Osallistu Tuska-kilpailuun (the final chapter)

Täältä kattava Tuska-info ja kilpailu mistä voit voittaa liput festareille.

Tuska 2015 26.-28.6. Suvilahti, Helsinki

Tuska 2015 -lippukilpailun kolmas, ja viimeinen erä on käynnissä kesäkuussa Opethin viimeisimmän levyn, Pale Communicationin tuotesivulla. Voit siis voittaa kolmen päivän liput Tuskaan itsellesi ja kaverillesi. Kaikki ko. levyn ostajat osallistuvat kilpailuun automaattisesti.
Osallistu siis kilpailuun täällä.

Kesäkuun Tuska-kisa on päättynyt ja voittajalle ilmoitettu henkilökohtaisesti.
Toukokuun In Flames-kisa on päättynyt ja sen voittajan voit katsoa täältä

Lisätietoa Tuskasta täältä, tarkat aikataulut tästä, lippuinfot näet tästä ja itse lippuja pääset ostelemaan Tiketin sivuilta.

Katso alta kaikkien Tuskassa esiintyvien artistien esittelyt ja esiintymispäivä:

OPETH

Death metal -bändinä uransa aloittanut Opeth on vuosien saatossa siirtynyt yhä progressiivisemman ja psykedeelisemmän ilmaisun pariin. Metallimusiikki on edelleen vahvasti läsnä bändin monimuotoisessa soundimaailmassa, mutta viimeisillä Opeth-levyillä korinalaulut ovat vaihtuneet puhtaampiin vokaaliosuuksiin ja kappaleet ovat pidentyneet sekä kehittyneet yhä polveilevimmiksi. Opeth ottaa Tuska-yleisön haltuun sunnuntaina 28.6.2015.

IN FLAMES

In Flames on yksi Göteborg-metallin peruspilareista ja melodisen death metallin esi-isistä. Lukuisia maailmankiertueita tahkonnut ja 11. studioalbumia vuodesta 1990 lähtien julkaissut yhtye hallitsee tyylittelyn tuplakitaroinnista ja kuolonkorinasta aina modernin metallin melskeeseen. Bändin viimeisin albumi, Siren Charms, nousi heti julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan piikkipaikalle. Bändi nappasi vastaavat sijoitukset myös kotimaassaan sekä jenkkien Billboard Top Hard Rock Albums -listalla. In Flames tykittelee Tuskassa lauantaina 27.6.2015.

SABATON

Ruotsalaiset sotaherrat eivät ole ensimmäistä kertaa Tuskan tantereilla mutta paluu on aina perusteltu – bändin suosio on vankkumaton. Bändi on edennyt reilun 15 vuoden urallaan kuin panssarivaunu ruhjoen itsensä heavy metalin kansainväliseen etulinjaan, tähtäin osoittaen aina kohti lopullista voittoa ja suurinta kunniaa. Kun kaikki laulut käsittelevät sotaa ja sotimista eri muodoissaan ja tarinat kerrotaan historioitsijan pieteetillä, on touhussa alusta asti ollut tarttumapintaa karujen sankaritarinoiden ystäville. Sabaton on Tuska-perjantain (26.6.2015) pääesiintyjä.

Alice Cooper

“I’m eighteen” sanoo täysi-ikäisyyden saavuttanut Tuska ja toivottaa festivaalin pääesiintyjäksi shokkirokin kuninkaan. Teatraalisen rokkishown peruspilarit ovat suurelta osin Alice Cooperin muuraamia, joten nyt on todellinen tilaisuus päästä oppimaan mestarilta kuinka homma hoidetaan. Vincent Fournier luotsasi jo 60-luvun lopussa bändiä nimeltä Alice Cooper garage rockin vaaralliselle laidalle ja myöhemmin bändin nimen alter egokseen vaihtaneen visionäärin luomuksissa on riittänyt lehdistölle kauhisteltavaa jo kuudella eri vuosikymmenellä! Alice Cooper Tuskan lavalla sunnuntaina 28.6.

