Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Kaikki käytetyt -20 %, C-kasetit saapuivat, Neil Young, Kontra, Vesa-Matti Loiri, Mariska, Peer Günt, Cisse, Olavi ja Lähiöbotoxiakin vielä.

Juhannuksen kunniaksi vedetään kunnon överit ns "tyhjään mahhaan" eikä yhtään jäädä hannailemaan - tämä taas tarkoittaa sitä, että levy (ja KASETTI) -rintamalla tapahtuu niin paljon että maanantai kun koittaapi, niin herraa kiitetään kun tästäkin taas selvittiin. Tässä sinulle perusteet miksi näin:


1. Juhannuksen käytettyjen ale -20 % on juuri sitä mitä sen ajattelet olevan: Kaikki käytetyt cd:t ja vinyylit myydään torstaista sunnuntaihin 20 % alennuksella. Pienessä maistissa pyöriessäsi on kiva käydä laajempiakin listoja läpi, joten meneppä tästä esim käytettyjen vinyyleitten osastolle ja valitse vasemmalta oma genresi ja eikun naksimaan ostoskassi pullakaksi. Sama homma käytettyihin cd-levyihin onnistuupi täältä näin. Muistathan että merkittävää osaa käytetyistä on ihan ykköskappaleita eli elä anna kosanderin kajahtaa kalloosi tässä hetkessä liian yltiöpäisesti, ja joudu esim tajuttomuustilan aiheuttamalla jäähylle, sillä joku muu voi tällä aikaa napata nämä himoitsemasi herkut ja sinä jäät ilman. Se olisi ikävää joten pysytään hereillä siellä. Hei ja se on todettava että näitä käytettyjä (niinkun kaikkia muitakin Äxän vehkeitä) voit nyt tilata noudettavaksi myös Famen museokauppaan Pasilan Triplaan uu jes!


2. Kasetit ovat saapuneet, nuo ihanat nauhuliinit joista kuuluu kivoja ääniä kun survoo ne oikeaan lootaan. On todettava että osan kassuista menekki yllätti levy/kasettikauppiaan pahoin ja sen myötä jokunen näistä myytiinkin ennakkoon loppuun. Ei huolta tästä sillä uusi mälli on jo tulossa ja heti kun päivä varmistuu jussien jälkeen pistellään niitä lisää tulemaan ja joka Äxään toki myös. Tästä näät kaikki kasetit mitä saannillaan, 30 kassun mälli todella koville juusereille! Ja hei tästä pääset osallistumaan kasettiaiheiseen kilpailuun jos sellainen sattuu kiinnostamaan.3. Yleensä juhannusviikko on laihanlainen julkaisujen suhteen mutta tämä juhannus tekee poikkeuksen. Kasetit (joita se 30 erilaista) mainittiinkin jo, ja niitten lisäksi seuraavat levyt ovat nyt joka Äxässä:


Neil Young: Homegrow
Todellinen herkkupaketti kaikille niille jotka yhtään välittää Neil Youngista, levyllinen aiemmin julkaisematonta materiaalia ajalta 1974-1975 jolloin levyt Harvest ja Comes A Time ilmestyivät. On ceedeetä ja vinyyliä.

Kontran kokoelma, Giant Robotin huisi debyytti ja Vesa-Matti Loirin Ivalo nyt vinyylimuodossa. Nämä siis Lipposen Levy ja Kasetin viimoisimmat tuotokset, kaikki tuplavinyyleitä kera avattavien kansien jes.

Muina uutuuksina erikoismaininnan saakoon Bob Dylan uusi (jossain huhuttu että viimoinen) levy joka nyt jo cd:nä ja vinyyli sitten heinäkuun puolella. Samoin Lamb Of Godin uusi tulla turahti kaikissa eri formaateissa. Muut tämän viikon kovimmat ovat Whitesnaken kokoelma, Iron Maidenin Live after death ja Rock in Rio -livemällit uusina painoksina, Sonic's Rendezvous Bandin Detroit Tango sekä ihanaiset Svartin uudelleenjulkaisut Wigwamin "ihan ookoo" levyistä Fairyport ja Being.


