Levykauppa Äx - Ihminen on muutakin kuin pökäleautomaatti

ABBA, tuo nuorison villitsijä on täällä taas! Lisäksi mm. Maijasen Pavea, Porcupine Treetä, Mokoma-kahvia, Lasten Hautausmaata ja Juha Tapion jouluvinyyliä - näistä on maukas keitos saatu aikaan!

Ja pikimmittä puheitta tämän viikon uutuuksiin silvunplee kuten Äxän keskusvaraston koijarit tapaavat sanoa:

Ruotsin maalta kuuluu tuttu laulanta kun ABBAlta tulee uusi albumi ensimmäistä kertaa neljäänkymmeneen vuoteen! Tänään julkaistu albumi kantaa nimeä Voyage ja teoksesta on julkaistu ennakkoon jo kaksi kappaletta joista videot voit käydä katsomassa täältä. Levy tulee formaateissa CD, CD-box, musta vinyyli sekä lämpimiä saundeja loppuvuoteen tarjoaa kasetti! Tänään 5.11. saadaan myös levyn kunniaksi päätökseen ABBA-kilpailu, jonka palkinto on liput konserttiin Lontoossa 28.5! Osallistuu siis "siihen" kun vielä ehdit!

Ensi kertaa saatiin myös vinyylinä Paven hieno Kaikki Nämä Vuodet 1969-2010 -kokoelma! Triplavinyyli slipcase-kansissa, josta rajoitettu 500 kipaleen painos. Mukana tulee liite, joka sisältää valokuvia Seppo Pietikäisen arkistoista ja Arttu Seppäsen tätä kokoelmaa varten tehdyn artikkelin. Saatavilla vain Levykauppa Äxästä.

Topi Sorsakosken ja Veikko Huuskosen orkesterin yhteislevytys Iltarusko julkaistiin 1993, ja alkuperäinen pienen painoksen LP-editio on nykyään hyvin harvinainen. Uusintapainokseen on liitetty mukaan Pekka Nissilän kattava artikkeli levyn synnystä. Rajoitettu 240 kpl:een painos, ja kuten edeltäjässä tämä saatavilla vain Levykauppa Äxästä!

Suomen melodeath-kentän yksi johtotähdistä Omnium Gatherum päräyttää marraskuun kunniaksi maailmaan uutta kiekkoa joka kulkee nimellä Origin. Meiltä saat vinyylin tai CDn kylkeen osteltua vielä pientä bundleakin: A2-julistetta, nimmarifotoa sekä näitä yhdessä.

Suvi Teräsniska on poiminut kolmannelle joululevylleen melankolisempia sekä toiveikkaampia lauluja. Levy kantaa nimeä Tämä maailma tarvitsee joulun. Laulut on äänitetty Suvin synnyinseuduilla Lapissa ja se luo oman tunnelmansa kokonaisuuteen. Kantava teema on valo ja rakkaus. Laulaja kertookin omistavansa levyn lapsilleen. Joululevyn lisäksi Suvi Teräsniskahan on mukana tuoreimmalla Vain elämää tuotantokaudella ja ensimmäinen kattaus on jo julkaistu!

Poikkeuksellisen laulajanuran tehnyt, upeaääninen Tarja Turunen kertoo vihdoin oman tarinansa. Runsaasti kuvitettu kirja Laulun virta veressäni valottaa rakastetun sopraanon elämää ja uraa.

Mikael Gabrielin levy Elonmerkki ja siitä magentanvärinen vinyyli kuuluu myös tämän viikon uutuuksiin ja siitä on kansalle tarjollla rajoitettu 240 kipaleen painos. Levystä on myös saatavilla tosi faneille bundle jossa mukana Mikael Gabrielin nimmaroima spesiaali 13x19cm valokuva, saatavilla vain Äxästä.

Metalcore-jättiläiset Bullet For My Valentine julkaisee uuden nimikkoalbuminsa Bullet For My Vallentine. Vokaalisti/kitaristi Matt Tuck kuvailee uutta levyä bändin raskaimmaksi, agressiivista laulua syntyi studiossa kuin itsestään ja riffit pölisevät niin että hirvittää. Monet BFMV fanit ovatkin varmasti odottaneet bändin paluuta alkuaikojen raskaammalle linjalle, mutta samalla kokeilevan uutta. Albumi on nyt täällä ja sitä löytyy kaupoilta kolmena eri vinyylinä musta, kullanvärinen ja läpinäkyvä sininen sekä tietenkin CD:nä!

Moderni klassikko on sellainen termi jolla voi tätä albumia jo huoletta kutsua. Black Keysin El Camino nousi täällä Suomessakin ilmestyessään Top 20 -listalle. Vuosi oli tällöin 2011. Nyt 10 vuotta myöhemmin El Camino huristelee jälleen varastoamme kohti messevänä kolmen vinyylin settinä. Mukana remasteroidun albumin lisäksi livekeikkaa, sekä juliste seinien koristelua varten. Eikä tämä tähän jää, sillä kovemmille yhtyeen faneille on saannillaan myös viiden vinyylin monsteri jossa messissä on esimerkiksi autonraikastinta ja valokuvakirjaa. CD -versioitakin on olemassa parit erilaiset. Normisessioihin riittänee perusjulkaisu, vaan vaativammille löytyy sitten neljän CD:n jylhempää pakettia.