Lamb Of God

Richmondista, USA:n itärannikolta lähtöisin oleva Lamb Of God on yksi Tuskan kaikkien aikojen toivotuimpia artisteja. Eikä vähiten siksi, että bändi joutui peruuttamaan Tuskakeikkansa kesällä 2012 vain päivää ennen esiintymistä, laulusolisti Randy Blythen joutuessa pidätetyksi Prahan keikan yhteydessä. Tuo Prahassa tapahtunut ikävä välikohtaus, johon liittyi fanin putoaminen lavalta ja menehtyminen, johti koko loppukiertueen peruuntumiseen. LoG lauteilla perjantaina 26.6.

Exodus

Thrash metallin kanta-isiin lukeutuva Exodus läväyttää jälleen kerran täyslaidalllisen päin naamaa tuoreella Blood In Blood Out -lätyllään. Järjestyksessään jo kymmenes Exodus-studioalbumi osoittaa, että Exodus ei pysähdy. Ei edes hiljennä. Yksi ”neljästä suuresta”, Exodus perustettiin vuonna 1980 Richmondissa, Kaliforniassa. Alkuperäiseen kokoonpanoon kuului myös Metallica-kepittäjä Kirk Hammett, joskin miehen soittoa kuullaan ainoastaan bändin ensimmäisellä demolla. Bändin sydän, lähes alkumetreistä saakka mukana ollut kitaristi-bisintekijä Gary Holt, on ainoa jäsen, joka on ollut mukana jokaisella Exodus-julkaisulla. Lavalla perjantaina 26.6.

Abbath

Maailmassa on kourallinen oikeasti ja perustellusti legendaarisia black metal -bändejä ja persoonia. Hiljattain hajonnut Immortal jätti kuolemattoman jäljen metallihistoriaan raemyrskynraikkaalla piiskaamisellaan ja nyt yhtyeen nokkamies Abbath on päättänyt, että maailma on valmis hänen soolomateriaalinsa vastaanottajaksi ja Tuskan hänen nimeään kantavan live-kokoonpanon debyyttikeikan näyttämöksi. Livenä lauantaina 27.6.

Amorphis

Tales from the Thousand Lakes on Amorphiksen vuonna 1994 julkaistu toinen studioalbumi, jolla yhtye käytti ensimmäistä kertaa monia musiikkinsa sittemmin yhdistettyjä elementtejä, kuten vaikutteita 1970-luvun musiikista ja sanoitusten kalevalaisia teemoja. Ilmestyessään Tales from the Thousand Lakes oli myydyimpiä metallialbumeja koko vuonna ja se sai erityisen suuren suosion Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tämä teki Amorphiksesta aikanaan kansainvälisesti menestyneimmän suomalaisyhtyeen, ja albumi on yhä myydyimpien suomalaisten metallialbumien joukossa. Vuoteen 2002 mennessä sitä on myyty 250 000 kappaletta. Tuolloin albumin suosio yllätti jopa yhtyeen jäsenet. Lauantaina 27.6.

Stratovarius

Stratovariuksen vuonna 1997 julkaistu Visions on kaikilla mittapuilla melodisen metallin kansainvälinen klassikkoteos. Tänä kesänä yhtye esittää albumin kokonaisuudessaan Tuskan lavalla joten kova nostalgiapaukku on odotettavissa vaikka levyn sisältö on täysin kuranttia kamaa tänäkin päivänä. Sunnuntaina 28.6.

Mokoma

Mokoma on tehnyt sen taas: yhtyeen uusin albumi Elävien Kirjoihin nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan kärkeen ja niitti kehuja kautta linjan. Julkaistiinpa levy Japanissakin. Mokoman edellisistä pitkäsoitosta kolme (Sydänjuuret, Kuoleman Laulukunnaat, Luihin ja ytimiin) on myynyt kultaa. Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle. Tämä kaikkihan kertoo tietenkin siitä, että Mokomalle on kertynyt hervoton nippu biisejä, joilla räjäyttää pankki keikalla – bändillä on oma reseptinsä joka toden totta maistuu keikkakansalle. Livenä sunnuntaina 28.6.

Architects

Vuonna 2004 Brightonissa perustettu Architects on noussut vajaassa kymmenessä vuodessa modernin metalcoren suurimpien nimien kuten Bring Me The Horizonin ja Parkway Driven rinnalle. Architectsin tyyli on muovautunut alkuaikojen kokeellisemmasta mathcoresta yhdistelmäksi metalcorea ja melodisuutta. Perjantaina 26.6.

