Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

Uusi Esa Pulliainen, Agentseja, Razzlea, BTS, Hassisen Kone ja Irwin!

Näin hommat menee tällä viikolla:
1. Saatiin ennakkomyyntiin Esa Pulliaisen/Mr Breathlessin Happy Rokkerol 10-tuumainen vinyyli-eepee. Tätä erikoisherkkua julkaistaan koko maapallukkaan vain 500 kpl joten on aika toiminnan. Tätä saat vain Äxästä, näin se on. Samaan syssyyn pistettiin ennakkomyyntiin vähintäänkin legendaarinen Topi Sorsakoski & Agents -levy eli In Beat ja vielä punaisella vinyylillä, tämän painos rajoitettu 340 kpl.
Ja tästä Agents -hommat vasta alkaa: Tällä viikolla julkaistaan kaksi huikeaa Agents -albumia joita ei ole koskaan aikaisemmin vinyylinä saanutkaan - Is Back ja Is More. Molemmissa näissä vokaaleissa Jorma Kääriäinen joten tunnetasot kaikki muut tasot mukaanlukien ovat kunnossa. Näitä siis joka Äxässä haettavissa än yy tee nyt!2. BTS: MAP OF THE SOUL : 7 ~ THE JOURNEY
BTS:n uusi 7.8.2020 julkaistava levy tuli juuri ennakkomyyntiin ja tästähän on saatavilla aivan mieletön määrä versiota:3. Razzle - Hanoi Rocks Legendan tarina Ari Väntäsen kirjoittamana saa julkaisunsa elokuussa. Lue täältä kirjailija Ari Väntäsen tarinointia kirjaan liittyen.
Ja tokihan tähänkin saatiin mukaan leivottua kunnon bundleherkut: On Razzle -paitaa sekä kangaskassia (ja innoikkaimmille kaikki samassa paketissa) mutta se on selvää että näitä myydään vain ns "samassa mällissä" kirjan kanssa. Tästä ennakkotilaamaan, paitoja ja kasseja luonnollisesti rajattu määrä.4. Viikon muut uutuudet pysyvät myös kivasti nostalgiaa hönkivisssä tunnelmissa. Hassisen Koneen levyt Täältä Tullaan Venäjä, Rumat Sävelet ja Harsoinen Teräs ovat nyt joka Äxässä haettavissa. Vielä on pienoiset määrät värivinyylejä näistä tarjolla mutta vähiin käy!

Lippo-osastolla puhutaan myös aikamoisesta kolmikosta:
Irwin Goodman: Ei tippa tapa (näitä harvakseltaan enää näkee priimakuntoisina, yleensä pienessä ja isossa kosanderissa on runkuteltu levy tärviölle)
Seija Simola: Seija (Seijan hienon hieno levy, todella harvoin käytettynä käypi tätä näin)
Kotiteollisuus: Kuolleen kukan nimi (eka kertaa vinskana ikinä, ja tuplavinyyli avattavilla kansilla uuh).


Ja muut viikon uutuudet ovat seuraavat:
Norah Jones: Pick Me Up Off the Floor
Stargazery: Constellation
Ne Luumäet: Ne Luumäet
Liam Gallagher: Mtv Unplugged
Hank Von Hell: Dead
Mando Diao: I Solnedgången
Smackbound: 20/205. Ennakkomyyntiin turahti lisäksi Kari Tapion Klabbi eli Karin ns toinen soololevy vähän laskutavasta riippuen. Oli miten oli niin tämä nyt tilattavissa ja VAIN 100 kpl:n painos tästä. Irwiniä myös lisää sillä Irwinismi on tosiasia!


