Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Lippo-cd:t, Kaija Koo, Gojira, Chisu, Billie Eilish, Darkthrone... Ja Vinyylinhellimiset päättyvät metalli-iloitteluun!

PERJANTAIN UUTUUDET GOJIRAN JOHDOLLA

Gojira, tuo Ranskan lahja maailmalle saattaa eteemme uuden "Fortitude" albuminsa. Levy on aiheuttanut suurta kiinnostusta etukäteen ja medioissa äänitettä on kehuttu vuolain sanoin. Saatavilla vinyylinä, cd -versiona, sekä värivinyylinä. Aina rakastettu Kaija Koo astuu takaisin levyrintamaan, ja uusin levynsä on saanut nimekseen "Taipumaton". Uransa toisella puoliskolla valtavan kansansuosion saavuttanut artisti on tervetullut takaisin levyhyllyihimme. Britanniasta ponnistava voimarock duo Royal Blood on palannut sheikkaamaan keskuuteemme. Yhtyeen kolmas studioalbumi "Typhoons" on ollut pitkään fanien toiveissa, sillä edellinen albuminsa ilmestyi vuonna 2017. Freemanin iki-ihana Love Records äänitys jälleen saatavilla vinyylillä. Tällä levyllä on niin monta klassikkoa, että ymmärrys ei meinaa riittää. Ehdottomasti oltava hyllyssä.

Kotimaassa pysytellään nimittäin konkarien konkari Dave Lindholm on liikkeellä Dave Lindholm Lightsin kanssa. Juurevaa soitantoa luvassa taidokkaiten muusikoiden toimesta. Elävää progemusiikkia on myös luvassa. Naftaliinista kaivettu Pink Floydin keikka vuodelta 1990 on totuttuun tapaan korviahivelevää ensisekunneista lähtien. Knebworthin keikka on oivallinen muistutus yhtyeen kovuudesta, ja takuuvarma ostos yhtyeen ystäville. Dropkick Murphys tuo jälleen huurteiset laulunsa korviemme iloksi. "Turn up that dial" on oiva lisä yhtyeen kelttipunkin täyteiseen historiaan.

LIPPO-CEEDEET NE KESÄN TUO!

Me kaikki olemme erityisiä, mutta niin ovat ainoastaan Levykauppa Äxästä saatavat Äxclusiivitkin. Tällä kertaa julkaistaan cd -muodossa kivenkovia kotimaisia klassikoita.

Lisää uutuuksia!

Indiefolk-lupaus Birdy on saanut "Youngheart" levynsä äänitettyä jo vuonna 2019, mutta julkaisu tapahtuu vasta nyt. Hienoa fiilistelyä kesää varten, kannattaa tutustua. Albumin viboja artisti vertaili itse Joni Mitchellin "Blue" albumin suunnille. Marianne Faithfull ja Warren Ellis ovat tehneet yhteistyössä loistavan albumin. "She Walks in Beauty" on ehdottomia kevään kruunuja kokeneilta tekijöiltä. Naapurimaamme voimarokkaajat palaavat myös julkaisuruotuun, ja toimittavat bensankäryisen "A Final Warning: Chapter One" albuminsa kuultavaksemme. Kyllähän sen Mustaschin sieltä tunnistaa!

PJ Harveyn klassikko "Uh Uh Her" jälleen saannilla, sekä oivallinen kuriositeetti, elikkäs albumin demot myös julkaistaan omana levynään! Punkin rakastettu grand old man Jello Biafra palaa kehiin kuuden vuoden julkaisutauon jälkeen. Tsekkaa "Tea party revenge porn" ja totea miehen relevantti nykystatus. "Punainen Tiili" lienee yksi kotimaamme tunnetuimmista räppilevyistä. Avain-nimellä operoinut Asa kirjoitti nuorten tuon ajan tuntemukset oivasti tiedostavaksi musiikiksi. Ikuinen klassikko. Peter Greeniä muistellaan Mick Fleetwoodin ja ystävien kera. Soittajien taso ja yhteenlaskettu kokemus on tajunnan räjäyttävä, joten voin sanoa että mehevän ja mehukkaan soiton ystävät olkaa kuulolla. Kotimaisen progen ystäville on luvassa herkkuja mahan täydeltä. Pekka Pohjolan ja Tasavallan Presidentin klassikoita palautetaan nimittäin saataville. Suomen progehistorian palvottuja helmiähän nämä ovat. Remu plays Hurriganes -kokoonpanon Maarianhaminan keikka julkaistaan myös vinyylinä. Maestron johtama bändi käsittelee Hurriganes-klassikoita rautaisella otteella. Go Remu!