Loudness

Japanin uraa uurtava heavy metal -ihme Loudness, on laittanut pökköä pesään jo kahdeksankymmentäluvun alkuvuosista saakka. Studioalbumeita bändille on kertynyt plakkariin jo uskomattomat 26 kappaletta. Tuota uraa peilaten ei ole mikään ihme, että monet nykypäivän vaikutusvaltaiset metallimuusikot pitävät Loudnessia lähes puolijumalan asemassa. Lauantaina 27.6.

Bloodbath

Bloodbath on paljon enemmän kuin pelkkä projektibändi, vaikka sellaiseksi se on superkokoonpano-statuksen vuoksi helppo niputtaa. Alkuperäiseen miehistöön kuului Katatonia-kaksikko Nyström / Renkse lisäksi tuottajavelhonakin tunnettu Edge Of Sanityn Dan Swanö sekä Opeth-keulamies Mikael Åkerfeldt. Tällä kokoonpanolla ”verilöyly” saattoi maailmalle ensimmäiset julkaisunsa, armotonta vanhan koulun skandidödis meets Florida kuolo -kurmuutusta. Vuosien varrella miehistö on vaihtunut, mutta meininki on pysynyt samana, taattuna brutaalina laatuna. Laulajan tontilla on ollut tuulisinta: Åkerfeldtin lisäksi, joka on mikrofonin varressa nähty pariinkiin otteeseen, on hommaa hoitanut niin Peter Tägtgren kuin Paradise Lostin Nick Holmes, joka toimii bändin nokkamiehenä tällä hetkellä. Verikylvyt lauantaina 27.6.

Ne Obliviscaris

Australian Melbournesta tuleva Ne Obliviscaris on hankalasti lokeroitava, jokaiseen ilmansuuntaan rönsyilevä yhdistelmä taitoa ja taidetta. Normaalin hevibändin soitinarsenaalin lisäksi Ne Obliviscaris -kattaukseen kuuluu yllättäen viulu. Vaikutteita bändi on metallin alalajien lisäksi ottanut vaikkapa taidemusiikista, jazzista ja flamencosta. Bändin häpeilemättömät sävellykset polveilevat yli kymmenminuuttisina, teknisesti haastavina, mutta samanaikaisesti kuulijalle äärettömän mielenkiintoisina eepoksina. Lavalla lauantaina 27.6.

Enforcer

Ruotsin Arvikasta maailmalle ponnistava Enforcer ei turhia pidättele. Yhtye tööttää rinta rottingilla tyylipuhdasta 80-luvulta juontavaa speed metalliaan niin ettei paremmasta väliä. Nopeutta lavalla perjantaina 26.6.

At The Hollow

Helsinkiläinen At the Hollow lähestyy raskasta musiikkia poikkeuksellisesta kulmasta, yhtyeen ilmaisu on minimalistista olematta yksipuolista ja kaunista olematta pätkääkään imelää. Poikkeuksellisen sävyn yhtyeen soundiin tuo tavallisesta poikkeava kokoonpano – Kalle Koon baritonikitaraa säestää Juho Martikaisen jousella soittama kontrabasso sekä Risto Järvelinin tavallisesta rumpusetistä poikkeava perkussiokattaus. Livenä sunnuntaina 28.6.

Tryer

Tamperelainen Tryer tarjoilee hardcorensa kirpeällä heavy metal -kierteellä. Bändin jäsenet ovat tuttuja mm. The Knob, Frivolvol, Polemarch sekä Jaakko & Jay -kaksikon toisen projektin Taxin riveistä. Kvartetti ei ole kuitenkaan muiden projektiensa summa, vaan ammentaa vahvasti amerikkalaisen melodisen hardcorepunkin laarista. Lagwagon ja Propagandhi ovat varmasti yleisimmät verrokit skenen tietäjien keskuudessa, mutta suomenkieli tuo seokseen mukaan myös uusia ulottuvuuksia. Lauantaina 27.6.

