Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Children Of Bodom Record Store Dayna mielisairaalassa - vai miten kaikki lopulta menikään?!

Äxclusiivinen sininen vinyyli, vain Äxästä, 300 kpl:een painos!

Moikka pötkyläiset! Perjantaina 8.3. onpi ilon ja juhlan päivä kun Children Of Bodom julkistelee odotetun Hexed-levykäisen. Levyn "äxclusiivista" sinistä vinyyliä onpi vielä rippeet jäljellä eli jos sitä himoat kokoelmiisi, on aika toiminnan nyt! Hexedin kaikkia versioita löydät heti perjantaiaamulla kaikista Levykauppa Äxistä!

Sitten muistutusta asioista, jotka koskevat etenkin vinyylinrakastajia sekä -hiplaajia, mutta myös pääosaa muusta ihmiskunnasta: vuotuinen levykauppapäivä elikkäs Record Store Day juhlitaan lauantaina 13.4. ja pikkuhiljaa onpi alkanut tihkumaan tietoja kyseiseen päivään liittyvistä erikoisherkuista elikkäs spesuvinyyleistä, joita ei myydä ennakkoon mutta joita onpi sitten RSD-lauantaina tarjolla levykaupoissa ahnaitten fanien ja keräilijöiden hamuttavina. Täältä viralliselta RSD-sivulta näet mitä mahdollisia julkaisuja olisi tiedossa ja mehän laitellaan sitten tässä "jossain vaiheessa" omaakin listaa verkkokauppaamme näkyville kunhan asiasta on palaveerattu johtoryhmässä kera kosanderin ja elostelun.

Tänä vuonna otetaan kuitenkin ns. oikeus omiin käsiin ja paukutetaan muutamat vinyylit julkaisuun juurikin RSD-lauantaille, MUTTA niitä voit myös tilailla ennakkoon! Kyseessä vain Äxästä saatavat vinyyliversiot näistä herkkupaloista:

Lisäksi paljastetaan mieletön julkaisu-uutinen elikkäs Stam1nan ihan ekasta virallisesta cd-sinkusta painetaan vain 500 kipaleen seiskatuumainen vinyyli, jota saapi sitten vain Äxistä RSD-lauantaina 13.4. Tätä seiskaa ei voi varata eikä muutenkaan puljailla etukäteen ns. hansikkaaseen, vaan levykäinen on ihan itse tultava ostelemaan Äxästä. Koskapa vinyylien painaminen ei nykyään ole mitään "käden käänteessä -hommaa", voipi olla ihan nippa nappa, että saadaan nämä seiskat kaupoille juurikin Record Store Daylle. Jollei saada niin voitte täysin syyttää siitä Äxän istuvaa johtoa, joka suuruudenhulluuksissaan on tämmöisiä julkaisuprojekteja mennyt edistämään!

Kadonneet kolme sanaa -single oli Stam1nan ensimmäinen virallinen julkaisu, joka julkaistiin alunperin 26.1.2005. Seiskatuumaisen b-puolella kuullaan debyyttialbumilta tipahtanut Pyhä yksinkertaisuus, jota ei ole julkaistu virallisesti missään muualla kuin alkuperäisellä 1000 kappaleen CD-singlepainoksella. Audioraita on remasteroitu alkuperäisistä miksauksista Mika Jussilan toimesta.

Kotimaisista RSD-julkaisuista vinkkinä J. Karjalaisen vinyyliuusinta Et ole yksin -levykäisestä. Tämä siis ns. oikea RSD-julkaisu eli ei ennakkotilauksia tai -varauksia vaan tulkaahan paikan päälle levykauppaan "se" noukkimaan haltuun.

Perjantain 8.3. uutuuslevyjä kärkijoukoissa Bodomin mukana mellastavat mm. Maija Vilkkumaan tuplakokoelma, Foalsin uutukainen, Kate Bushin harvinaisuuksia ja klassikoita sisältävä The Other Side -paketti sekä Mikael Gabrielin ja Mercedes Bentson kirjat.

Ennakkotilattavia uutuuksia onpi lisäilty taas mielettömät määrät ja tässä niistä täsmätärpit:

Ja samat vinkkailut uusintajulkaisujen suhteen tästä näin:

Perinteiset Yle Live / Areena -vinkit tarjoavat tällä viikolla Scandinavian Music Groupin viimevuotisen Ruisrock-keikan - 8.3. alkaen - sekä Sir Elton Johnin kunniaksi järjestetty juhlagaala tammikuulta 2018, jossa esiintyivät mm. Lady Gaga ja Ed Sheeran - 9.3. alkaen.

Lopuksi muistutus mielestä sekä sen hauraudesta:

Jyrin jouduttua mielisairaalaan (syksyllä 2011) Levykauppa Äx oli uuden, haastavan tilanteen edessä. Tähän saakka firmaa oli luotsannut liki 15 vuoden ajan yksi ja sama mies mutta nyt jonkun muun oli otettava vastuu yrityksen pyörittämisestä sekä sen tulevaisuudesta.

Uusi seisova johto ei ollut ensi alkuun edes tietoinen missä Jyri luuraa joten he tekivät ainoan teon mikä tuossa tilanteessa on järkevää:

He varasivat Helsingin Sanomien NYT-liitteestä kokosivun ilmoituspaikan ja kyselivät tässä mainoksessa suureellisin otsikoin "Oletteko nähneet Toimitusjohtajaamme, häntä kaivattaisiin työmaalla". Katoamisilmoituksessa oli mukana myös suuri joukko Suomen eturivin artisteja sillä samalla toki mainostettiin tulevia uutuusjulkaisuja ja täten myös levy-yhtiöt osallistuivat (osittain tietämättään) massiivisen katoamisilmoituksen kampanjakuluihin. Ilmoitus ei johtanut Jyrin löytymiseen mutta kauppa sentään kävi!

Viimein "mielisairaalakomennus" tuli myös uuden johdon tietoon ja ensi töikseen he päättivät ottaa selvää Levykauppa Äxän organisaatiorakenteesta - hyvin nopeasti kävi ilmi että koko organisaatiota ei ollut lainkaan olemassa! Oli vain Jyri ja hänen muhkea päänsä joka oli täynnä tietoa ja tätä tietoa ei nyt saatu ulos sillä hän oli lukkojen takana, lepositeissä ja erittäin kovissa lääkkeissä. Miten tästä hankalasta tilanteesta selvittäisiin? Siitä kerromme lisää seuraavalla kerralla.