Jethro Tullin kolmannen studioalbumin Benefitin julkaisusta tuli kuluneeksi 50 vuotta ja tästä johdosta yhtye julkaisikin erikoisboksisetin! Tämä 4CD+2DVD -setti sisältää mm. alkuperäisen levyn Steven Wilsonin remixaamana, läjäpäin mono-mixejä ja live-esityksiä, sekä paljon muuta mahtavuutta!

Grammy palkitulta jazzlaulaja Gregory Porterilta ilmestyi uusi albumi Still Rising. 2CDltä löytyy niin uusia biisejä, uudelleen äänitettyjä suosikkikappaleita kuten myös duettoja ja covereita!

Ja tästä vielä bonustärpit uutuuksista: Joni Ekmania, Bo Kaspers Orkestraa, Billy Idolia joulutunnelmissa, Monolordia sekä brittifolk-harvinaisuuksia Storytelleriltä.

Ns. laidasta laitaan tästä näin oujes!

Tärkeät ennakkotärpit:

Progepumppu Porcupine Treen uudesta albumista Closer / Continuation julkaistaan CD, vinyyli, värivinyyli sekä 2CD/Blu-Ray 24.6.2022!

Kovassa nousukiidossa oleva Huora-yhtye julkaisee kolmannen albuminsä "Älä luovuta" helmikuussa ja siitä onpi tarjolla erikoisvehjettä täl viisiin: läpinäkyvää vihreää vinyyliä 300 kipaleen painoksena sekä kaikkien versioiden kylkeen ostettavaa A2-kokoista julistetta.

Ennakkotilaukseen myös on tarjolla kolme Lipposen Levy Ja Kasetin joululevyä! Ensimmäisenä on Ajattaran "hieman erilainen" Joululevy avattavilla kansilla. Tämän lisäksi M.A. Nummisen ja Rauli Badding Somerjoen tähdittämä Joulupukin Juhannusyö on nyt saatavilla ensi kertaa vinyylinä sitten 70-luvun! Molemmat levyt ovat 240 kpl:een rajoitettuja painoksia ja julkaistaan 26.11, mutta ennakkoon varattavissa heti! Näiden kylkeen vielä Juha Tapion hieno joululevy Joululauluja ensi kertaa vinyylinä ja vieläpä kera Juhan nimmaroiman valokuvan, jota et muualta tule saamaan! Rajoitettu 350 kpl:een painos kirkkaalla vinyylillä ja avattavilla kansilla julkaistaan 10.12. ja on ennakkoon varattavissa sekä saatavilla vain Levykauppa Äxästä.

Synkän kauniin Lasten Hautausmaan uusi levy Kevät julkaistaan 11.2.2022 ja perinteisen CDn ja vinyylin lisäksi levystä painetaan rajoitettu vihreä vinyyli sekä Äxclusive pakettina voit varata nyt ennakkoon CDn, vinyylin tai vihreän vinyylin bundlen jonka mukana saat A2-kokoisen julisteen!

Ja hei, juuri saatiin myös tieto, että Mokomamokka elikkäs Mokoma-orkesterin oma kahvi onpi nyt ennakkotilattavissa! Rajoitettu erä ja näitä toimitellaan tilaajille 19.11. tienoilla eli otahan sumpit haltuun ennen kuin pihisee loppun! Samoin levy-yhtiön mukavat hahmot ilmoittivat, että nuoriso-orkesteri Scorpions julkaisee uuden Rock Believer -albumin helmikuussa ja sitäkin voi nyt naksia ennakkotilaten lailla mielipuolen. Let's believe in rock!

Eikä siinä vielä kaikki, toinenkin "ei-niin-uusi" orkesteri nimeltä Jethro Tull julkaisee uuden The Zealot Gene -albumin ja siitä meillä on tarjota mm. Suomessa vain Äxästä saatava läpinäkyvä vinyyli sekä huima boksimällykkä!

Tulevien uutuuksien ja uusintajulkaisujen maailmassa kuhisee muutenkin mukavasti, siitä todisteena mm. nämä ennakkotilattavat levykäiset:

Mielettömän suositun Squid Game -sarjan fanituotteita löytyy nyt meiltäkin: figuureja sekä seinäkalenteria ensi vuodelle. Otahan haltuun kun vielä ehdit!

Käytetyn vinyylin uutisia, olkaapa hyvä:

Ollaan lisätty paljon sekalaista vinyylilevykäistä sellaisten legendaaristen artistien kuin Black Sabbath, Blue Öyster Cult ja Queen kohdalle, sekä erityisesti funk/soulin, jazzin ja black metalin laareihin! Ja tosiaan, kaikki viimeksi lisätyt käytetyt vinyylit näet tästä linkistä aamen! Äxän käytetyt vinyylit löytyy myös Facebookista!

"Viime viikkoon liittyen ja vertailun vuoksi "jälkeen"-kuva: käytetyn vinyylin kanssa peuhaaminen on hyvinkin fyysistä työtä välillä niin kuin ollaan monesti sanottu mutta harva uskoo. Pölyisissä nurkissa levyjen hiplaaminenkin on totta, mutta niin on hikoilu, tyrät, hauispuserrus ja 40-kiloisen laatikon köyryselkävinoheitto. Heittämällä myös monta sataa levyä viikon 44 käytetyissä vinyyleissä:"