Einherjer

Homman nimi on viikinkimetalli ja juuret johtavat Norjaan ja yhdeksänkymmentäluvun alkupuolelle. Einherjer jakaa saman pakanallisen verenperinnön Enslavedin, Helheimin ja Taaken kanssa ja onkin aina paininut pohjoismaisen sotametallin kovimmassa painoluokassa. Viikingit lavalla lauantaina 27.6.

Blues Pills

Sävykästä ja perinnerikasta, siinä pari adjektiivia, jotka kuvaavat osuvasti länsinaapurimme retrorokin kuuminta nimeä, Blues Pillsiä. Örebrossa 2011 perustettu Blues Pills julkaisi omannimisen debyyttialbumin viime kesänä ja nousi kerralla yhdeksi rock-piirien puhutuimmista nimistä. Vahvasti 60- ja 70-luvuilta vaikutteensa ottava ruotsalaisnelikko kävi taannoin vakuuttamassa näillä nurkilla mm. loppuunmyydyllä Tavastian keikalla, joka oli aikalaiskertomusten mukaan silkkaa euforiaa alusta loppuun. Lavalla perjantaina 26.6.

Warmen

Chidren of Bodomin vikkeläsormisena kosketinsoittajana kannuksensa hionut Janne “Warman” Wirman luotsaa melodisen heviretkikuntansa Tuskan lauteille lyömään kipakkaa löylyä. Sooloprojektina alkunsa saanut yhtye on jo pidemmän aikaa ollut konkreettinen kokoonpano, jossa vaikuttavat Jannen velimies Antti kitaran varressa, mm. Thunderstonesta tuttu kannumestari Mirka Rantanen sekä For the Imperiumissa vaikuttava bassovirtuoosi Jyri Helko. Yhtyeen keikoilla on tavattu nähdä nimekkäitä solisteja ja tämän vuoden keikkaan liittyen maestro onkin jo itse antanut lausunnon: “Moro oon Lontoossa ilman läppäriä. Pistä että ollaan innoissamme kun viime keikalla Tuskassa oli ihan pirun hauskaa ja hauskaa aiotaan taas pitää. Varmoja laulajia on Jonna ja Pasi mut muotoile jotenki että mahdollisesti muitakin special guestejä.” Sunnuntaina 28.6.

The Sirens

Jos näiden kolmen naishenkilön nimet eivät suoraan kolauta kelloa, on syytä perehtyä hieman taustoihin. Liv Kristine, Anneke van Giersbergen, Kari Rueslåtten ovat nimittäin erään aikakauden ja tyylilajin all-star joukkue.
Alankomaalainen Anneke van Giersbergen lauloi ennen soolouraansa rajoja rikkoneessa The Gatheringissa. Bändin levyt olivat järjestään arvostelumenestyksiä ja bändin tulkinta Dead Can Dancen biisistä “In Power We Entrust The Love Advocated” herättänee kylmiä väreitä kenessä tahansa.
Norjalainen Liv Kristine lauloi vuosina 1994-2003 Theatre of Tragedy -yhtyeessä. 2003 hän perusti Atrocity jäsenten kanssa uuden yhtyeen nimeltä Leaves’ Eyes. Liv Kristine on julkaissut myös useita sooloalbumeja.
Ja viimeisimpänä vaan ei todellakaan vähäisimpänä, Norjalainen Kari Rueslåtten lauloi kahta edellistä kollegaansa inspiroineessa legendaarisessa The 3rd and the Mortalissa sekä lisäksi vankan kulttistatuksen omaavassa projektissa nimeltä Storm. Bändikavereina Karilla oli rinnallaan Fenriz Darkthronesta ja Satyr Satyriconista ja tällä porukalla syntyi viikinkimetallin merkkipaalu, bändin ainoaksi jäänyt levytys “Nordavind”. Nämä naiset lavalla sunnuntaina 28.6.

Ghost Brigade

Jyväskyläläinen, vaihtoehtoisen raskaan tunnelmoinnin mestari, Ghost Brigade julkaisi viime vuoden lopulla uransa kolmannen täyspitkän, One With The Storm -nimeä kantavan eepoksen. Yhtyeen tavaramerkeiksi muodostuneet luonnollinen melankolisuus ja herkkyys yhdistettynä ripaukseen progressiivista otetta ja synkkää ulosantia nostavat viimeisimmän albumin yhtyeen uran komeimmin lentäväksi kokonaisuudeksi. Yhtyeen moninaisuus ei siltikään aiheuta rönsyilyä vaan bändin paketti on harvinaisen selkeä ja helposti lähestyttävä. Suvilahdessa Ghost Brigaden kanssa pääsee fiilistelemään Tuska-perjantaina 26.6.