Ja uutuuksia kun menet lähi-Äxästäsi hakemaan, muistahan että lauantaina on vapunpäivä, jolloin kaikki äxäläiset makoilevat kukin missäkin ja liikkeet ovat kiinni.

PJ.tä, Jelloa, Avainta, Maccia, Pekkaa, Pressaa ja Remua!

TULEVAISUUS - NYT

Horisontissa siintää vaikka minkälaisia albumeita, mutta seuraavat mielenkiinnon kohteet tällä kierroksella ovat Billie Eilishin "Happier Than Ever". Levyä voit jo ennakkotilata nyt kotiisi, ja tämän spesiaalia cd-versiotahan saakin ainoastaan Levykauppa Äxälta. Myös Norjan dynaamisin duo Darkthrone sytyttää tulevaisuuden liekin "Eternal Hails" albumillaan, joten mustan metallin ystäville tämä ennakkotilaus on ns. essentiaalinen. Kotimainen Huora taas on tuomassa lämminhenkistä seiskatuumaista soitintemme ääreen. Punaista vinyyliä ei paljoa ole enää jäljellä, mutta mustaa riittänee vielä jonkin aikaa. Sorsakosken Topin laajasta tuotannosta julkaistaan piakkoin legendaarinen "Iltarusko" ensi kertaa vinyylinä. Kesän hiipuviin iltoihin mainio soundtrackki. Chisun "Vapaa ja Yksin" on moderni klassikko, ja pian sitä saa taas. Uusintapainoksen värinä kauniin sininen sävy. Ja mikäpä sen kesäisempää kuin Tolosen Jukan mainio "Summer Games". Ennakotilaa albumi nyt, ja ole kesäpelien kingi. Kirjarintamallakin kuohuu kun ennakkotilauksiin saatiin vastikään kahden erilaisen legendan elämästä kertovat opukset: Dave Grohlin ja Ronnie James Dion kirjat haltuun tuosta noin!

Tulevaisuudesta löytyy mm. tällaisia näkymiä tulevien uutuuksien ja uusintajulkaisujen saralta:

Vuotuiset maankuulut Äxän Vinyylinhellimisviikot lähenevät loppuaan mutta hevillä ne eivät lopu paitsi että loppuvat sillä vielä hiukan toukokuun puolelle onpi n. 400 metallinkatkuista vinyylilevykäistä tarjouksessa. Otahan "niistä" koppi viimeistään nyt, sillä osaa on vain rajattu määrä tarjoushintaan.

 

Käytetyn vinyylin terveisiä, olkaapa hyvä:

Näitä artisteja ja genrejä on viime aikoina paukuteltu merkittävät määrät verkkokauppaamme ns. saannilleen: David Bowie, Genesis, Van Morrison, Queen, Rush, Bruce Springsteen ja Uriah Heep.

Ollaan lisätty lisäksi paljon sekalaista vinyylilevykäistä erityisesti räpin, jazzin, bluesin ja yleisesti metallin sekä black metallin laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen!

"Tuosson bokseja. Laitat kaikki vaan myyntiin. Eikö ois hyvä. Meillä on näitä joka kaupalle ja yks jää ylikin." Vinyylineuvoksen levyhuseeraus ja eräänlainen kyttäys ei lopu, tehtiin työtä käskettyä ja nyt on Springsteenin boksia ja muitakin levyjä kunnolla kaupan! Yli 800 käytetyn vinyylin keväinen mälli kuvan linkistä! Kiitos hei.

Loppuun vielä tervehdys death metal -veteraani Pestilencen Patrick Mamelilta, joka yltyy ihan suomeksi selvittämään asiaansa. Tuleva uutuuslevy Exitivm julkaistaan kesäkuun lopulla.