4. Ja tulevia julkaisujakin on laiteltu taas tulille:

Lähiöbotox: Rikkinäinen Suomi
Nyt tuuttaa ja kunnolla! Lähiöbotoxilla tasoitellaan joka ruttu kehosta ja pistetään mutkat suoriksi eikä juurikaan kysellä perään kävikö pahasti - vuoden kovin rap-metallidebyytti tulee Itä-Helsingin slummeista! Tätä levyä jota on leivottu hartaudella ja nyt tilattavissa Äxclusiivinen vinyyli jota siis saa vain Äxästä, myös cd:tä löytyy joten eikun ennakkotilausta sisuksiin. Hei ja bundleakin on kera t-paidan ou jeah!

Olavi Uusivirta: Lauantain Toivotut
Huikean Ylen Olohuone -keikan myötä nämä suomiklassikot päätyvät vinyylilevylle Olavi Uusivirran esittämänä. Eikä millekä tahansa vinyylilevylle sillä kyseessä kultainen vinyyli! Rajoitettu painos tottakai jne.

Mariska: Toisin Sanoen
Mariskan hieno debyyttilevy vuodelta 2002 nyt ekaa kertaa ikinä vinyylinä, rajoitettu 240 kpl:n painos kera liitteen.

Cisse Häkkinen: Summer Party
Cissen toinen soololevy vuodelta 1979 jota harvakseltaan liikkuu enää käytettynä. Rummuissa Ronnie Österberg ja kitaroinnissa Ile Kallio, rajoitettu 240 kpl:n painos.

Peer Günt: Backseat
Punaisella värivinyylillä ja kuvapusseilla varustettu herkkupala tästä "isoimmasta" levystä (vuodelta 1986) minkä Peer Günt aikoinaan teki. Rajoitettu 240 kpl:n painos joten oleppa vikkelänä jos tämän haluat!Muut ennakkomyyntiin tällä viikolla saatetut ovat seuraavat:
Roger Waters: Us+them - Live in Amsterdam june 2018 (2.10.)
Pimeys: Muut on jo menneet (11.9.)
Johnny Cash: Complete Mercury albums 1986-1991
Johnny Cash: Water from the wells of home
+muutama muu, elikkä Cash kokoelmaboksia ja muutama uudelleenjulk. 26.6.
Free Nationals: Free Nationals (26.6.)
Luonteri Surf: Live Berlin 89 (21.8.)
Paul McCartney: Flaming pie (31.7.)
Stray Kids: Go live (26.6.)
Blue Öyster Cult: Fire of unknown origin (10.7.)
Funkdoobiest: Brothas doobie (17.7.)
Joe Satriani: Live in Tokyo (17.7.)
Real McKenzies: Beer and loathing (3.7.)
Deep Purple: Throw my bones / Man alive 10" (17.7.)


5. Ja joopa-joo tarjouksissa löytyy myös! Muistutetaan taas kerran mielettömästä vinyylitarjouksestamme jossa löytyypi liki 3000 vinyyliä nauruhinnoin. Jos levyt bändeiltä tahi artisteilta kuten Led Zeppelin, Doors, Pink Floyd, Black Sabbath, David Bowie, Nick Cave tai Neil Young kiinnostelee niin nyt näitä saa OIKEESTI halavalla.
Samaisesta tarjouslistasta Äxän tyypit on koostaneet sinulle top-20 listojaan ostoksiasi helpottamaan:
Kuopion Jarno iskee rytmimusiikin suoneen: on soulia on rappia, on kuubailua on monen monta mukavaa!
Tampereen Ari joka toteaa listastaan näin:
"Tässä omia kovia suosikkejani valikoimasta! Listauksessa enemmän muinaista 80-luvun “New Wave” -musiikkia, mutta muutama muu pakollinen valinta myös oli pakko laittaa"
Petteri, tuo Äxän logistiikan ylipappi pakotettiin myös tekemään markkinointia ja hänen listansa on ns best-of -osastoa genreen katsomatta.
Lahden Lauri lähti lomille ja jätti jälkeensä miellyttävän tunnelman lisäksi mehevän listan klassikkolevyistä.


6. Vielä kun todetaan että juhannus on siis "ihan huulilla" niin alkaa olla tämän viikon pelailut kasassa. Torstai ollaan vielä normaalisti auki mutta sitten välillä perjantai-sunnuntai on joka Äxän säpit tuplalukossa. Paitsi nettikauppa lutkuttaa toki menemään totuttuun tapaan. Ei muuta kuin mitä parhainta juhannusta sinulle ja sinun läheisillesi uu jeah!