Krokodil

Partoja ja riffejä. Näin luonnehtivat Krokodilin jäsenet yhtyettään. Superkokoonpanoksikin tituleerattu Krokodil jyrää muhevan riffipohjaisesti täysin unohtamatta melodioitakaan. Löytyy kikkariffiä ja tarttumapintaa sopivassa suhteessa, erittäin korvanmyötäiseen äänimaisemaan puettuna. Paketin toimivuus ei sinänsä ole ihme, kun katsoo minkälaisiä hanuja nimen takana maleksii. Kavereiden ansioluettelosta löytyy esimerkiksi sellaiset bändit kuin Gallows, Slipknot ja Sikth. Nimestä vielä sen verran, että Krokodil tarkoittaa itänaapurissamme suurta suosiota nauttivaa katuhuumetta, joka ei-toivottuna sivuvaikutuksena syövyttää käyttäjänsä lihaskudosta sisältäpäin. Lavalla perjantaina 26.6.

Bombus

Göteborgilainen Bombus sai alkunsa perinteiseen tapaan. Kaveriporukka halusi ruveta tekemään omannäköistä, omien lempparibändien soundiin perustuvaa matskua, kuitenkaan suoranaisesti kopioimatta ketään. Suoraviivaista metallia ja hardrockia, punk rockin energialla höystettynä. Ja sitähän Bombus nimenomaan on. Livenä lauantaina 27.6.

Sotajumala

Ruudinkatkuista kuolemaa kuulijansa tärykalvoille vyöryttävä Jyväskyläläinen Sotajumala on hiljattain julkaissut neljännen täyspitkänsä “Raunioissa” nykytyylin mukaisesti itse ja jakaapa ryhmä tuotostaan myös halukkaille ilmaisena digipainoksena. Tämä tarjoaa Tuskaan tulijale erinomaisen matalan kynnyksen mahdollisuuden osata ulkoa jokainen Mynni Luukkaisen luotsaaman hyökkäysmuodostelman uusi sävellys jotta nyrkki voi heilua tahtiakaan missaamatta kun keikan aika koittaa lauantaina. Teloitus Tuskassa lauantaina 27.6.

Alfahanne

Alfahannen raa’assa soundissa soi black metalin, suoran rockin ja punkin likainen liitto, vähän kuin Darkthrone soittaisi Turbonegron biisejä. Suhteellisen tuoreen bändin debyyttitäyspitkä Alfapokalypse on niittänyt hämmästyneen kehuvia arvioita omaperäisyydellään ja tarttuvuudellaan. Ruotsalaisbändin soundissa black metalista muistuttavat lähinnä koukuttavat keskitemporiffit ja nimekkäät vierailijavokalistit: Mukaan on saatu niinkin merkittäviä nimiä kuin Shining -yhtyeestä tuttu Niklas Kvarforth, Taaken nokkahahmo Hoest ja Helheimissäkin vaikuttava V’gandr. Lavalla perjantaina 26.6.

Atomirotta

Epäilemättä tämän kesän puhuttavin Tuska-kiinnitys, on viime syksynä debyyttialbuminsa julkaissut Atomirotta. Notkeasta Rotasta tutun Rotan, sekä Smack ja Lama -yhteyksistä parhaiten tunnetun Rane Raitsikan projektina käynnistynyt Atomirotta kieltämättä tarjoilee Tuskalaisille aivan uniikkia soundia. Leppoisaa kruisailua genre-rajoihin takertumatta ja Rotan verbaaliakrobatialla kuorrutettuna, Atomirotta todellinen kesäpäivän helmi. Lavalla lauantaina 27.6.

Dr Living Dead!

