Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Stam1nan Hyrden kirja bundleineen ennakkotilattavissa, voi veljet ja siskot! Ja uusi Michael Monroe kaupoissa, rock on!

Noniin. Nyt ammutaan kovilla, ei siis edes puolikovilla kuten Äxän "touhuissa" normaalisti, sillä Stam1na-orkesterin Antti "Hyrde" Hyyrynen julkaisee esikoisromaaninsa ja sitä voipi tästä hetkestä alkaen ennakkotilailla meitin verkkokaupasta mitä helpoimmin keinoin. Muutama klikkaus ja kirjanen onpi sinulle ns. "korvamerkitty". Merkittävä juttu on myös se, että kirjan kylkeen voit ostella Hyrden nimmaroiman hienon valokuvan (koko tarkalleen 13x19cm) tahi vielä lisäksi kangaspussukan, jossa kanniskella esim. palanpainikkeita tahi muita elämälle tuikitarpeellisiä vehkeitä, kuten levykäisiä. Ko. bundlevehkeet tulevat olemaan tietysti rajoitettuja painoksia, joten vaikka kirja ilmestyykin vasta ensi vuoden puolella, kannattaa nämä erikoiskamat hoidella ennakkoon haltuun jo nyt. Lisäksi Stam1nan moderni kotimaisen metallin klassikko Uudet kymmenen käskyä saa komean uuden elämän tuplavinyyliuusintajulkaisun muodossa! Levyn biisien lisäksi mukaan on isketty ihanat bonusrallit ai että! UKK:n julkaisu 5.12.

Levykäisten uutuusmarkkinoillakin kuhisee kuin konsanaan muurahaispesässä (näihin äxäläiset yleensä ns. pikkupäissään kesäisin istuskelee mutta kerrotaan siitä myöhemmin lisää) nimittäin perjantaina 18.10. myyntiin tykitellään mm. uutta Michael Monroeta (vielä jokuset kipaleet kera nimmarifoton, "se" vain Äxästä!), Mariskan samannimistä albumia, ruotsipunkkia Refusedin malliin ja Alter Bridgen kuuma uutuus Walk the Sky. Sovi ei myöskään unohtaa, että Pariisin Kevään Astronautti-ihanuutta saa ensimmäistä kertaa maailmassa nyt myös vinyylimuodossa, tämä läpinäkyvä vinyyli vain Äxästä oujes! Ja tästä vielä loput supervinkit uutuusperjantain antimista:

Tulevaisuudessa levykäistulva ei todellakaan ole vähentymässä ja uutuuksia sekä uusintajulkaisuja onpi tiedossa taas mielettömät määrät. Tässä vain murto-osa "niistä":

Jos naamat kiinnostelee, niin äxäläisten uunituoreita ns. naamalistoja on taasen tarjolla vaikka minkälaista, katsokaas mitä tällä kertaa suositellaan ja mehustellaan:

Lopuksi kohupaljastus Äxän toisen perustajajäsenen hämäräperäisestä koulutustaustasta:

Merkonomin tutkinto. Viime aikoina on jostain syystä Äxän suuntaan esitetty kysymyksiä siitä, pitääkö paikkaansa se väite, että muhkeapäinen Toimitusjohtajamme on OIKEASTI suorittanut Merkonomin koulutuksensa petkuttamalla eli ns hujestamalla. Vastaamme tähän käsi sydämellä: Asia todellakin on näin! Röyhkeä johtajamme turvautui kepulikonsteihin jo nuorella iällä ja kuullun mukaan koulunkäynti "ei kiinnostanut vittuakaan". Mutta miten tämä petkutus tapahtui, siitä kerromme teille tässä ja nyt:
Tuohon maailman aikaan Kuopion Kauppaoppilaitoksella ei ollut järin valvottua osallistumispakkoa tunneille ja tätä epäkohtaa isopäinen kikkarapäämme käytti häikäilemättömästi hyväkseen - joka päivä kouluun saavuttiin 1-2 tuntia myöhässä ja senkin päälle mentiin yleensä kahvioon notkumaan tahikka pihalle tupakkia polttelemaan. Ruokatunnille hän kuullun mukaan kuitenkin saapui aina hyvissä ajoin. Samaan tapaan päivää typistettiin toisesta päästä, eli Jyri luikki karkuun jokunen tunti ennen oppivelvoitteen päättymistä MUTTA eduksi luettakoon se, että nämä tunnit hän käytti parhaalla mahdollisella tavalla: Pyörimällä paikallisessa levykaupassa ja tuhlaamalla kaikki (pimeällä kioskityöllä ansaitsemansa) rahulit levykäisiin. Äkkinäinen voisi luulla että tämä kahviossa lorviminen ja jatkuvat poissaolot koituisivat ongelmaksi kokeista selviämiseen ja tämän myötä Merkonomin tutkinnon suorittamiseen. Mutta näin ei käynyt koska nuori Jyri oli hieman yllättäen lahjakas (vaikea uskoa) tietyissä "aineissa" ja nämä meni läpi kuin vesi hanhuliinin selästä. Mutta ne aineet joissa hän oli surkea tahi umpisurkea (näitä oli lukuisia), astuu tämä paljon kyselyjä kerännyt petkutus kehiin: Hän oli kuullut että osa koulun opettajista oli laiskanlivakoita ja heitä ei haluttanut alkaa tehdä joka vuosi uusia koetehtäviä (ymmärrettävää) vaan he vetivät vuosi toisensa jälkeen copy-pastella samat kokeet kaikille oppilaille. Kuin sattumalta, tulevan johtajamme yläluokalla oli sopivasti hänen toverinsa ja tämä ystävä oli suuri arkistoinnin ystävä - häneltä löytyi KAIKKI edellisten vuosien kokeet ja hän lahjoitti ne Jyrille ns "sopivaan hintaan". Tämän neronleimauksen myötä mm Ruotsin kokeista alkoikin napsahdella vallan siedettäviä numeroita ja huhujen mukaan Jyrin pitikin "jarrutella" itseään etteivät epäilykset heräisi sillä miten mies joka ei ikinä edes vaivaudu paikalle, ja joka ei juurikaan osaa muodostaa lausetta ruotsiksi, repii täysiä pisteitä joka kokeesta?
Tällä tavoin, tuleva suuri Johtajamme, selvisi luokalta aina seuraavalla ja lopulta suoritti Merkonomin tutkintonsa amen.
Tämän paljastuksen myötä meille herää kysymys, pitäisikö opetushallinnon tahikka jopa ministeriön puuttua tähän peliin ja riistää Jyrin Merkonomin tutkinto (sekä hänelle niin rakas tupsulakki) sillä eihän tällainen peli voi vedellä! Vai voiko, siitä kerromme lisää ensi kerralla...