Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Lipposen Sinkkupäivistä mieletön kohu! Uutuuksissa mm. Kotiteollisuus ja Kube, ennakkotilauksissa Kornia ja Sabatonia!

LIPPOSEN SINKKUPÄIVÄT - maailman ensi-ilta!

Keskiviikkona mehusteltiin & heruteltiin ja nyt ollaankin jo isketty kaasupoljin lattiasta läpi kun aloitettiin maailman ensimmäiset viralliset Lipposen Sinkkupäivät! Nämä ylläolevat seiskatuumaiset sinkut siis nyt ostettavissa sekä verkkokaupassamme että jokaisessa Äxän kivijalkaliikkeessä - lukuunottamatta Nightwishiä, Cledos/BEHMiä, Jenni Vartiaista ja Kari Tapiota, ne tuleepi hiukan myöhemmin johtuen toimitusviivästyksistä. Huomioi myös mielenvikainen Herkkumälli, eli koko 21 sinkun paketti hintaan 239,99! (Nightwishiä ja Amorphista kahta eri väriä). Näitä sinkkuja et siis muualta tule saamaan ja kaikki ovat rajoitettuja painoksia (300-500 kpl per kiekko). HUOM! Ostorajoitus 2kpl/asiakas, sillä halutaan että näitä riittää mahdollisimman monelle. Lisätietoja kustakin sinkusta saat tämä kattavan infosivumme kautta.

Tämän viikon parhaat uutuudet

Kotiteollisuuden 7. julkaistaan ensimmäistä kertaa vinyylinä ja vanhojen sinkkujen "b-puolilla" varustettuna. Mukana yhtyeen uran kovimpia hittejä, mm. Vieraan sanomaa, Kaihola ja Pohjanmaan kautta. Rajoitettu 150 kpl:een painos keltaisella tuplavinyylillä, saatavilla vain Levykauppa Äxästä.

Kube puolestaan julkaisi heinäkuussa ylistystä keränneen kuudennen albuminsa Gasoo ei breikkei. Kokonaisuus arvioitiin muun muassa Helsingin Sanomissa Vuoden parhaaksi suomirap-levyksi. Autoista ja japanilaisesta estetiikasta visuaalisesti inspiroituneen albumin vinyylipainos tulee myyntiin 12. marraskuuta. Ja nämähän tunnetusti lähtee ns. lentoon hyllyistä.

Mites punkki-hommat lähtee? Nyt olisi ainakin todellista klassikkoherkkua tarjolla nimittäin Pyhät Nuket-yhtyeen gootti-punk-heavy-klassikko Kuoleman sotatanssi saa ensimmäisen virallisen uusintajulkaisunsa! Levy sisältää liitteen, jossa valokuvia bändin arkistosta. Todellinen arkistojen aarre kuten tietää jokainen joka on metsästänyt tästä alkuperäistä painosta!

Seattlesta kajahtaapi myös teinihengen hajua kun Nirvanan Nevermind viettää vetreitä kolmekymppisiään. Alkuperäisistä analoginauhoista masteroitu punk/grunge-klassikko on saanut uudet kuosit 2cd, LP+7" sekä massiivisessa 8LP+7" boksissa! Nyt vaan nuhjuinen villapaita ylle ja Territorial Pissingsiä pogouttamaan ja jos lääkitys ompi sopivasti kohdallaan niin saattaapi välttyä ajankulun ja vääjäämättömän inertian laajenemisen eksistentialistiselta pohdinnalta kun oivaltaa, että tämä levy on nyt päätekijäänsä vanhempi. Niin se maailma menee.

Nuorissa on onneksi voimaa ja Taylor Swift onkin tässä parin vuoden aikana ottanut oikein olan takaa otteen back katalogistaan ja toteuttanut niistä itsensä näköisiä, avoimen omaehtoisia uudelleentulkintoja. Runsain ekstroin varustettuina tietenkin! Nyt vuorossa on Red ja materiaalia on jopa 4 LP:n verran!

Kovasti toivotun uusintajulkaisun äärellä ollaan myös Kallio Undergroundin Kirkas Puoli vinyylin toisen painoksen kanssa! Jos tarvitsee miettiä, että pitääkö tämä levy nyt tilata niin kerrtottakoon seuraava faktatietoiskupläjäytys: Kirkas puoli julkaistiin kolme kuukautta sitten ja ekan painoksen vinyyli meni heti loppuun. Eli nyt rahulit tiskiin ja levykäinen hyllyyn! Ei sitten harmita myöhemmin. Sanomme tämän sinulle ystävinäsi. Ahneina ja ajoittain humalaisina ystävinäsi, mutta kuitenkin.

Samoilla "jos tämä jäi joskus väliin" linjoilla mennään myös Halfordin Resurection LP:n uusintapainoksen kanssa. Alunperin vuonna 2000 julkaistu levy sisältää armottoman kovaa ja taattua metallimeininkiä sekä dueton Bruce Dickisonin kanssa!