Ankaran thrashin paahto ei ole välttämättä maailman ryppyotsaisinta touhua. Toisaalta emme voi varmuudella tietää millaisin ilmein nämä Slayerin ja Anthraxin jalanjäljissä tamppaavat ruotsalaiset työnsä toimittavat – onhan heillä keikoilla poikkeusetta naamarit päällä. Luurankonaamojensa läpi hönkivät akateemikot Dr. Rad, Dr. Mania, Dr. Toxic, Dr. Slam näyttävät Tuska-sunnuntain keikallaan mistä rässin rähinässä on parhaimmillaan kyse.

Morbid Evils

Sludge-möyrintää Turun viemäreiden syövereistä. Morbid Evils on Rotten Soundin vokalistina mainetta niittäneen Keijo Niinimaan uusin luomus. Tätä turkulaisnelikkoa yhdistää rakkaus alavireisiin riffeihin ja yleinen inho ihmisyyttä kohtaan. Korinaa lavalla lauantaina 27.6.

Foreseen

Helsinkiläinen Foreseen toimittaa crossoverinsa erittäin tiukassa ja määrätietoisessa paketissa. New York hardcoren ja heavy metallin viitoittamalla tiellä kuljetaan varmoin askelin. Livenä perjantaina 26.6.

Death Toll 80K

Kotimainen Death Toll 80K tarjoilee grindcoren rosoisempaa reunaa; nyt ei puhuta todellakaan mistään viritysmittari-grindistä. Death Toll 80K:n raastossa voi kuulla elementtejä crust punkista sekä death metallista, höystettynä sopivalla ripauksella Bolt Throweria ja Slayeria. Yhtyeen lyyriset teemat ovat brutaalin kantaaottavia, sodasta yhteiskunnan raakoihin epäkohtiin. Grindausta perjantaina 26.6.

Kylmä Sota

D-beat, Hardcore, RAWPUNK; ensin turpaan sitten terve – Kylmän Sodan raakaa ilmaisua arvostetaan myös kaukana oman kielialueemme ulkopuolella. Kuten tiedämme, historiallisesti suomalaisella hardcorella on pyyhkinyt hyvin ulkomailla ja Kylmä Sota valtaa alaa samalla tiukan offensiivisella strategialla kuin kuten monet kollegansa jo vuodesta 82. Bändin kokoonpano on nimen määrittän teeman mukainen ja kansainvälisen politiikan kyseenalaista tähtikaartia edustava – kitarassa JFK, bassossa Margaret, rummuissa Leonid ja vokaalit hoitaa Ronald. Sunnuntaina 27.6.

Red Moon Architect

Kouvolasta lähtöisin oleva, sävykästä melodista doom metallia jauhava Red Moon Architect on mielenkiintoisimpia uudehkoja tulokkaita hidastelun saralla. Doomia lavalla lauantaina 27.6.

Apina

Groovaavien komppien, puhelaulun ja alavirekitaroiden hallitessa Apinan sointia, olisi helppoa niputtaa yhtye 90-luvun aikalaisten Kornin ja Rage Against The Machinen jälkeläiseksi. Vaikka nämäkään yhtyeet eivät ole bändille vieraita, hipaistaisiin tässä vain osaa totuutta; Apinan oma ääni muotoutuu vahvasta sävelmateriaalista, isoista riffeistä ja kyvystä yhdistää suomiräpin keinovalikoima metalliin tavalla, jota ei ole ennen kuultu. Apina ei hiihdä perässä, Apina avaa latua lavalla perjantaina 26.6.

Adamantra

Kotimaista progemetalliosaajaimistoa edustava Adamantra tykittelee ja lurittelee päät pyörälle Dream Theaterin ja Symphony X:n hengessä. Pääkaupunkiseudulla vaikuttava bändi on tähän mennessä julkaissut yhden EP:n vuonna 2006 ja yhtyeen esikoisalbumi Revival julkaistiin keväällä 2009. Adamantra pyrkii tuomaan musiikillaan jotain omaa powerprogegenreen, edellä mainittujen progejättiläisten kaikujen lisäksi yhtyeen musiikissa kuullaan paljon myös perushevin piirteitä – taidokas tilutus pidetään hyvän rengin roolissa ja hyvät biisit ovat pääosassa. Lavalla lauantaina 27.6.