Muut viikon aikana ennakkohon laitellut:

MKDMSK: MKDMSK (31.7.)
In Flames: Clayman (28.8.)
Ahab: Live prey (26.6.)
Emperor: Wrath of the tyrant (7.8.)
Kairon; IRSE!: Polysomn (11.9.)
Domination Black:Judgement IV (17.7.)
Adam Lamber: Velvet LP (26.6.)
Varoitus: Helvetin hardcore (3.7.)
Aleister Crowley: The black magic masters (26.6.)
Jayhawks: xoxo (10.7.)
Junius: Vol.1 (24.7.)
Junius: The martyrdom of a catastrophist (24.7.)
Soundtrack: Star Wars - Shadows of the empire (original game soundtrack) (7.8.)6. Käytetyissäkin kuhistaan, vinyylipuolelle eritoten ollaan lisäilty artisteja kuten Cure, Duran Duran, New Order, Lynyrd skynyrd, Juice Leskinen, Pink Floyd, Yes ja Who. Ja täältä taas näet kaikki viikon aikana lisätyt mustat pyöryläiset levykäiset.

7. C-kaseteista on se todettava että kauppa käy niissä kuumanana kuin hellankoukku - osissa käy painokset vähän vähiin mutta elkääs huoliko, lisää kyllä saadaan jahka saadaan tänne pohjolaan lisää kasettinauhaa joka näyttää olevan loppu vähän sieltä sun täältä. Ja tästä näin katsomaan mitä kaikkea kasetteja sitä olikaan saannillaan!

8. Äxän noutopiste Musiikkimuseo Famen tiloihin!

Ollaan jo useamman vuoden viritelty sellasta aatosta että olispa ihanata päästäs aukasemaan jonnekin "ei niin Äxämäiseen" tilaan noutopiste, eli sellanen paikka josta voisi haeskella kaikki Äxästä tilatut vehkeet ilman erillisiä postikuluja. Ja nyt sellanen tapahtuu kun aukastaan maapallukan ensimmäinen Äxän noutopiste Musiikkimuseo Famen tiloihin Pasilan Triplaan ou jeah! Samassa rytäkässä, heti juhannuksen jälkeen, Fame aukaisee myös piskuisen levykaupan museokaupan tiloihinsa jonka muutaman sadan valikoima koostuu täysin kotimaisista vinyyleistä. Meillä toki rasvaiset näppimme pelissä valikoiman suhteen! Nämä noutovaraukset on ollu jo yli vuosikymmenen ihan megatärkeitä Äxälle ja ne tuokin rapiat 30 % meidän liikevaihtuliinista joten ei tässä mistään pelleilyhommista puhuta kun "niistä" puhutaan. Oletus on että moni teistä alkaapi ajatella että "prkl voiskohan tuollanen noutopiste olla esim Rovaniemellä tahikka Iisalmessa" ja vastaus siihen on että mikspä ei joskus voisi ollakkin, mutta lähetään nyt tällä Musiikkimuseo Famen setillä liikenteeseen. Ja JOS meiltä kysyttäs että mikä olis unelmien noutopiste (heti Famen jälkeen) paikka olisi tietysti alkkomahoolituotteiden suomen jakelusta vastaava Alko! Mikä olisi kovempaa kun hakea isoin pullo kosanderia uudella slayerillä rankan työviikon jälkeen huh-huh, ei juuri mikään. Mutta pitäydytään nyt Famessa sillä yksi merkittävä erikoisominaisuus tässä noutopisteessä on: Kyseisissä tiloissa toimii myös ravintola jonka hanoista valutellaan monenlaista herkkua niin tämähän tulee mahdollistamaan jatkossa sen, että samalla kun haet Äxän levykäislähetyksen niin voit huitaista tuopposen huikalla naamaan jos siltä sattuu tuntumaan. Huom, JOS sattuu! Tämä Famen noutopiste alkaa toimimaan siis ensi viikon torstaista alkaen ja siitä hetkestä eteenpäin voit tehdä varauksia sieltä noudettavaksi. Laitellaan vielä lisää koordinaatteja asian suhteen kun kaikki tarvittava on valmiina.


Näillä eväin tähän viikkoon ja eväistä tämä ei nyt jää kiinni jes!