Dave Gahan on synth-popin Iron Maideniksikin tituleeratun Depece Moden laulaja. Jos nyt mietitte, että kuka idiootti näin on muka tituleerannut niin se oli ns. "Äxän Jussi" markkinointiosaston syvästä päädystä, koska hän tarvitsi aasinsillan siirtyäkseen nahkaan pukeutuvista heavy-jumalista nahkaan pukeutuvaan new wave -guruun. Tämä tapahtuu internetissä ja näin se homma menee. Kirjuutellaan vaan mottipäisiä ja toivotaan, että joku tekeepi siitä häshtägin.

Kamalasta disinformaatiosta ja metsään menneestä siirtymästän huolimatta omin korvin todennettava tosiasia on, että Dave Gahan & The Soulsaversin uusi levy Imposter on sarallaan ehdottomasti mielenkiintoisimpia julkaisuja tänä vuonna!

Kiteen lahja kotimaiselle black metallille Darkwoods My Betrothed on tehnyt näyttävän paluun uuden albumin myötä! 23 vuottahan tuossa hujahti edellisestä levystä, joten tämä on varmasti tämän vuoden odotetuin levy metallin saralla ja tietenkin olemme saaneet tästä hoidettua myöst Äxclusiiviset LP+juliste ja cd+juliste bundlet! Nyt siis joka kynnelle kykenevältä sorkat saveen ja sarvet ilmaan!

Nyt olisi myös blues-ministereille herkkua sillä Southern Rock ja Jam Band sceneistä luovuuttaan ammentava Gov't Mulen uus Heavy Load lisää sähköiseen soppaan aimo annoksen savuista suistoa. Myös itse jumala Slowhand on käyttänyt viime vuonna suuressa huudossa olleen sosiaalisen eristäytymisen edukseen ja saamme nyt nauttia intiimistä Clapton livestä!

Semmoinen erittäin kova tuleva on vielä pakko mainita, että Korn​​​​​​​ on taas kerran murjaisseet seiskakieliset alavireeseen ja kiillottaneet Addun Superstarit helmenvalkoisiksi ja louhineet levyllisen pommpumetallia! Requiem ilmestyy 4.2.2022 mutta on jo nyt ennakkotilattavissa lukuisissa formaateissa! ja mukana on myös värivinyylipainos, jonka saa Suomesta vain Äxästä! Tsekkaa omasi vaikka heti! Uunituoreen ensisinglen levyltä voit katsastaa tästä heti:

Muita kovia ennakkotilattavia herkkupökäleitä ovat mm. Sabatonin live (mieletön legopakettiboksi vaihtoehtona, morjens...!), uunituoretta materiaalia Placebolta sekä kpop-sensaatio Stray Kidsin jouluhimmelit.

Kpopista puheen olleen, useampi alan ryhmä julkaisee tammikuussa "2022 Season's Greetings" -nimisen julkaisun - kerää koko sarja!

Lisää ennakkotilattavia uutuuksia ja uusintajulkaisuja tästä näin, oleppa hyvä:

Amon Head!

Osallistu skaboihin ja voita mainetta ja mammonaa!

Maine ja mammona tietenkin kategoriassa "epävarmat saatavat" mutta jos voitto osuu kohdalle saat kivan palkinnon ja pääset päteen kavereille netissä ja sehän on tärkeintä! Eli seuraa näitä linkkejä ja rokkaa päiväsi kuin keskisuomalainen TV-julkkis konsanaan:

Käytetyn vinyylin uutisia, olkaapa hyvä:

Ollaan lisätty paljon sekalaista vinyylilevykäistä sellaisten legendaaristen artistien kuin David Bowie, Iron Maiden, Metallica ja Rolling Stones kohdalle, sekä erityisesti heavyn, metallin ja räpin laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen! Äxän käytetyt vinyylit löytyy myös Facebookista!

Viikon sisäpussitaidekokemus löytyi kuulemma "saksalaisen sekalaisen levyn sisältä", vai oliko se "sekavan" levyn - väliäkö tuolla, sen verran väkevää tajunnanvirtaa tässä esitellään että tulee mieleen onkohan syöty jotain vaikuttavia aineita tai jonkinlaisia sienilöitä. Ainoat oikeat sienethän on herkkutatti, suppilovahvero, korva- ja kärpässieni ja täts it, oikein on myös antaa viikon 45 käytettyjen vinyylien virrata tajuntaan!

Led Zeppelin -julisteita jaossa joka Äxässä!

8.11. tuli kuluneeksi 50 vuotta Led Zeppelinin legendaarisen neloslevyn julkaisusta ja sen kunniaksi laitettiin joka Äxään jakoon nippu hienoja A2-kokoisia "Zepukka"-julisteita - näitä saavat kaikki Led Zeppeliniä kaupoiltamme ostavat asiakkaat niin kauan kuin julisteita riittää! Sama sääntö pätee ensi viikolla julkaistavan Robert Plantin uutuuslevyn kanssa elikkäs kaikki kaupalta levyn ostavat saavat julisteen kaupan päälle, edellyttäen että niitä on vielä jäljellä.