Mors Subita

Mors Subita tarkoittaa suomeksi äkkikuolemaa ja yllättävän rivakkaa kuolonmetallia nimen takaa paljastuva Oululainen ryhmä tarjoileekin. Yhtyeen nimen kerrotaan syntyneen ”sormi sanakirjaan” -tyylisesti, ja kyseisen suomennoksen kiehtoneen perustajajäsenistöä riittävästi. Sormi osui tässä tapauksessa lääketieteen sanakirjaan. Bändi itse kuvailee musiikkiaan yhdistelmäksi aggressiivista ja melodista modernia metallia. Vaikutteita ja yhtymäkohtia musiikillisesti löytyy 90-lukulaiseen metalliin, esikuviksi mainitaan Carcass sekä At the Gates.

Shiraz Lane

Tikkurilasta tärähtää Tuska-lauantaille nuoruuden vimmalla temmottua hardrockia – Shiraz Lane on ehtinyt kunnostautua keikkalavoilla ympäri Suomen ja pokata myös Hard Rock Rising -kilpailun voiton Helsingin Hard Rock Cafessa. Voiton myötä kaverit pääsivät kopaisemaan ketjun Toronton klubin keikkalavaa ja nyt kansainvälistyminen saa jatkoa kun Shiraz Lane suuntaa kohti Japania. Toukokuun 23. päivänä Tokiossa koittavan Finland Fest – Loud & Metal Attack -tapahtuman muita esiintyjiä ovat Sonata Arctica, Lost Society, Wolfheart sekä Ranger. Livenä lauantaina 27.6.

Spawn From Deceit

Kokkolasta lähtöisin oleva ja nyttemmin Tampereelle, Turkuun ja Jyväskylään levitäytynyt Spawn From Deceit rouhii klassista grindcorea – kantaaottavaa, rivakka ja vihaista. Jos vanha Napalm Death tippuu niin tätä ei kannata missata! Grindausta lavalla lauantaina 27.6.

Mortus

Mortus is a one man project of Lord Sutrom (also known as El Macho Cabron). Mortus was founded during a total eclipse of the sun at the Teotihuacan pyramid where Lord Sutrom was working. When the sun turned black as night he had a vision of goat horns portruding from the walls of the pyramid. He knew that Satan was to take his soul and guide him to victory. The purpose of Mortus is to serve the almighty Sathanas and spread the black semen of the holy goat to all lands. Livenä sunnuntaina 28.6.

Crepuscular

Crepuscular comes from Mexico City and they play war metal. The band formed in 1991 with like of Scarfago and many songs have been recorded. The singer H. Muerte y gitarra says that “Crepuscular has been around with no wimping and pussying and now our second demo tape is out to destroy you!”. Back to Womb was recordo in 8- track studio with intention to spread chaos y alcohol on tape. ONLY REAL WAR METAL- NO RIPOFF- MEXICAN SADO MORBIDS 666 Contact through Cogoliha records. Sotaa lavalla sunnuntaina 28.6.

Eternal Dusk

ETERNAL DUSK biography (September 1990): The story of this England based band started forming in autumn 1989 when the band formed. They began to write death-like music with strong doom influence and immediately began to play live around their home town Manchester. They quickly made name for themselves in the area as they played to good crowds supporting bands like PARADISE LOST and BOLT THROWER. In January 1990 they decided to record a demo so they entered NS studios in Manchester. The first demo contained 4 songs and it sold rather well in the underground tape trading circles. With the demo the band got a recording deal with PIECEWILL Records and the album was released in September alongside with Anathema’s “Serenades” and Autopsy’s “Acts of the Unspeakable”. Now this five piece unit including brothers David (gr) and Paul (dr) with Johnny (voc), Darren (gr) and Vincent (bs) established as one of the most inspirating band in the UK doom/death scene. The new album with songs like “And Then We Breathe (Silent Romance)” shows a huge potential of ETERNAL DUSK satisfying the most depressive souls with music where every little part of it affects you with maximum power transforming the psychic state the way you certainly never been thrown in before! Livenä sunnuntaina 28.6.

Grey

The band was formed in late 1993 by Draken (guitar, drums ) and his wife Vampiria (vocals, keyboards). Draken (Uli Becker) and Vampiria (Magda Schultz) met each other when Vampiria was studying opera singing at the Rudolf Weingott Musikschule in Chemnitz. Even though she was only 16 years old, she was also considered as one of the most talented singers in Germany. And when her beautiful voice was combined with the genius work of self-taught multi-talent Draken, GREY was found. Lavalla sunnuntaina 28.6.

