Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Muumi-vinyylejä, Belzebubsia, Evelinaa ja levykauppiaaksi hakemista!

Pari päivää sitten julkistettiin avoin haku Kuopion Äxän Maijan työn jatkajaksi elikkäs levykauppiaan pesti Savossa olisi piakkoin vapautumassa. Vapaamuotoiset hakemukset voipi lähetellä sähköpostitse osoitteeseen jyri at levykauppax piste fi. Sen haluamme sanoa, että Maija on vastannut ja pitänyt huolta Kuopion Äxästä mielettömän hienosti, hänen paikkaamisensa ei tule olemaan todellakaan helppoa. Mutta samaan aikaan tuleva levykauppias pääsee valmiin herkkupöydän ääreen jonka Maija on sinulle kattanut! Ja HUOM, liiketilaa on myös mahdollista laajentaa jos sinulla on suuuuuuria ajatuksia mitä kaikkea Kuopion Äxä voisikaan tulevaisuudessa olla.

Hakuaika levykauppiaaksi päättyypi 1.3. ja sen jälkeen kutsutaan 5-10 valittua haastatteluun ja uusi levykauppias pyritään valitsemaan 15.3. mennessä. Täältä voit vielä lukea ns. pidemmän kaavan mukaan mistä tässä hakuprosessissa on kyse.

Ennen ns. päivän epistolaan siirtymistä nostetaan esille aikasta mielenkiintoinen juttu, nimittäin uuden Muumilaakso-sarjan myötä julkaistaan myös soundtrack-levykäinen, jota onpi saannillaan myös komeina kuvavinyyleinä - joko yksittäin tai kaikki kerralla. Otahan tästä haltuun nämä tulevat keräilyharvinaisuudet:

Punainen | Vihreä | Pinkki | Sininen | Kaikki neljä

Tämän viikon uutuuksissa ollaan monenlaisten kysymysten äärellä:

Klassikkokysymystä "Ollako vai eikö olla?" vaikuttaa Dream Theater pohtivan uuden Distance Over Time -levynsä kansikuvassa. Soittaako Evelina hätänumeroon uuden SOS-levynsä kansikuvassa? Kuka on piirtänyt Gary Glark Jr:n uuden levykäisen kannen? Miksi M:llä on oranssi paituli? Ketkä artistit Iskelmägaala 2019 -kattauksesta puuttuvat levyn kannesta? Entä mikä toinen Swallow The Sun -albumi julkaistaan vinyylinä Plague Of Butterfliesin lisäksi? Kumpi ns. tulokkaista on kovempi, tanskalainen stoner-jyystäjä Demon Head vai kotimainen progemetallikombo Wheel? Näistä useimpiin sekä moniin muihin kallon sisäpintoja raavituttaviin kysymyksiin saat vastauksia em. linkkejä naksimalla sekä yleisesti verkkokauppaamme selaamalla ja levykäisiä ostoskoriin naksimalla.

Evelina muuten esiintyy tänään 22.2. Helsingin Forumissa sekä tapaa fanejaan ja paikalla myös levymyyntiä. Elikkäs sieltä nimmarit haltuun vaikka tähän vinyyliin, jota saapi vain Äxästä!

Uutuuksiahan tulee hyllyihimme joka perjantai ja tässä tärppilistaa mitä tulevien viikkojen ja kuukausien aikana on odotettavissa eli valitut palat viimeksi lisätyistä ennakkotilattavista uutuuksista:

Erityismaininta tällä viikolla mystiselle Belzebubs-orkesterille, joka on inspiroitu JP Ahosen samannimisen sarjakuvan pohjalta kokonaisen albumin muotoon mustanpuhuvaa metallia. Vain Äxästä saapi levystä sadan kipaleen kirkkaanväristä vinyyliä sekä bundleja, joissa voit valita spesupaitulin, 128-sivuisen sarjakuvakirjan tahi molemmat.

Ja vastaavasti uusintajulkaisujen tiimoilta tästä näppärät tärpit lähitulevaisuutta ajatellen:

Käynnissä mieletön Bodom-skaba sekä muita hienoja arvontoja!

Ehkä kovin koskaan Äxässä toteutettu kilpailu laiteltiin tässä hetki sitten käyntiin elikkäs homman nimi on seuraava: ennakkotilaa tahi -varaa Children Of Bodomin uusi Hexed-levykäinen Äxästä 7.3. mennessä ja osallistut arvontaan, jossa on palkintona kahden hengen matka 19.4. New Yorkiin bändin keikalle! Jos sekä Bodom että matkailu ovat ns. kiihokkeitasi, tässä on elämäsi tilaisuus yhdistää nämä kaksi intohimon kohdetta.

Pari muutakin kiveksenkovaa arvontaa pykäiltiin kasaan vastikään eli ennakkotilaamalla Lauri Tähkän, Samuli Putron tahi Battle Beastin tulevia levykäisiä osallistuu myös heidän tulevien keikkojensa lippuarvontaan. Ja juuri ennen blogin taittoon menoa saatiin korvanappiin tieto, että myös Devin Townsendin loppuunmyydyille keikoille (Helsingin Savoy-teatteri) voipi voittaa lippuja, jos tilaa tulevan Empath-levyn meiltä ennakkoon 22.3. mennessä. Tarkemmat ohjeet kaikkiin näihin mahtiskaboihin löydät em. linkeistä!

Osallistu Bodom-kisaan kuvaa klikkaamalla!

Loppuun vielä kevennys herra Putrolta elikkä mietteitä tulevan levyn tiimoilta:

"Levyjen julkaiseminen on perseestä. Niiden tekeminen saattaa olla mukavaa, mutta useimmiten sekin on perseestä. Aina on joku naputtamassa jostain. Useimmiten puuttuu single ja jos single sattuu olemaan sen soundia pitää vähän ruuvata tai tekstiä pitää vähän korjata tai miksausta pitää vähän jumpata. Aina pitää tehdä jotain. Ikinä ei ole hyvä. Sitten kun levy saadaan valmiiksi se täytyy julkaista ja siitäkö se säätäminen vasta alkaakin. Ensin julkaistaan niitä singlejä ja eihän ne missään radioissa soi ja kaikilla tulee paha mieli. Ruvetaan syyttelemään kuka ketäkin. Levy-yhtiö tuottajaa, tuottaja biisiä ja artisti levy-yhtiötä. Pidetään palavereja joiden lopputuloksena päätetään uskoa albumiin ja ruvetaan tekemään kansia ja oheistuotteita. Vittu mikä karuselli siinä sitten pyörähtää. Ympärillä oma henkilökohtainen elämä romahtaa ja mailit paukkuu. Jokaisessa niistä pyydetään jotain. Haastatteluja pitää tehdä ja valokuvia otetaan. Aamulla työnnät pääsi lumihankeen ja pidät sitä siellä minuutin, jotta saisit turvotuksen laskemaan. Taksin takapenkillä sanot, että ihan flunssalääkeitä vaan kun kuski ihmettelee miksi kyyryssä niiskutat liikennevaloissa. Lopulta albumi julkaistaan muutamassa jäljellä olevassa levyliikkeessä, se floppaa Spotify-listoilla, koska olet viisikymppinen mutisija ja joku saatanan kriitikko murskaa sen valtakunnan suurimmassa julkaisussa, niin että et kehtaa mennä edes lähikauppaan kahteen viikkoon. Levyjen julkaiseminen on perseestä."

- Samuli Putro 2019