikkea sitä tässä biisissä sekä myös uudella levyllä".

Hyviä uutisia ison meren tuolta puolen! Japanilainen visual kei -yhtye The Gazette julkaisee kymmenennen täyspitkänsä joka kantaa nimeä Mass. Singlestä "Blinding Hope" julkaistiin leffamainen musiikkivideo jonka näet täältä!

Uuden levyn myötä Impaled Nazarenelta julkaistiin myös nippu vanhoja seiskatuumaisia uudestaan, voihan vuohi!

Ja ettei se tähän loppuisi niin Fleimareilta tipahtaa kahden biisin 7-tuumainen Silver Flame/ Freak Out tämän vuoden menestyksekkäältä Silver Flames albumilta! Myös kotimainen Black Magic Six laittaa ulos 7-tuumaa uutta Black Goat/ Forsaken Land. Tulossa myös uusia jenkkistonerhommia Portland, Oregonista kun Red Fang paiskaa albuminsa Arrow pöytään LPnä, CDnä sekä rajoitettuna CD-versiona jossa kangasmerkki ja tarra messissä! Lukuisista yhtyeistä (Circle, Pharaoh Overlord, Rättö & Lehtisalo, Sakset jne.) tunnettu Jussi Lehtisalo julkaisee seitsemännen studiolevynsä Elämä. Ja Saksista puheen ollen myös heidän uusi Salaisuuksien Puutarha tulee ja vielä julisteen kera.

Fleimareita, Black Magic Sixiä, Lehtisalon Jussia, Saksia ja Red Fangia - uumama!

Ennakkotilattavat, nuo ihanat ennakkotilattavat

Tulevaisuutta miettien on hyvä pitää mielessä nämä ennakkoon varattavissa olevat herkut! Herkut kuten Ismo Alangon elämänkerta -bundle, joka tulee itse herran nimmaroiman kuvan sekä kangaskassin kera, toki vain Äxästä. Samoin lähti "liikenteseen" hiukkasen puun takaa ennakot Ismon uudesta levystä, jossa mukana Oulu Sinfonia eli hiukan spesiaalimpaa julkaisua syksylle tiedossa. Tästä julkaisusta saapi värivinyyliversion vain Äxästä, samoin kuin paitabundlen aamen.

Myös ennakkoon napattavissa on Type O Negativen klassikko October Rust vihermustalla LPllä plus muhkealla julisteella ja vaikka samaan syssyyn Till Lindemannin 7-tuumainen sekä toinen runokirja Hiljaiset yöt (ekaakin kirjaa Sata runoa saatavilla meiltä nyt!) ja nimekkäistä kirjoittajista koostuvan Manifetsi-lehden esikoisnumero.

Kirjaosastolle meininki yltyy lähes hulvattomiin mittoihin kun laiteltiin syksyllä ilmestyviä teoksia ennakkomyyntiin, ai että:

Jo aiemmin ennakkomyyntiin isketyn Samuli Edelmannin kirjan saat nyt vain Äxästä myös kera nimmaroidun valokuvan. Samoin Jim Morrison -kirjaan on kylkeen ostettavissa nyt komea A2-juliste ja/tai kangaskassi!

Muista myös keväällä julkaistu, kehuttu Taija Holmin kirja Loppuunmyyty! - Musiikkibisneksen muutoksen virrassa 2000–2020.

Kirja + julkka + kassi tästä klikaten oujes!

Muitakin tulevia uutuuksia ja uusintajulkaisuja, niitä on isketty ennakkotilattavaksi mm. seuraavasti:

Record Store Day eli se vanha kunnon RSD

RSD-hommia herutellaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna ensi viikon lauantaina 12.6. ja silloin Äxienkin hyllyistä löytyy jos jonkinlaista vinyylijulkaisua, joita on ekaa kertaa saannillaan kyseisenä päivänä. Tästä listasta näet mitä kaupoille saattaa olla tulossa ja varmistuksen asiaan saat menemällä paikalle kyseisenä lauantaina. Myymättä jääneet RSD-vehkeet vapautuvat nettikauppaamme kauppojen sulkemisen jälkeen, viimeistään alkuillasta.

Vuoden 2021 Record Store Day -herkkujen eka "tiputuspäivä" on lauantaina 12.6.!

Tarjousuutisia! Kotimaisten varastolöytöjen kamppikseen lisättiin roima mälli lisää levyjä ja tässähän homman nimi on mielettömistä mielettömin edukkuus! Rajallinen määrä kovaa kotimaista cd:tä nauruhintaan hah hah hah!

****

Käytetyn vinyylin uutisia tähän loppuun, olkaapa hyvä:

Näitä artisteja ja genrejä on viime aikoina paukuteltu merkittävät määrät verkkokauppaamme ns. saannilleen: David Bowieta (merkittävässä määrin!), Jethro Tull, Eric Clapton, Patti Smith ja Johnny Winter.

Ollaan lisätty lisäksi paljon sekalaista vinyylilevykäistä erityisesti räpin, hevin ja jazzin laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen!

"Pitkästä aikaa sisäpussiviisautta, Horsesin sisällä toivotellaan levyn yhteyteen katumuksen ja toivon (!??) ajatuksia - nautinnolla, mitä "se" ikinä tässä yhteydessä tarkoittaakaan. Hämmentyneinä jäämme koskenkorv- eikun kontekstia miettimään, mutta miettimisen ohessa kannattaa tarkistaa viikon 22 käytetyt vinyylit, mukana Horsesia, Bowieta ja ties mitä!"