Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Ihania äxclusiivisia julkaisuja kuten Dave Lindholm, Mayhem ja Diablo. Lisäksi mm. Nick Caven uutuus. Päänvaivaa aiheuttavi Postin lakko. Siinä tämän blogin päärakennusainekset!

Tervehdys rakkaat pökälemestarit! Ennen kuin siirrytään uunituoreuksiin elikkäs viikon uusiin julkaisuihin, muistutetaanpas teitä näistä 8.11. alkaen saannillaan olevista mahdikkaista vehkeistä, joita saapi vain ja ainoastaan meiltä Äxästä aamen:

Ja viimeisenä muttei todellakaan vähäisimpänä kolme kovaa kotimaista:

Laskettiin hetki sitten ennakkotilausten armoille Kotiteollisuuden Eevan perintö -levykäinen, joka siis nyt saatavilla vinyylinä ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa! Kyseessä rajoitettu 300 kpl:een käsinnumeroitu painos huh huh! Samaan syssyyn paukutetaan ennakkotilattavaksi odotettu vinyyliuusintapainos Juice Leskisen klassikkojoululevystä Kuusessa ollaan sekä eräs suomipunkin kulmakivistä, nimittäin Problemsin Katupoikia, joka julkaistaan vinyylinä ekaa kertaa sitten 80-luvun. Nämäkin käsinnumeroituja rajoitettuja painoksia uumama!

Ja sitten vuoroon uutuuttaan kiiltävät levykäisetä elikkäs terävimpänä kärkenä siellä vilkkuupi Nick Caven hieno tuplalevy Ghosteen, jonka perässä hiihtelevät esim. Slayerin viimeiseltä rundilta julkaistu livealbumi, Blind Guardian kera Twilight Orchestran, Suvi Teräsniskan toinen tribuuttilevy Yölle (kera vain Äxästä saatavan nimmarivalokuvan!) sekä Laura Voutilaisen joululevykäinen. Huomioi myös havaintoelimilläsi 22-Pistepirkkojen klassikko Rumble City La La Land ekaa kertaa vinyylinä, FKA Twigsin uutukainen sekä ex-Nightwish ja -Sonata Arctica -tyyppien The Dark Element -projektin kakkosalbumi.

Tulevia uutuuslevykäisiä ja uusintajulkaisuja, niitähän on aina tarjolla enempivähempi mielettömät määrät, ja tässä vain pintaraapaisu "niihin" mitä viime aikoina ollaan tarjolle saatettu:

****

Bodomia pöytään täyslaidallisen verran!

Children Of Bodom julkisti äskettäin, että 15.12. Helsingin Jäähallissa vedettävä show tulee olemaan bändin nykymuotoisen kokoonpanon viimeinen keikka. Kannattaa siis hoidella ko. konserttilipare haltuun, jos tämän kokoonpanon "grande finalen" haluat näkö- ja muilla elimilläsi todistaa. Bodomiin liittyen meillä onkin käynnissä nyt kaksi eri arvontaa:

  1. Voita liput Bodomin keikalle Seinäjoelle, Ouluun, Tornioon, Tampereelle tahi Turkuun - arvotaan kaksi lippupakettia (voittaja + avec) ja skaba päättyy 22.11.
  2. Voita Bodomin ihkaensimmäinen cd-sinkku! Arvonta päättyy 1.12.

Kaikessa kilpailujen tuoksinassa kannattaa myös hiljentyä hetkeksi ja naksia Bodomin kaksi ekaa älppäriä ennakkotilauksiin. Niistä löytyy ihanasti bonusbiisejä ja värinkin voit valita perusmustan tahi "toisen" väliltä! Tästä Something Wild ja tästä Hatebreeder haltuun!

Isukinpäivähän häämöttää ihan nurkan takana ja päivämäärää 10.11. silmällä pitäen onkin Jyväskylän Äxän Anne laatinut vinkkilistan vehkeistä, joista moni isä voipi tänä vuonna olla tyytyväinen.

Kasarimeiningin ystäville on tiedossa herkkuhetkiä viikonloppuna 8.-9.11. kun Yle Live ja Areena esittävät konsertteja ja dokumentteja hittibändeistä Duran Duranista, Culture Clubista, Brosista ja Bananaramasta. Minun musiikkini -sarjan viidennessä osassa 12.11. onpi vuorossa CMX:n A.W. Yrjänä.

Lopuksi Jobin postia (pun intended, todellakin!):

Posti ja sen lakko. Tänään sitten tuli vääränlaista painetta nivusissa aiheuttava ilmoitus siitä, että Postin lakko toteutuu ja se aiheuttaa ikäviä haasteita eritoten meidän cd-levykäisten toimituksissa. Cd-levythän on tapana laitella meiltä kirjeenä teille kotiinne mutta tästä hetkestä lähtien (ainakin sinne saakka kun lakko loppuu) kaikki cd-lähetykset pistellään tulemaan teille pakettina. Tällöin pystytään varmistamaan nopeampi toimitus ja samoin paketissa on lähetystunnus jos nyt sattuu että paketti lähtee seilaamaan ihan minne sattuu. Postista on ilmoitettu että myös paketeissa voi olla pieniä viiveitä mutta tilanne ei ole lähimainkaan niin paha kuin kirjeissä - niistähän joku totesi että "jos laitat perjantaina kirjepostia menemään, voi olla että on perillä vasta ensi vuonna". Kirjeistä luopuessamme jouduimme nostamaan cd-lähetysten postikuluja 2 eurolla joten ne lähetykset kustantaa lakon ollessa päällä 4,99 eur kipale. Muitten lähetysten hintoihin ei olla nyvitty eli ne lutkuttaa menemään vanhaan malliin. Halutaan myös muistuttaa että KAIKKI noutovaraukset (eli tilaat vehkeet netistä ja noudat haluamastasi myymälästä) maksaa edelleen pyöryläiset 0 euroa.
Itse lakosta pitää sanoa vielä sen verran että suht' vittumaiseen saumaan tämä sattuu kyllä. Black Fridayt ja joulut tulla jolokottaa ja Äxän päässä nämä kaksi kuukautta ovat vuoden kiireisimmät ja sitä myötä kaupallisesti parhaat. Samaan aikaan voidaan todeta että ymmärretään täysin että Postin duunariosasto ei niele kaikkea mitä heille syötetään - ei toki tiedetä mistä kaikesta tässä lakkoillaan mutta jos tässä on (kuten mediat kertovat) kyse siitä että työehtosopimusta vaihdetaan lennosta toiseen, niin ymmärretään aika hyvin että se ns vituttaa ja ihan kunnolla. Toisaalta taas maailma muuttuu eritoten kirjelähetyksissä ja se on bisneksenä aivan peräreikuliinista ja "sitä" ei kukaan halua omalle kontolleen hoidettavaksi. Ei ole helppo yhtälö tämä ja onneks meidän Äxäläisten ei tarttekaan olla ratkaisemassa tätä vaan voidaan keskittyä ns elämän olennaisuuksiin eli;

  1. Levykäisten myyntiin
  2. Kosanderin repimiseen
  3. Genitaalien raplailuun

Nämä kolme faktaa eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa että seuraavan parin viikon aikana on viivästyksiä toimituksissamme ja siitä ollaan ihan emä pahoillamme. Toki myös toivomme että osapuolet pääsisivät mahd pian kaikkia osapuolia miellyttävään ja sopuisaan ratkaisuun. Voisiko ratkaisu löytyä levykäiset/kosanderi/genitaali -akselilta, siihen emme ota kantaa mutta lähtökohtaisesti voimme suositella näitä kaikkia. Kiitos sekä kuulemiin.