Yvaeh

Murton, Rajen and Tigger formed Yvaeh in Penang City, Malaysia in summer 2000. They were students at Penang Institute of Law at time and loved bands like Carcass, Gore Beyond Necropsy and Lividity. Soon they started playing covers of those bands to relieve stress caused by the heavy studying and in autumn they already had their first songs rehearsed. All was well at first but then Tigger´s mother unfortunate got sick with paramycosis and all the members were very sad. This sadness and frustration they channeled into their demo “Anal Fester” which was released in march 2002. Livenä sunnuntaina 28.6.

Blast

BLAST started in 1985 as a Metallica tribute band called The Lightning Riders but a year later when Metallica went to shit they started looking for something else. Through international tape trading circuit they received some really nice compilation cassettes with Bathory, Celtic Frost and Venom. They found their calling. After changing their name to BLAST they decided they needed names like Cronos, Qurthon and Warrior. Then was born Firebreether of HELL, Hellgoul and TORMENTOR of skins! Now after rehearsing very much the band has released their first demo called Demo’98. It includes 2 songs Vinterberget and Storm i Skuget written in Sweden because it is our second native lick. We want a record label to give us money and to release our albums! Born for Burning! Livenä sunnuntaina 28.6.

Mystic Triangle

Northern lights flamed up the skies, dark spells were cast. Mystic triangles appeared in the clouds. Jonathan and Lady Darklight entangled in the act of joinment under the pale full moon. The mystical music was heard in the ether… This spawned the lust for new group which is to be called the Mystic Trangle. The music in the ether was celestial in nature but the group needed to be more earthly to spread the word of celestial love and togetherness. Thus was chosen the medium of Doom Rock. The seances needed to be gathered so Mystic Triangles needed more flesh and blood this lead to new priests to enter in form of George and Paul. Lavalla sunnuntaina 28.6.

Metal

Early in the 80s when the UK was the hotbed for the roots of extreme metal with acts like Venom and Saxon raising the bar, Iron Maiden still delivering the goods and with cult punk acts like Discharge gaining a loyal base the mighty METAL was born. This UK power quartet fused the punk/metal hybrid to another level with their first label outing, a 7” vinyl titled “Final Kill”, in 1984. These 2 songs reeked of pure angst and violence.” Metallia lavalla sunnuntaina 28.6.

Dark Side of the Mime

Tällä kertaa pääosassa ei ole metallimusiikki eikä edes musiikki. Esitys sisältää runsaasti pornoa ja väkivaltaa. Mistäs ihmeestä tässä onkaan nyt kyse? Mikäli et vielä ole nähnyt tätä Teatteri Takomossa kantaesityksensä saanutta groteskia taidonnäytettä, nyt myös sinulla on mahdollisuus astua mielesi pimeälle puolelle toisella tapaa kuin Tuska-festivaalilla on yleensä totuttu syviä vesiä luotaamaan. Dark Side of The Mime on tajunnanräjäyttävä fyysinen teatteriesitys. Se sisältää vähän klovneriaa, mutta runsaasti pornomiimiä. Se heristää valkoista keskisormeaan kaikille, jotka uskaltavat katsoa. Pimeää miimiä Tuskassa lauantaina 27.6.

Manala Comedy presents: Robert Petterson

Synkkä. Lunastaja. Muilla sanoilla ei voi kuvailla vuoden 2009 Stand Up Koomikko -tulokasta. Naurat varmasti, ja myöhemmin häpeät. Roopen esityksen asenne saa slaavilaiset taide-elokuvat näyttämään Bumtsibumilta. Komediaa Tuskassa perjantaina ja sunnuntaina 26.6. ja 28.6.

8 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Kommentit

Ei kommentteja vielä

Sinun täytyy kirjautua jättääksesi kommentteja. Kirjaudu täällä

Uusimmat listat

Viikon 16 uutuudet!
Olli - Helsinki
Mukit Top 20
Ansku - Kuopio
Paitojen Kevät
Thomas - Kuopio